Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Domáca pekáreň |
350 - 360 ml srvátky (syrovátky)
1 lyžička kmínu
2 lyžičky soli
1 lyžička cukru
100 g ražnej (žitnej) chlebovej múky
400 g pšeničnej chlebovej múky (T1050)
100 g hladkej múky
3 lyžice slnečnicových semienok
2 lyžice otrúb
1,5 lyžičky sušeného alebo 1/3 čerstvého droždia
75 g kvásku - davam kupovany tekuty
Suroviny dáme do pekárne v poradí od tekutých po sypké, ak máme čerstvé droždie zamrazené, dávame ho s tekutinami, ak máme droždie čerstvé alebo sušené, dávame ho na koniec do múky.
Po spracovaní cesta môžeme toto vybrať z pekárne, premiesiť, vložiť do ošatky alebo košíka vystlaného utierkou, nechat este asi 45-60min nakysnúť a potom upiecť v trúbe.
Alebo ho necháme upiecť v pekárni na základnom programe.
Autor: ercicka (Erika) | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Vyzerá výborne