Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky |
500 g suchej fazule, 5 väčších zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, 3 lyžice hladkej múky, 3 lyžice oleja, 1 lyžica červenej papriky, 1 cibuľa, 2 mrkvy, zelerová alebo petržlenová vňať, špekáčiky podľa množstva stravníkov
Dopredu namočenú fazuľu uvaríme skoro do mäkka, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, na kolieska nakrájanú mrkvu a varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme múku, opražíme, prisypeme papriku a zalejeme pohárom vody a rozvaríme. Vlejeme k fazuli a necháme prevariť. Nakoniec pridáme sekanú vňať. Do odstavenej vriacej polievky vložíme špekáčiky, zakryjeme a necháme je prehriať. Polievka má byť hustá. Podávame najprv polievku, potom ohriate špekáčiky s horčicou a chlebom.
Túto polievku sme robievali doma a robím ju aj teraz vždy vtedy, keď viem, že bude málo času a jesť sa chce. Dá sa uvariť dopredu a potom len zohriať. Polievka musí byť hustá, u nás sa hovorí, že v nej musí lyžica stáť.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.