Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso | |
Čas prípravy: 30 minút + príprava | |
Počet porcií (kusov): 4 |
400 g sviečkovej z užšieho konca, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, olej, 200 ml suchého bieleho vína, 1 PL horčice, 250 g kyslej smotany, 250 g menších šampionov, hladká múka, petržlenová vňať
Mäso zo sviečkovej pokrájame na rezne a potom na hranolky. Dáme do misy, v ktorej ho nasolíme, nakoreníme a dobre premiešame aj s múkou. Prudko ho opečieme na rozpálenom oleji, aby mäsové hranolky dostali chrumkavú kôrku. Podlejeme vínom, miešame za odškrabovania výpeku. Zmiernime plameň na stredný, prilejeme víno a miešame do rozpustenia výpeku. Na druhej panvici restujeme cibuľu do sklovita a pridáme šampiony, pokrájané na plátky. Osolíme a okoreníme. Restujeme do odparenia vody a pridáme k mäsu. Znovu podlejeme vínom a pridáme horčicu. Necháme odpariť tekutinu a primiešame kyslú smotanu. Krátko povaríme a na záver pridáme posekanú petržlenovú vňať. Podávame s dusenou ryžou.
Zdroj: ide o ruskú špecialitu. Prvýkrát ju pripravil kuchár pre cára v 19. storočí. Odvtedy sa rozšírila po celom Rusku i Europe a je podnes obľúbenou pochúťkou. Existuje viac variant. Túto som varila podľa časopisu Zivot. V Medzinárodnej kuchárke som ju našla bez horčice, ale s paradajkovým pretlakom. Tip: možno pripraviť aj z iného mäsa, ale potom varíme dlhšie, podľa druhu mäsa, ktorý sme zvolili.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Stroganov robiť vždy na masle ! Je to lepšie aj cibuľu opiecť na masle /nedostižné/ ! Ak to robíte na masle dať šľahačku nie kyslú smotanu !
Neviem, či 250g smotany nieje privela...alebo ja som dal malo horčice a možnoo sa mi to podarí lepšie na buduce:) V každom prípade dobrá večera
Znám moc dobře
Aj ja robím z iného mäsa. Boli časy, ked som túto pochúťku pripravovala z pravej sviečkovej.
Výstižný recept,asi bych dělala z jiného kousku hovězího,ale recept se mi líbí.+1