Redakce: Vychnutnajte si aroma čerstvej kávy. Pripravte si dokonalú kávu doma.
Ingredience: 4ks kociek ladu 200ml ananasoveho dzusu 50ml brandy citron na ozdobenie
Postup: Vsetko dame do shakera a dobre zatrasieme. Prelejeme do pohara, ozdobime citronom. Cheers! :)
Ingredience: 5 kvetov bazy čiernej 1,5 citróna 1/4 kg cukru 3 l vody-prevarená
Postup: Najlepšie do 4 l pohára na zaváranie dáme kvety bazy,na kolieska nakrájaný citrón,cukor a zalejeme vychladnutou vodou.Prikryjeme a necháme na slnku 24 hodín.Na druhý deň precedíme,podľa chuti môžeme ešte pridať citrón a pijeme.
Ingredience: 30 kvetov bazy čiernej 3 l vody 7 dkg kyseliny citrónovej 3 kg cukru
Postup: 2 litre vody a 7 dkg kys.citrónovej prevaríme.Do vychladnutého pridáme 30 kvetov bazy.Premiešame a necháme 24 hodín odstáť.Na druhý deň uvaríme 1 liter vody+3 kg cukru,pridáme šťavu,ktorú sme si precedili cez jemné plátno.Ešte za horúca plníme do fliaš a zatvoríme.Podľa chuti môžete ešte pridať kys.citónovej.
Ingredience: bylinky - mäta alebo materina dúška alebo medovka 2 kg cukru 2 l vody 12,5 dkg kys.citrónovej 1 kys.sorbová - Dr.Oetker
Postup: Bylinky - najlepšie každý druh zvlášť - zasypeme v hrnci 2 kg cukru. Prilejeme 2 litre vody, ky.citrónovú a kys.sorbovú. Necháme 48 hodín luhovať, ale premiešavame. Po 48 hodinách ohrejeme na 80°C. Cez lievik so sitkom za horúca lejeme do fliaš a zatvoríme. Podľa...
Ingredience: 2 cibule 3 hrnceky vody 4-6 klincekov niekolko listkov cerstvej maty med na ochutenie
Postup: Do vriacej vody vlozime cibulu nakrajanu na kolieska, klinceky a matove listky. Varime asi 10 minut na slabom ohni prikryte a 10 minut nechame luhovat. Caj scedime, rozdelime do hrncekov a dochutime medom.
Ingredience: 40ml brandy 165ml kvalitneho cerveneho vina 55g jemneho krystaloveho cukru 30ml vody 1/2 pomaranca nakrajaneho na platky 1/4 malickeho citrona kusok skorice 2 klinceky stipka muskatoveho orieska
Postup: Vsetky suroviny dame do hrnca a privedieme do varu. Ohen zmiernime a varime 5-8 minut. Podavame teple.
Ingredience: 1 ananás v konzerve (cca 500 g) + šťava (chladené) 200 ml kokosového mlieka (chladené) 200 ml 100% pomarančového džúsu (chladené) citrónová šťava (chladené) pomaranč na dekoráciu kokosová múčka na dekoráciu pohára
Postup: Skôr ako začnete s prípravou nápoja je potrebné všetky suroviny schladiť. Po schladení najprv rozmixujte ananás s 50 ml ananásovej šťavy. Pridáte 200 ml kokosového mlieka,...
Ingredience: 1 nesladené kondenzované mlieko (340g) 2 žĺtka 150g čokolády na varenie (70%) 170g medu alebo cukru 1 vanilkový lusk alebo 2 vanilkové cukry 4dl rumu
Postup: Kondenzované mlieko prelejeme do hrnca, pridáme žĺtky, čokoládu, med a vanilku. Pomaly, za stáleho miešania meličkou zahrievame na nízkej teplote, kým sa čokoláda nerozpustí a celé to nezačne hustnúť. Keď je čokoláda rozpustená,...
Ingredience: 1 dl (Írske čierne pivo) Guinness 1 dl šampanské
Postup: Šampanské a Guinness (Írske čierne pivo) opatrne vlejeme do pohárov. Podávame dobre chladené.
Ingredience: Pohár: 250 ml * 1 šálka práškového mlieka * 1 šálka instantného čokoládového nápoja v prášku * 2/3 šálky instantnej kávy (granule) * 1/2 hrnčeka cukru * 1/2 lyžičky mletej škorice * 1/4 lyžičky mletého muškátového oriešku
Postup: 1. Prísady dobre premiešame. 2. Dáme do fliaš. 3. Príprava: 3 čajové lyžičky zmesi zalejeme 3/4 šálkami vriacej vody a dobre premiešame. 4. Z tohto množstva...
Ingredience: Mlieko Vanilkový cukor Kakao
Postup: Do termosky nalejeme mlieko a pridáme 1 polievkovú lyžicu vanilkového cukru a 3 polievkové lyžice kakaa. Poriadne pretrepeme. Takto si pripravíte chutný koktail aj vy doma:)
Ingredience: 2 lyzice nasekaneho cerstveho zazvoru, 1 pomaranc, 4 vetvicky maty, 1 lyzica medu
Postup: Zazvor ocistime a nasekame. Pomaranc obielimi a nakrajame na kusocky. Zazvor nechame vyluhovat v 700 ml horucej vody. Po 5 minutach luhovania do vody vlozime pomaranc a matu. Caj nechame luhovat dalsich 5 minut. Pokial je vam caj kyslasty mozete ho osladit medom.
Ingredience: 1500 g cuketa - čistá váha 160 g mrkev - čistá váha 250 g cukr krupice 3 ks mandarinka 4500 ml vody 2 kávové lžičky kyseliny citrónové rovné kousek celé skořice
Postup: Mrkev oloupeme a nastrouháme na struhadle s většími oky. Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostky. Vše dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme cukr, skořici, kyselinu a vaříme doměkka. Skořici vytáhneme a tyčovým mixérem...
Ingredience: 1 PL másla, chile paprika pálivá mletá sůl - vanilka 0.5 ks jamajský pepř-nové koř. ml. 2 PL medu 2 PL cukr třtinový (casonada) canela - mexická skořice čokoláda hořká 45 g 70% 0,4 l mléko 1 ks žloutek
Postup: V kastrůlku na mírném ohni rozpustíme v másle mexickou nebo hořkou čokoládu 70%, chile - mělo by to být uzené Red Savina Habanero, dřeň vanilky a cukr,...
Ingredience: 1 l vody 1 sáčok kakaového pudingu 1 vanilkového cukru 1 škoricového cukru 60 g čokolády 70% 2 PL cukru 1 paprička jalapeňo , škoricová kôra, badyán, vanilka
Postup: Najprv urobíme karamel. Z kryštálového cukru, vanilkového a škoricového. Pridáme papričku, ak máme škoricovú kôru, lístoček badyánovej hviezdičky, kúsok vanilky a nalámanú čokoládu. Prelejeme vodu a varíme na pomalom ohni...
Ingredience: 1 hrnek mléka 1 hrnek rozmačkaných jahod 300 ml bílý smetanový jogurt cukr moučka podle chuti hrnek - 250 ml
Postup: Studené mléko i jogurt dáme do nádoby, přidáme jahody, cukr a tyčovým mixérem rozmixujeme.
Ingredience: 100g bieleho jogurtu, 100ml mlieka, 100g mrazených jahôd, lyžica cukru
Postup: V mixéri rozmixujeme všetky ingrediencie, prelejeme do pohára a ozdobíme bazalkou a jahodou. Pred podávaním nápoj ochutnáme a poprípade podľa chuti ešte osladíme.
Ingredience: 397 g slazené mléko karamelovizované 300 ml rum 1 lžička cukr moučka - nemusí být
Postup: Do vyšší nádoby dáme mléko, rum a dobře rozšleháme. Podle chuti zašleháme cukr.
Ingredience: 0,15 l vody 0,15 l červeného vína 0,1 l wódki 4 KL instantní kávy 1 ks vanilkový lusk Cukr
Postup: Vodu osladím, vložím do ní podélně rozříznutý vanilkový lusk, pomalu a zvolna – na pomalém ohni přivedu do varu. Vsypu kávu, přiliji červené víno vrátím na oheň – pozor nedopustit do varu. Do vhodných sklenek (0,2 l) vliji štamprličku vodky a doplním miešankou kávovovinnou.
Ingredience: 600 ml silnej filtrovanej kávy, 250 ml šľahačky, 2 vanilkové cukry, trošku kakaa, balený kryštáľový cukor á 7 g
Postup: Uvaríme si silnú filtrovanú kávu a rozlejeme do predohriatych porcelánových šálok. Sľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Dáme do cukrárskeho sáčku a ozdobne nastriekame čiapočku na kávu. Ciapočku zo šľahačky jemne poprášime kakaom. Podávame s kryštáľovým cukrom k viedenskému...
Pečený čaj | Ďumbierový (zázvorový ) čaj | Super káva pre dvoch | (Vraj..) Napoj lasky |
Cervene varene vino | Horúca čokoláda s chilli –... | Likér z ľadových... | Bazová limonáda |