Viac ako  4 000  receptov

Sviečková Stroganov

Sviečková Stroganov
nahoru
Sviečková Stroganov
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovädzie mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 30 minút + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4

Suroviny:

400 g sviečkovej z užšieho konca, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, olej, 200 ml suchého bieleho vína, 1 PL horčice, 250 g kyslej smotany, 250 g menších šampionov, hladká múka, petržlenová vňať

Postup

Mäso zo sviečkovej pokrájame na rezne a potom na hranolky. Dáme do misy, v ktorej ho nasolíme, nakoreníme a dobre premiešame aj s múkou. Prudko ho opečieme na rozpálenom oleji, aby mäsové hranolky dostali chrumkavú kôrku. Podlejeme vínom, miešame za odškrabovania výpeku. Zmiernime plameň na stredný, prilejeme víno a miešame do rozpustenia výpeku. Na druhej panvici restujeme cibuľu do sklovita a pridáme šampiony, pokrájané na plátky. Osolíme a okoreníme. Restujeme do odparenia vody a pridáme k mäsu. Znovu podlejeme vínom a pridáme horčicu. Necháme odpariť tekutinu a primiešame kyslú smotanu. Krátko povaríme a na záver pridáme posekanú petržlenovú vňať. Podávame s dusenou ryžou.

Poznámka

Zdroj: ide o ruskú špecialitu. Prvýkrát ju pripravil kuchár pre cára v 19. storočí. Odvtedy sa rozšírila po celom Rusku i Europe a je podnes obľúbenou pochúťkou. Existuje viac variant. Túto som varila podľa časopisu Zivot. V Medzinárodnej kuchárke som ju našla bez horčice, ale s paradajkovým pretlakom. Tip: možno pripraviť aj z iného mäsa, ale potom varíme dlhšie, podľa druhu mäsa, ktorý sme zvolili.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Sviečková Stroganov"

vložené: 03. 12. 2011 19:26:02  nahlásiť  reagovať
 

Stroganov robiť vždy na masle ! Je to lepšie aj cibuľu opiecť na masle /nedostižné/ ! Ak to robíte na masle dať šľahačku nie kyslú smotanu !smajlik

autor: MIso (neregistrovaný/á)
vložené: 10. 05. 2011 19:58:09  nahlásiť  reagovať
 

Neviem, či 250g smotany nieje privela...alebo ja som dal malo horčice a možnoo sa mi to podarí lepšie na buduce:) V každom prípade dobrá večerasmajlik

autor: Ivana Ch
vložené: 24. 08. 2010 05:08:51  nahlásiť  reagovať
 

Znám moc dobřesmajliksmajliksmajliksmajlik

vložené: 07. 06. 2010 14:17:45  nahlásiť  reagovať
 

Aj ja robím z iného mäsa. Boli časy, ked som túto pochúťku pripravovala z pravej sviečkovej.smajlik

vložené: 07. 06. 2010 12:20:53  nahlásiť  reagovať
 

Výstižný recept,asi bych dělala z jiného kousku hovězího,ale recept se mi líbí.smajliksmajlik+1


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz