Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Syry |
500 g fillo cesta, 150 g čerstvého bieleho syra, 150 g ovčieho syra, 250 g žltého syra ( napr. Blaťácke zlato ), 250 g masla, 3 vajcia, 1 dl mlieka, soľ, mleté čierne korenie
omáčka : 2 lyžice masla, 2 lyžice múky, 2 vajcia, 500 ml mlieka, 200 g strúhaného žltého syra, soľ
Omáčka : Z múky, masla a mlieka uvaríme bešamel, pridáme syr a osolíme. Stiahneme z ohňa, pridáme rozšľahané vajcia a premiešame.
Zmiešame nastrúhaný žltý syr, rozdrobený ovčí a biely syr, zmiešame s vajcami a mliekom a pridáme do bešamelovej omáčky.
Dno a boky vymasteného pekáča vyložíme väčšou časťou cesta, dobre pomastíme, vložíme náplň, zakryjeme zbytkom cesta.
Pečieme 1 hodinu. Podávame horúce.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
On je asi taky tvrdy ako Eidam
Mohol by byť, len či nie je veľmi tvrdý, musíš ho nastrúhať, proste hocijaký syr, ktorý je žltý
Veru nepoznam to mozem pouzit napr. Cheddar?
Miška, možno toto ti niečo povie :
http://www.madeta-velkoobchod.cz/index.php?main_pa...
Ani to mi nic nehovori
Miška, žltý syr je napr. Blaťácke zlato. Dopíšem to tam
Aky druh syra by mal byt povazovany za "zlty"?