Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Pre zaciatocnikov | |
Čas prípravy: 30 min + priprava | |
Počet porcií (kusov): 1 porcia |
6 ks Karfiolove ruzicky
1 vajce
struhanka
2 lyzice hladka muka
1 lyzicka sol
Moja dobra ceska svokra ma naucila, ze karfiol nepredvara a funguje to, takze karfiol nepredvarame!!! a rozoberieme ho na ruzicky.
Urobime si obalovacie cesticko…1 vajce rozslahame s 2 lyzicami muky 1 lyzickou soli, pridame muku a vymiesame do hladka. Ak ho mate huste, pridajte vodu, ak riedke dohustite. Cesticko nesteka a drzi na opaku lyzice.
Karfiol obalime v tomto cesticku a obalime v struhanke.
Samozrejme mozete obalovat beznym sposobom….muka / vajicko / struhanka.
Dno zapekacej misy, pofrkame 2 lyzicami oleja.
Poukladame karfiol a pofrkame tiez dvoma lyzicami oleja.
Pekacik vlozime do vyhriatej rury na 180 stupnov a pecieme 20 minut…potom karfiol otocime na druhy stranu a dopecieme dalsich 20 minut (alebo aj 30) do zlata odokryty. Mozete otocit viackrat na rozne strany, aby bol opeceny rovnomerne.
Raz mi pisala dievcina, ze jej sa karfiol vzdy ropadne na blato, ze ho nepredvara, ale ze jednoducho je uplne rozpadnuty. Ked mi popisovala ako to robi, tak vysvitlo, ze ona pod karfiol dala suvislu vrstvu oleja…takze oleja radsej menej ako viac.
Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=1038
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
18 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
vybusna: to som rada, že som Vám opeknela deň , nič neteší človeka viac ako keď poteší iného človeka ja sa tak pozerám na svet stále a čím viac sa mi niečo nedarí tým viac to robím kým sa mi to aspoň raz nepodarí, nie len čo sa týka varenia a pečenia a hlavne si negatíva nepúšťam k telu, načo sa zbytočne zaťažovať veď život prináša toľko stresu aj sám, nie to si ešte sama ubližovať a stresovať ľudí okolo seba, no nie? na čom sa dá zasmiať, ako napr na mojom kulinárskom oscarovom výkone, sa treba zasmiať. a ostatné treba predýchať, v žiadnom prípade nie si robiť vrásky
Ninel: som rada, ze mate takyto nazor na svet a zelam Vam nech sa nan stale pozerate tymito ocami ake mate dnes.....aj cez to, ze sa bavime teraz na zaklade Vasho neuspechu, tak ste mi namojdusu opeknela dnesny den.....tak Vas rada uvidim na mojom blogu, a hadam to nejako uz len dopadne...
vybusna:
viete čo, už som to vybrala a katastrofa najprv som bola nahnevaná ale nie že by bol zlý recept, to mne nikdy nič nevyjde prvý raz a potom mám na seba nervy :)no teraz keď sa na to pozerám tak je to veľmi vtipné, aj by som dala fotografiu že "presne takto to nemá vyzerať" ale hanba mi to nedovolí :)nevadí, neodradilo ma to, nabudúce sa mi to určite podarí lebo hneď ako sa mi dostane do ruky karfiol mám v pláne repete a za ten podrobný recept veľmi pekne ďakujem, skúsim to podľa neho a dúfam, že to dopadne tak ako má
Ninel: boze to mi je strasne luto, priznavam, ze je to moja chyba, Mala som to cesticko popisat lepsie.....skoda, ze som nedala sem odkaz na tento recept aj s postupom...skuste sa pozriet sem...ak Vam to pre dnesok nevyjde, tak dufam, ze se nenechate znechutit a date si to repete
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=1038
no ja som vôbec nevedela odhadnúť konzistenciu cestíčka všetko mi to postekalo v pekáči z karfiolu, zo začiatku sa mi zdalo príliš husté tak som to zriedila a potom sa mi zase zdalo príliš riedke teraz to mám v rúre tak som zvedavá na výsledok. ach, tak som sa na to tešila, vedela som, že sa mi to nevydarí
Super recept, pochutnali sme si, konečne bez zbytočného predvarenia, jednoducho a ľahko.
vyskusala som karfiol vareny, aj nevareny..., na panvici, aj v trube..., stale je vynikajuci... Dobru chut.
kamila prazenkova : hlavne nedavaj viac oleja, ako treba. moja kamaratka dala taku suvislu vrstvu oleja a karfiol sa jej uplne rozpadal na blato...
zítra to zkusím,držte mi palce
vyskúšané, fantastickýýýý iný robiť ani nebudem
Este vacsiu usporu oleja a menej prace s naslednym umyvanim a cistenim dosiahnete, ak na dno plechu vlozite silikonovu foliu. Vtedy netreba potierat vobec nic, pretoze na folii na nic nechyti. Po skonceni staci foliu vytrepat a pretriet polosuchou handrickou. Plech je cisty a staci ho schovat do rury.
Inak pri tomto postupe je predvaranie karfiolu absolutnym nezmyslom, pretoze predvarerene ruzice karfiolu sa budu v hustom cesticku ulamovat a drobit. Na to clovek nepotrebuje byt geniusom, staci uvazovat.
evuska:dakujem velmi pekne..toto vzdy potesi
musim sa podakovat za perfektny recept robila som podla receptu umyt a obalit v trojobale,mozem len doporucit,chutne skvele a rychle,usetreny olej,zdrave bez prepaleneho oleja a statie pri sporaku a vysmazani.:-
Nepredváraný karfiol je chutnejší, robila som ho podľa tohto receptu, ale karfiol som obalila v klasickom trojobale. Logicky musí byť chutnejší keď nie je vopred vyvarený vo vode.
jana....no..ja ho peciem v remoske a tam sa neda regulovat teplota . ja by som na tvojom mieste ruru predhriala na povedzme 250 a po vlozeni pekacu, ju stiahla na polovicu. Zasada je taka ze ked karfiol otacam, tak ta vrchna korka by uz mala mat tiez pripecena.
na kolko stupnov mám predhriať rúru?vdaka
super jednoduche rychle netreba predvarat karfiol no pecka
dakujem za super tip
Vrele odporúčam! Je to úplne iný chuťový zážitok ako vyprážaný!!! www.zoznam.sk
ja som minula asi len 50ml oleja na jednu stredne veľkú hlávku karfiolu, trochu som namastila pekáč a potom som mašlovačkou jemne napatlala každú ružičku zo všetkých strán....a bol fantastický - vnútri mäkký a zvonka chrumkavý na nerozoznanie od vyprážaného..
yanah...jeeej tak si ma potesila, ze az
a co povies na usporu oleja, tiez dobre vsak?
no a vymenila som fotky, tie moje su hrozne, Ivana79 ho robila ako prva, tak som tam dala jej. damy dakujem dakujem vsetkym
tak dnes som ho robila a je to absolútne geniálny recept.......robila som presne podľa receptu, surový karfiol som obalila v cestíčku, strúhanke a upiekla a moja dcéra, ktorá zbožňuje vysmážaný karfiol sa zalizovala až za ušami........fantastická úspora času a energie pridala som foto
+ tak ten nápad s tým surovým karfiolom sa mi veľmi páči.......škoda že som tento recept neobjavila skôr.......ukladám, určite príde jeho čas......
Takto děláme květák taky pokud má být smažený, je mnohem lepší než když se uvaří a pak obaluje a smaží, bodík
miriam..ale to si sa vobec nemusela bat, mohla si si aspon jednu ruzicku vyskusat a uvidela by si....no ale som rada, ze si vyskusala.....
tak aj ja som ho dnes robila ale kedze som sa byla aby nebol surovy,tak som ho najprv uvarila.ale bol super.odteraz ho budem takto stale varit
Dnes jsem udělala je to květák smažím syrový (podle mého je lepší-takový křupavější),trošinku jsem se bála, zda v troubě bude, ale byl výborný
miriam....normalne odokryty, nic som neprikryvala....a vela stastia...ak mas fotkak. odfot a pridaj fotku...budem sa tesit
chcem sa spytat:aj ste prikryvali ten pekac alebo ste to piekli odokryte?zajtra sa chystam robit karfiol,a tento vas recept ma velmi zaujal
Milu,dnes jsem opět dělala květák podle Tebe...jen jsem obalovala strouhanka,vejce,strouhanka,napůl zmrzlý z mrazáku..ale je to pohádka
a vám nechutí uvarený karfiol? my najprv schrúmeme trochu surového, potom dáme prevariť a kým ho obalím, polovicu zjeme a niekedy sa už neoplatí obaľovať
ale super nápad, najbližšie vyskúšam v rúre
Milu,super recept,bez práce a oběd vynikající.Pekla jsem to na pečícím papíře pocákaném olejem.Měla jsem i zelený květák taky dobrotabodík už jsem dala dřív tak jen foto
Výbušná,moc ďakujem za tento receptNaozaj to ušetrí čas,riad aj prácu a výsledok je rovnaký (alebo aj lepší,nie je to mastné)Už budem robiť iba takto a skúsim to aj s cuketou,patizónom a pod.Pridávam fotku so zemiakmi upravenými podľa Evky Hubovej
Určitě vyzkouším, ale zatím jsem koupila v poslední době 2x květák a pokaždé byl hořký (1x byl z Francie a 1 x Španělsko).Zatím posílám bodík.
Ani já květák na smažení nepředvářím. Trvá to trošku déle než se usmaží, ale ušetřím nádobí, nervy a v konečném důsledku i ten čas, nemusím čekat, až zchladne po uvaření "Smažit" v troubě už jsem se naučila, dělám takhle ryby a karbanátky. Květák zkusím hned, jak bude trošku levnější. Musím vyhledávat šetrnější způsoby úpravy potravin, tak se mi to hodí. Bodík
Já taky dělám těstíčko na zeleninu a pak strouhanku.Šlehám to šlehačem a přisypávám mouku.Maso obaluji strouhanka,vejce,strouhanka.V té troubě dobrý nápad+1