Ingredience: 250 g bryndze, 250 g masla, 1 zväzok jarnej cibuľky, soľ,rasca, madarská sladká kalocsajská paprika mletá - 1 až 2 CL /čajová lyžička/, 2 PL /polievková lyžica/ horčice, sardelová pasta asi 3-4 cm, cca 1/2 dl svetlého nie horkého piva
Postup: Do misy dáme bryndzu, maslo, cibuľku pokrájanú na kolieska s vňaťou, pridáme rascu, osolíme. Ochutíme horčicou, sardelovou pastou a dobre vymiešame....
Ingredience: POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg mrkvy, 1 malé balenie tatarskej omáčky, 1 malé balenie majolky, 3-4 strúčiky cesnaku, 3-4 ks feferóniek, soľ, olivy
Postup: POSTUP PRÍPRAVY nachystáme si všetky dôležité prísady, našťastie ich nie je veľa mrkvu najemno nastrúhame, alebo dáme nastrúhať manželovi :))))), aby sme si mohli popri tom očistiť cesnak a nakrájať feferóny ...pridáme rozotretý cesnak....
Ingredience: zrele avokado, limetova stava, cesnak
Postup: avokado obielime,odstranim kostku a roztlacime ho na kasu vidlicko, pridame pretlaceny strucik cesnaku a ochutime limetovou stavou.
Ingredience: Avokádo 300 g (2 ks) Cibuľa 1 väčší kus Kečup pálivý 1-2 KL kmín 1-2 KL mletý Horčica jemná 1-2 KL Omáčka vorčestrová 1-2 KL podľa chuti Paprika červená mletá 1 KL Paprika červená mletá 1-2 KL štipľavá Soľ podľa chuti Korenie čierne mleté podľa chuti
Postup: Cibuľu nakrájame nadrobno. Všetky prísady spolu premiešame, do toho vtlačíme vidličkou očistené avokádo a ešte raz dobre...
Ingredience: 300 g camembert (hermelin) 120 g maslo 2 lyzicky mleta rasca 2 lyzicky mleta cervena paprika 1/2 lyzicky mleta paliva cervena paprika cerstvo mlete cierne korenie 2 az 8 lyzic svetle pivo 1 cervena cibula
Postup: Zrely camembert v mise roztlacime vidlickou. Pridame k nemu povolene maslo a dve lyzice piva. Vymiesame. Pocet lyzic piva zalezi od kremovosti camembertu. Ja som mala dost...
Ingredience: 250 g bryndze, 2-3 lyžice mlieka alebo smotany, zväzok pažitky, 1-2 lyžice červenej mletej papriky, soľ
Postup: Bryndzu vyšľaháme s mliekom a paprikou, dosolíme( ak treba ) a vmiešame narezanú pažitku. Pomazánku mažeme na chlieb a podávame s mliekom ( aj kyslým ).
Ingredience: 200 g bryndza 100 g maslo 20 g slanina oravská 1 ks cibuľa paprika červená mletá korenie čierne mleté soľ pažitka
Postup: 1.) Bryndzu rozmiešame so zmäknutým maslom, ochutíme paprikou, soľou, mletým čiernim korením a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu 2.) Na panvici si orestujeme na drobno nakrájanú slaninku a pridáme ju do pomazánky poriadne premiešame s čerstvo nasekanou...
Ingredience: 125g Liptov Bryndze 1PL mletej červenej papriky 60g hladkého tvarohu 1 šalotka 1/2ČL mletej rasce 6ks ančovičiek 4 veľké kapary 1PL posekanej pažítky s petržlenovou vňaťou 30g masla soľ a čierne korenie
Postup: Zo všetkých surovín vymixujeme hladkú hmotu, ktorú ešte môžeme dochutiť soľou a čiernym korením. Podávame s čerstvým chlebom alebo na toastoch.
Ingredience: 125 g bryndze, 125 g masla, 1 veľká šalotka, 1 pl mletej sladkej červenej papriky, soľ, mletá štipľavá paprika podľa chuti
Postup: Šalotku nakrájame nadrobno, maslo necháme zmäknúť, pridáme bryndzu a všetko dobre rozmiešame v mise s ostatnými ingredienciami. Chlieb s bryndzovou natierkou môžeme posypať nadrobno posekanou pažítkou, žeruchou alebo petržlenovou vňaťou.
Ingredience: 250g roztieratelny smotanovy syr, 3 struciky cesnak, mokka lyzicka stiplava cervena mleta paprika, na posypanie mlete orechy.
Postup: syr vymiesame s prelisovanym cesnakom, stiplavou paprikou a natierame na oblubene pecivo.
Ingredience: 3vajcia uvarene na tvrdo, 100g roztieratelny syr, lyzica margarinu (alebo maslo), 3 struciky cesnaku, pazitka, hrsticka nasekanych vlasskych orechov
Postup: Do misy vajicka pretlacime cez kockovane sitko, pridame syr, margarin, nasekane orechy, nasekanu pazitku. My mame v oblube ked je natierka strukturovita, takze premiesavam len s metlickou, pokial ju chcete hladku, tak vymixujte.
Ingredience: hrnček uvareného cíceru 1 väčšia mrkva 3 lyžičky majonézy (ak nechcete majonézu, použite biely nesladený jogurt) soľ mleté čierne korenie
Postup: Cícer si na noc namočíme, ráno prepláchneme a dáme uvariť do mäkka. Použila som tlakový hrniec, v ktorom to trvá asi 20 minút od natlakovania. Uvarený cícer scedíme a odložíme bokom vychladnúť. (Ja som použila cícer, ktorý som si uvarila na karí....
Ingredience: 1800 g cuketa - čistá váha 50 mladých klobouků bedel 100 g sádla 3 cibule 8 stroužků česnek 140 g rajský protlak 100 ml kečup ostrý 1/2 lžíce sójové omáčky 1 lžička koření Drákulova smrt sůl podle chuti asi 2 lžičky
Postup: Klobouky bedel očistíme, nakrájíme na větší kusy a ve vodě asi 3 minuty povaříme. Dáme na sítko, pod tekoucí vodou propláchneme, vymačkáme vodu a nakrájíme na menší...
Ingredience: 120 g masla alebo Ramy, 120 g čabajky, 60 g kyslej kapusty, 50 g sterilizovanej papriky, mletá rasca, mleté čierne korenie, soľ
Postup: Čabajku ošúpeme a pomelieme, kapustu vyžmýkame a pokrájame, papriku tiež pokrájame na drobno. Všetko zmiešame a ochutíme.
Ingredience: 1 tvaroh 1 rovná kávová lyžička sody bicarbony /ja som dávala 1/2 prísady podľa chuti (bylinky, cesnak, kmín, zelenina, salám…) 1 lyžička masla
Postup: Tvaroh dobre rozmiešame so sodou, pridáme všetky suroviny okrem masla - podla toho akú chceme príchuť a necháme 10 minut odstáť. Rozdputíme si maslo a pridame do tvarohu a zamiešame. Dáme na chvíľu do chladničky. Tvaroh úplne zmení...
Ingredience: 150-200 g vařeného hovězího masa(z polévky) 200 g pomazánkového másla (může být i s příchutí) 1-2 polévkové lžíce hořčice s feferóny (nebo jiné pikantní hořčice) sůl mletý pepř pórek cibule pažitka
Postup: Uvařené maso nakrájíme na menší kousky, dáme do mixeru (robotu), přidáme máslo, hořčici a rozmixujeme na hladkou kaši. Podle své chuti osolíme a opepříme. Mažeme na chleba nebo...
Ingredience: 1 větší brambor (zemiak) předem uvařený ve slupce a oloupaný 1 kelímek (250 g) pomazánkového másla 100 g majonézy 1/2 červené cibule nebo 1 malá pažitka sůl 80 g sáček chipsů se slaninovou příchutí
Postup: Studený brambor nastrouháme na slzičkovém struhadle, přidáme velmi najemno nakrájenou cibuli, pomazánkové máslo, majonézu, drobně nakrájenou pažitku a vyšleháme pomazánku. Chipsy...
Ingredience: 2 vajcia kopcovita lyzicka bylinkove maslo 2 jarne cibulky 100 g prirodny syr typu cottage, alebo gervais lyzicka horcica pol lyzicky sol cerstvo mlete korenie zelena cast z jarnych cibuliek 3 lyzice nasekana zerucha lyzica hladkolista petrzlenova vnat
Postup: Cibulku nasekame na jemne kruzky. Vsetky bylinky oplachneme, osusime a nasekame na velmi jemno. Vajcia so solou rozslahame...
Ingredience: 125 g bryndze, maslo, 2 lyžice kyslej smotany, hrozno, rožky a špáradlá
Postup: Bryndzu, maslo a smotanu vyšľaháme, v prípade potreby posolíme, natrieme na nakrájané plátky rožkov a na vrch dáme bobuľku hrozna. Napichujeme ich na špáradlá. Pre spestrenie môžeme striedať biele a tmavé hrozno.
Ingredience: 150 g nivy, 150 g masla, 3 CL Majolenky Hellmans, soľ
Postup: Do misy dáme maslo pokrájané na plátky a nivu pokrájanú na plátky. Rozdrobíme vidličkou a do zmesi pridáme majonézu. Dobre vymiešame, ochutnáme a prípadne dosolíme. Nanášame vidličkou na krajec chleba alebo čerstvé pečivo. Dozdobíme sezonnou zeleninou. Môžeme použiť na plnenie paštičiek z lístkového cesta, paradajok, paprík, syrových...
Zemiakova natierka | Natierka z rybiciek v... | Syrová nátierka s cesnakom... | Jarná nátierka |
Paštika pre gurmánov | Pomazánka z údeného mäsa | Maďarská jemná domáca... | Nátierka z bravčového mäsa |