Ingredience: Bravčové karé bez kosti 1 cibuľa 2 stúčky cesnaku 150g Oravskej slaniny 1 konzerva červenej fazule v parad. 1/2 konzervy krájaných šampiónov 200g údeného syra-nastrúhame gril.korenie soľ olej
Postup: Mäso nakrájame na dvojrezne-aby sme mohli otvorit a naplnit(odkrojíme hrubý rezeň a potom ho po hrúbke nakrojíme,ale neprekrojíme celkom).Osolíme,okoreníme a roztvorený vyklepeme. Na oleji...
Ingredience: 4 plátky krkovičky o váhe 150 g, soľ, mlieko, olej
Postup: Plátky krkovičky narežeme po obvode a naklepeme. Nasolíme a namočíme na 20 minút do mlieka. Na panvici rozpálime olej a krkovičku opečieme po oboch stranách do červena. Podlejeme trochou vody a pod pokrievkou dusíme do mäkka. Podávame s varenými zemiakmi, preliatymi výpekom alebo so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou alebo so šalátom z...
Ingredience: 1000 g vykosteného bravčového karé alebo vysokého pliecka, soľ, 200 g mrkvy, 200g petržlenu, 100 g kelu, 100 g celeru, 50 g cibule, 30 g oleja, 8 zrniek celého čierneho korenia, 4 zrnká celého nového korenia, 1 bobkový list, soľ, 2500 ml vody, 50 g oleja, soľ, sladká mletá červená paprika
Postup: Najprv si pripravíme zeleninový vývar. Vodu dáme do hrnca a pridáme očistenú, na väčšie kusy...
Ingredience: 4 plátky krkovičky, 4 plátky domácej údenej slaniny, 1 veľká cibuľa, 250 g čerstvých šampionov, 100 g Eidamu, 250 g kyslej smotany, 2 vajcia, 1 zväzok petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, olej
Postup: Krkovičku po obvode narežeme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Nakrájame šampiony na plátky a nastrúhame syr. Cibuľu nakrájame na jemné plátky. V miske rozmiešame kyslú smotanu s vajcami,...
Ingredience: 4 bravčové rezne - použila som vykostené karé /kotlety/, 2 veľké cibule, 6 veľkých strúčikov cesnaku, malý kúsok slaniny, korenie na pečené mäso, mletý koriander, 2 cm čerstvého zázvoru, 1 celá sušená červená štipľavá paprika, 1 CL sladkej mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, 2 CL horčice, olej
Postup: Rezne naklepeme a posypeme korením na pečené mäso, mletým koriandrom a necháme...
Ingredience: 1000 g bôčka bez kosti a kože, 1 pekná hlavička cesnaku, 1 cibuľa, 20 zrniečok celého čierneho korenia, 5 zrniečok celého nového korenia, 5 zrniečok borievok, 1 bobkový list, soľ, voda, trocha oleja, mleté čierne korenie, mletá sladká a pálivá červená paprika, alobal
Postup: Umytý bôčik vožíme do osolenej vody. Pridáme do vody očistenú cibuľu, očistené strúčiky cesnaku /5 strúčikov ponecháme...
Ingredience: 600 g bravčového mäsa na pečenie bez kosti - ja som použila vysoké pliecko, soľ, mleté čierne korenie, mlieko, maslo na opečenie mäsa, hrsť sušených hríbov
Postup: Hríby namočíme do teplej vody. Mäso osolíme a okoreníme. Maslo rozpustíme v pekáčiku a opečieme na ňom mäso zo všetkých strán. Potom mäso takmer celé zalejeme mliekom, zakryjeme pokrievkou a veľmi pomaly dusíme. V polovici dusenia...
Ingredience: 300 g bravcove maso 1 cibula 2 lyzice oleja 1, alebo dve stiplave papricky (podla svojej chuti aj viac, alebo menej) 1 cervena paprika 3 male ceresnove paradajky 200 ml pasirovane paradajky 250 ml sladka smotana lyzicka soli lyzicka mleta rasca lyzicka mleta paprika
Postup: Dve hodiny pred zacatim varenia, vytiahneme smotanu z chladnicky. Paradajky sparime horucou vodou ako je...
Ingredience: Bravčová panenka (asi 3 plátky na osobu) oravská slanina Marináda: olivový olej červené víno cesnak vegeta čili omáčka kari zázvor med horčica čierne mleté korenie korenie \\\\\\\"Steak čili a šípek\\\\\\\" Na zeleninu: mrkva malé kukuričky cukor balzamikový alebo vínny ocot petržlen.vňať alebo tymián soľ,korenie maslo
Postup: Panenku si nakrájame na hrubšie plátky a...
Ingredience: 1 kg bravčového stehna alebo pliecka, 100 g prerastenej slaniny, 500 g mrazených fazuľových strukov, 2 veľké cibule, cesnak, 3 pl trstinového cukru, smotana na varenie, olivový olej, čierne korenie, soľ;
Postup: Máso nakrájame na čo najtenšie plátky - nenaklepávame -, mierne okoreníme, osolíme, premiešame s marinádou, na ktorú použijeme 100 ml smotany na varenie a 3 pl olivového oleja. Dáme do...
Ingredience: Na marinádu: šťava a kôra z pol citróna alebo limety 2 strúčiky cesnaku olej petržlenová vňať korenie Gyros olivy soľ,čierne korenie Na kebab: bravčové mäso (plecko,stehno...) čerstvé huby cibuľa paprika slanina (nemusí byť)
Postup: Vymiešame si marinádu z uvedených surovín (olivy nasekáme úplne nadrobno) a necháme v nej marinovať mäso pokrájané na kocky aspoň 2 hodiny.Cibuľu,huby,papriku a...
Ingredience: 4 velke bravcove, alebo kuracie rezne, 3 cibule, olej, maslo, paprika, sol, mlete cierne korenie, hladka muka
Postup: Cibulu nakrajame na pruzky, rezne naklepeme, osolime a zlahka obalime v muke. Na panvici rozohrejeme tekutu ramu, alebo olej, a cibulu porestujeme, potom ju prelozime do vacsej rajnice aj s tym vypekom. Do tej istej panvice doplnime tuk a rezne z obidvoch stran opecieme a...
Ingredience: 600 g bravcova panenka horcica na potretie morska sol a cerstvo drvene korenie na posypanie Na plnku : 35 g toastovy chlieb (1, 5 krajceka) 50 g nasekane olivy bez kostky 3 PL nasekana petrzlenova vnat 50 g maslo
Postup: Ruru predhrejeme na 200 stupnov. Maso nakrajame na hrubsie medailonky….ja som krajala tak na 3 cm. Jemnym tlakom dlane, madailonky roztlacime. Posolime ich a okorenime,...
Ingredience: 500 g krkovicka, plat udenej slaniny, 2 cibule, 6 strucikov cesnak, 3 az 4 stiplave papricky (podla svojej mierky), krabicka pasirovane paradajky, hrst fazulkovy luskov, lyzicka oregano, lyzicka majoranka, sol, mleta rasca, 3 gulicky nove korenie. Priloha : Zemiaky, avokado, limeta, sol.
Postup: Bravcove rezne z krkovicky pokrajame na hrubsie rezance Ocistenu cibulu na stvrtky, cesnak na...
Ingredience: 500 g libového bůčku nebo plecka 500 g kysaného zelí 100 g sádla 1 cibule 2 polévkové lžíce hladké mouky 1 polévková lžíce mleté papriky 200 ml smetany špetku mletý pepř sůl 2 malé kuličky nové koření kousek bobkového listu
Postup: Na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, papriku a osolíme. Vše osmahneme, podlejeme vodou a přikryté dusíme do...
Ingredience: Bravčové mäso (stehno alebo plecko),2 mrkvy,1/4 zeleru,1 cibuľa,1 pór,hrášok,1 kocka bujónu,soľ,mleté čierne korenie,mletá paprika,2 šálky ryže
Postup: Na oleji si osmažíme cibuľku a pór,pridáme pokrájané mäso a chvíľu podusíme.Mrkvu a zeler nahrubo nastrúhame a pridáme k mäsu.Keď zelenina pustí šťavu,pridáme hrášok,bujón a koreniny.Dusíme asi pol hodinu.Podľa potreby podlievame,aby mala zmes...
Ingredience: 4ks silnější vepřové kotlety sůl černý pepř hladká mouka na obalení 1ks moravská klobása 2ks vejce vařená natvrdo 1ks cibule hořčice feferonka (podle chuti) 2plátky sýr Ementál olej
Postup: Kotlety nařízneme ke kosti tak, aby vznikla kapsa. Maso osolíme a opepříme na povrchu i v kapse. Pak do kapsy vkládáme tenké plátky moravské klobásy, půl vajíčka, několik tenkých koleček...
Ingredience: Bravčové pliecko + pekný prerastený bôčik. Cibuľa, ja som mala dobré kilo mäsa, tak som dala 3 naozaj veľké, celá hlávka cesnaku. Bravčová masť...dobré 2 polievkové lyžice, soľ, mletá rasca.
Postup: Maso nakrajam na vacsie kusy, cibulu nakrajam na hrubsie kusky. Rozpustim mast a nakrajane maso v nom opeciem dobre zo vsetkych stran. Prelozim ho do pekacika. Na tom istom tuku opeciem do sklovita...
Ingredience: 1/2 kg bravčového stehna, 4 vajcia, 4 lyžíce hrubej múky, 2 kapie nakladané v oleji, 2 kyslé uhorky, 100 g tvrdého syra, 1 dl mlieka, 2 lyžíce oleja, soľ, čierne korenie
Postup: Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme. Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem, a řízky ji vyložíme (i boční části). Mléko smícháme s moukou, vejci, olejem, na jemno nastrouhaným sýrem, na malé čtverečky...
Ingredience: 2,5 kg vepřových žeber, sůl. Marináda: 300 ml oleje 2 polévkové lžíce grilovacího koření 1 rovná kávová lžička mletý kmín 4 stroužky prolisovaného česneku 1 kávová lžička pomletého koření 3 pepře 2 špetky sušené bazalky
Postup: Suroviny na marinádu smícháme dohromady.Žebra osolíme,potřeme z každé strany marinádou,dáme do pekáče a necháme do druhého dne v chladnu uležet.Druhý den maso...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Naše klobásy | Škvarky z trúby /Škvarky z... | Bôčiková roláda /Bůčková... | Domace udene klobasy |
Fantastické rezne ... | Krkovička so zeleným... | Bôčiková roláda / Bůčková... | Talianske bravčové plnené... |