Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Pokrmy z vnútorností |
1 kg teľacej alebo bravčovej pečene (játra), 700 g zemiakov, 500 g jabĺk, 400 g cibule, 200 ml smotany na varenie, rastlinný olej, najlepšie repkový, mleté čierne korenie, soľ
Pečeň odblaníme a nakrájame na plátky, zemiaky a cibuľu na kolieska, z jabĺk vyberieme jadrovníky a jablká nakrájame na krúžky. Na panvici rozohrejeme olej a opečieme na ňom plátky pečene. Vyberáme ich na tanier hneď, ako zbelejú, aby nepustili šťavu.
Na dno jenskej misy poukladáme kolieska zemiakov, osolíme a okoreníme, na ne dáme plátky pečene, tie nesolíme, na pečeň jablká, tie zakryjeme vrstvou cibule, osolíme, okoreníme a zalejeme smotanou. Postup opakujeme, kým nespotrebujeme všetky suroviny, poslednú vrstvu by mali tvoriť kolieska cibule. Misu zakryjeme vrchnákom a vložíme do rúry predhriatej na 200 stupňov (teplovzdušnú stačí zohriať na 180°C). Pečieme, kým nie sú hotové zemiaky, čo môže trvať 45 minút až hodinu.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
+ jablká+pečeň+zemiaky...to vyzerá veľmi chutne....
Játra s jablky jsem ještě nepekla,musí to být dobré+3
dala by som si