Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Čas prípravy: 60 min + priprava |
4 polovice kuracich prs, 100ml pomarancovej stavy, alebo dzusu, kora z jedneho pomaranca, 100ml sladkeho cerveneho vina (ja som mala madeiru), 100 g slaniny, cesnakove struciky, 1 cibula, lyzica horcice, bujonova kocka, korenie na pecene kura, maslo na vymazanie pekacika.
Kurace prsia nahusto prespikujeme kuskami cesnakovych struckov, potrieme olejom a rukami dobre ponatierame korenim na pecene kurca, nebojme sa mnozstva.
Pekac hrubo vymazeme maslom a poukladame pripravene maso.
Na panvici vyskvarime pokrajanu slaninu, pridame oriesok masla, nakrajanu cibulu na drobno, porestujeme, vylejeme vino, pomarancovu stavu a nastruhanu koru.
Do omacky v rukach rozmrvime bujonovu kocku a vlejeme trochu horucej vody.
Takyto horuci nalev vylejeme do pekaca. Zakryjeme alobalom a vlozime do vyhriatej rury.
Po polhodine dame alobal dolu a dopecieme kym nie je maso makke.
Cestovinu som uvarila podla navodu a podavala ako prilohu.
Omacka je velmi dolezita, pretoze prsia su suche. Za inych okolnosti by som pouzila vykostene kuracie stehna, ale pochutili sme si aj na tych prsiach.
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
ja som dnes hrozne lenivá,neprišla by si nám uvariť takúto dobrotku?+
mňám, a
není co dodat+2
Krásné+