Ingredience: 6 vepřových plátků z plecka 1 kávovou lžičku sladké mleté papriky 200 ml oleje 2 kávové lžičky soli 1 stroužek česneku prolisovaný 2 kávové lžičky tatarky 1 kávová lžička kremžské hořčice pár kapek sojové omáčky 1/2 kávové lžičky přípravku Křehké maso solamyl na zahuštění trochu oleje 4 polévkové lžíce pomletých arašídových křupek
Postup: Olej, papriku, sůl, česnek, hořčici, tatarku,...
Ingredience: 800 g chudého bravčového mäsa, 300 g čerstvých húb alebo šampiňónov, 200 ml šľahačkovej smotany, 1 veľká šalotka, 2-3 mrkvy, 1 čerstvá čili paprika, 100 ml suchého bieleho vína, 3-4 pl olivového oleja, petržlenová vňať, čierne korenie, soľ
Postup: Mäso pokrájame na hrubšie plátky (nevyklepávame) a opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Dávame naraz iba toľko, aby sa mäso opieklo, ale...
Ingredience: 600 g bravčového pliecka, 1 cibuľa, 150 g mrkvy, 150 g zeleru, 150 g petržlenu, 1 PL kryštáľového cukru, soľ, 3 PL oleja, 50 g údenej slaniny, 1 PL horčice, šťava z polovice citrona, 6 zrniečok celého čierneho korenia, 3 zrnká nového korenia 1 bobkový list, voda
Postup: Mäso, slaninu a zeleninu pokrájam na kocky. Na panvici rozpálim olej a opečiem mäso. Posolím, podlejem vodou a pod pokrievkou...
Ingredience: 1 kg bielej hlávkovej kapusty, 750 g bravčového pliecka, 2 CL rasce, 1 PL mletej sladkej papriky, soľ, 2 PL ostrého kečupu, 1 sušená chilli paprika, olej, voda, 2 veľké cibule
Postup: Hlávkovú kapustu nakrájame na tenké pásiky, dáme do misy a presolíme. Necháme najmenej 2 hodiny odpočívať, aby pustila vodu. Cibuľu nakrájame na jemné polmesiačiky a mäso na väčšie kocky. 2 PL kečupu nariedime...
Ingredience: 5 plátov bravčového mäsa, 3-4 väčšie cibule, 10 plátkov slaniny, plnotučná horčica, mleté čierne korenie, soľ, červená sladká paprika, olej, 5 vajec, 5 plátkov syra
Postup: Mäso osolíme, okoreníme, z každej strany potrieme trochou červenej sladkej papriky a naklepeme. Na oleji opražíme z oboch strán. Jednu stranu potrieme horčicou a navrch naukladáme plátky slaniny a kolieska cibule tak, aby sme...
Ingredience: 300g bravčovej sviečkovice, 1 lyžica oleja, 30 g cibule, 150g sterilizovanej fazule /lusky/, 100g paradajok, 1 lyžica kečupu, 0?5 dl červeného vína, soľ, čierne korenie
Postup: Mäso pokrájame na pásiky a spolu s nasekanou cibuľou orestujeme prudko na oleji. Pridáme kečup, soľ, korenie, podusíme kym mäso nie je mäkké, potom primiešame fazuľku a paradajky, podlejeme vínom a ešte dusíme krátko cca...
Ingredience: Bravčové karé, soľ, korenie, maslo, solamyl, červené víno asi 2-3 dcl, citrón( ale môže byť aj limetka), rasca,
Postup: Bravčové karé nakrájame na rezne aj s kosťou, naklepeme, osolíme, okoreníme a zprudka opečieme z oboch strán na masle. Stiahneme plyn ( oheň) a do výpeku vylejeme víno, pridáme rascu a podľa chuti dosolíme a dokoreníme. Mäso krátko podusíme až kým nezmäkne a potom mäso z výpeku...
Ingredience: 4 bravčové rezne, soľ, hladká múka, 3 vajcia, trocha mlieka, strúhanka, olej
Postup: Mäso naklepeme, osolíme a obalíme v múke, v žĺtkoch rozmiešaných s mliekom, v strúhanke a nakoniec v snehu z bielkov. Vyprážame pomaly v horúcom tuku. Takto obalené rezne sú šťavnatejšie ako klasicky obalené a pekne narastú.
Ingredience: plátky bravčového mäsa z karé, plátky anglickej alebo oravskej slaniny, olúpané paradajky, 1,5 dl kuracieho vývaru, zelená paprika, cibuľa, strúčik cesnaku, lyžica paradajkového pretlaku, lyžička mletej červenej papriky, olej, soľ a mleté čierne korenie
Postup: Z oboch strán naklepané mäso, osolíme a okoreníme. Na mäso rozložíme plátky anglickej slaniny, zrolujeme a spojíme špáradlami. Rolky z...
Ingredience: zvazok mangoldu (750-1000g), 800 g chudeho bravcoveho masa. na marinadu: 1 velka cibula, 3-4 struciky cesnaku, 1 cerstva chilli paprika, 1 lyzicka harissy, 1/2 lyzicky rimskej rasce, 1 lyzicka zeleneho caju, 2 pl oleja, sol
Postup: Maso pokrajame na kocky 3x3 cm a nalozime do marinady (zeleninu, samozrejme, pokrajame nadrobno a caj zalejeme 1/2 dl horucej vody a nechame vyluhovat, do marinady...
Ingredience: 2 bravčové srdiečka, 2 cibule, 2 klinčeky, 8 zrniečok čierneho korenia, soľ, kôra z citróna omáčka : 2 lyžice oleja, 3 lyžice múky, soľ, cukor, citrónová šťava, 2 žĺtky, 2 lyžice kapari ( alebo nadrobno narezaných kyslých uhoriek )
Postup: Srdiečka uvaríme do mäkka vo vode ( asi 1,5 l ) so soľou, rozpolenými cibuľami, korením a kúskom citr. kôry. Potom ich vyberieme a vývar precedíme. Z oleja a...
Ingredience: 400g bravcove filety zo stehna, 1 velke jablko, 1 vajecny zltok. Sol, mlete korenie, mleta skorica, mala lyzicka hladkej muky. Orech masla, 3 lyzice olej
Postup: Filety osolime, okorenime a poprasime skoricou. Velke jablko obielime a rozdelime na dve polovice. Jednu polovicu nakrajame na tenke platky a druhu polovicu vydlabeme ako misticku. Na panvici rozohrejeme olej a z obidvoch stran ich...
Ingredience: 1 kg prerastana bravcova krkovicka 1 lyzica sol 1 lyzica mleta rasca 10 strucikov cesnaku 2 lyzice hladka muka 2 lyzice bravcova mast Kapusta 500g kysla kapusta 4 lyzice cukor 1 velka cibula 4 lyzice olej pol litra vyvaru
Postup: Krkovicku nakrajame na vacsie kocky a dame ju do vacsej nadoby. Cesnak ocistime a prelisujeme k masu. Maso posolime, orascujeme a rukami ho dobre...
Ingredience: 200 g bravčového pliecka 20 g sladkej mletej červenej papriky soľ mleté čierne korenie 15 g mletej rasce 150 ml oleja 150 ml vody 10 g grilovacieho korenia 10 g cibule 150 g kyslej kapusty 10 g cesnaku 10 g cukru 25 g hladkej múky 140 g (5 plátkov)parenej knedle
Postup: Mäso nakrájame na väčšie kocky, pridáme soľ, čierne korenie, papriku, grilovacie korenie a kľudne môžete...
Ingredience: 4 bravčové rezne, jablko, 100 g zeleru, soľ, grilovacie korenie, hrubá múka, olej, cibuľa
Postup: Rezne naklepeme, osolíme a posypeme grilovacím korením. Očistíme a na hrubo postrúhame jablko a zeler a spolu premiešame. Na každý plátok mäsa dáme jablkovo-zelerovú zmes a zvinieme. Obalíme v hrubej múke a prudko opražíme z každej strany. Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na troche oleja....
Ingredience: 500 g bravcove pliecko 2 cibule 4 PL olej 1 mala hlavka kapusty (cca 1 kg) 4 zelene papriky 250 g male paradajky 1 paliva papricka 2 CL sol 2 CL mlete korenie 1 velka PL mleta sladka paprika 1 velka CL mlety koriander cela rasca mleta stiplava paprika podla chuti
Postup: Kapustu ocistime od hluba a poskodenych listov…nakrajame ju na tenke rezance a tie este poprekrajujeme. Ocistenu...
Ingredience: 1. 600g bravčového karé s kosťou 2. 500g hrozna 3. soľ 4. mleté čierne korenie 5. olej
Postup: 1. očistené a umyté karé rozdelíme na 4 porcie (odporúčame nechať nasekať u mäsiara), osolíme, okoreníme a prudko opečieme v rozohriatom oleji z oboch strán dozlatista. 2. Hrozno umyjeme, za hrsť krajších bobúľ odložíme nabok, zvyšok prepasírujeme cez husté sitko. 3. Opečné mäso na panvici...
Ingredience: 400 g vepřového masa, (plecko, krkovice,) 200 g vepřových jater, 150 g krůtích srdíček, 150 krůtích žaludků, 3 oloupané nakrájené cibule, 5 stroužků prolisovaného česneku, 1 PL sádla, 50 g gazdovské slaniny, 1 chilli paprička, (může být i víc) sůl, čerstvě mletý pepř, sladká i pálivá červená paprika, majoránka, střídka za dvou krajíců chleba,
Postup: Rozehřejeme sádlo a vyškvaříme si...
Ingredience: 1 kg bůček bez kosti 1 větší cibule olej 1 menší hlávka zelí sůl, pepř, grilovací koření 2 dcl černého piva 2 dcl vody
Postup: Bůček si omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Nakrájíme si cibuli na drobno, dáme na pekáček zesklovatět, přidáme nkrouhané hlávkové zelí, posolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, podlejeme troškou vody a cca 10 minut dusíme. Na mírně podušené zelí dáme...
Ingredience: 3 plátky vepřová kotleta 3 lžíce hladké mouky 2 vejce 1/4 lžičky grilovací koření 1/4 lžičky sušený libeček strouhanka olej na smažení sůl
Postup: Mouku smícháme s kořením a sušeným rozemnutým libečkem. Maso z obou dvou stran naklepeme, osolíme, obalíme v připravené mouce, rozšlehaných vajíčkách a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji z obou dvou stran dočervena. Podáváme s bramborem a...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Naše klobásy | Škvarky z trúby /Škvarky z... | Bôčiková roláda /Bůčková... | Domace udene klobasy |
Fantastické rezne ... | Krkovička so zeleným... | Bôčiková roláda / Bůčková... | Talianske bravčové plnené... |