Viac ako  4 000  receptov

Harmonika z baklažánu

Harmonika z baklažánu
nahoru
Harmonika z baklažánu Harmonika z baklažánu Harmonika z baklažánu
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zeleninové jedlá
Čas prípravy Čas prípravy: 40 minút + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1 - 2

Suroviny:

1 stredne veľký baklažán, 2 stredne veľké paradajky, 1 stredne veľká cibuľa, 50 g ementálu, 1 zelená paprika, soľ, sušená bazalka, oregano, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, olej, 150 ml bieleho jogurtu, citronová šťava

Postup

Baklažán umyjeme, odrežeme stopku a pozdlžne rozkrojíme na polovicu. Nasolíme a necháme vypotiť. Opláchneme a utrieme do sucha. Kolmo pokrájame asi v 3-4 mm vzdialenostiach, ale nedokrojíme. Reznou plochou položíme pozdlžne obe polovice do zapekacej misy. Papriky pokrájame na štvorce zodpovedajúce veľkosti baklažánu. Ostatnú zeleninu pokrájame aj so syrom na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a posypeme bylinkami. Do jednotlivých zárezov baklažánu kladieme za sebou paradajky, papriky, cibuľu, syr a prekladáme cesnakom. Prelejeme olejom a pečieme v trúbe 40-45 minút na 170-180-tich stupňoch. Podávame horúce. Na hlavné jedlo počítame s 1 baklažánom na osobu. Prílohu volíme podľa vlastného uváženia, ale bohate postačí četrstvé pečivo. Môžeme podávať aj ako zeleninovú prílohu k pečenému mäsu alebo k mäsu na prírodný spôsob. Ak podávame ako predjedlo, počítame so 1/4 baklažánu a volíme ako prílohu banketky.

Poznámka

Zdroj: vlastná momentálna inšpirácia.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Harmonika z baklažánu"

vložené: 01. 07. 2010 07:12:20  nahlásiť  reagovať
 

Baklažán má plnšiu chuť, cuketa jemnejšiu. Obe patria medzi tekvicovité plody a kombinácia "harmoniky" sa pre ne hodí a je veľmi chutná. Cuketa obsahuje viac vody. Táto úprava je rýchla a variabilná. Tiež forma podávania: predjedlo, hlavné jedlo, príloha. A dakujem za bodíky.smajlik Je to jedlo, ktoré je charakteristické pre horúce leto. smajlik

autor: eva hubova
vložené: 30. 06. 2010 23:06:04  nahlásiť  reagovať
 

holky,díky..tak to by jsem mohla lilek tou cuketou nahradit...doufejme,že bude úroda...

autor: vybusna
vložené: 30. 06. 2010 22:30:39  nahlásiť  reagovať
 

evi...lilek je horkejsi...aspon podla mojej chuti...cuketa je o nieco neutralnejsia....nieco ako patizon

autor: michsamant
vložené: 30. 06. 2010 22:30:06  nahlásiť  reagovať
 

Evicka, podla mojho nazoru, cuketa je jemnejsia a sladsia. Baklazan je obycajne horkasty, preto ho treba nasolit na pol hodinky a oplachnut vodou pred upravou, aby z neho vysla ta horkost. Tiez mam chutovo radsej cuketu, ale dobre upraveny baklazan je naozaj velmi chutny.

autor: eva hubova
vložené: 30. 06. 2010 22:26:12  nahlásiť  reagovať
 

Jaký je rozdíl chuťově mezi lilkem a cuketousmajlikfurt si říkám že ten lilek koupím a pak jak jdu na nákup,tak na to zapomenu...

autor: michsamant
vložené: 30. 06. 2010 22:21:29  nahlásiť  reagovať
 

smajlik

autor: magdalenka
vložené: 30. 06. 2010 15:13:43  nahlásiť  reagovať
 

Predpokladám, že z jogurtu robíš preliv?
Stretla som sa s tým na iných weboch a robím obmenu - baklažán prekrojiť na poly po dĺžke, potom zárezy po dĺžke, nedokrojiť a naplniť. Také "prsty"...je to naozaj chutné...+


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz