Viac ako  4 000  receptov

Predjedlá

Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Plnená paprika na studeno

Ingredience: 1 zelená paprika, niva, maslo, soľ, prúžky paradajok, šalátové listy, soľ

Postup: Papriku pozdlžne prekrojíme na polovicu, ale stopku ponecháme. Opatrne vyberieme jadrinec a odstránime semienka. Nivu rozdrobíme vidličkou a vymiešame s maslom na krém. Podľa chuti osolíme. Rozrezaný paprikový lusk naplníme krémom a ozdobíme prúžkami paradajky. Na dezertný tanier dáme list šalátu, na ktorý...

 
Plnené artičoky

Ingredience: 2 artičoky, 2 kolieska paradajok, majonézová omáčka alebo majonézový šalát, 2 kornútky šunky, 2 pagáčky z lístkového cesta, 2 vejáriky z uhoriek

Postup: Upečieme si pagáčiky z lístkového cesta. Artičoky vydlabeme a naplníme ľubovoľnou majonézovou omáčkou. Naplnené artičoky položíme na kolieska paradajok. Priložíme pagáčiky z lístkového cesta. Ozdobíme kornútkami zo šunky a vejárikmi z kyslej...

 
plneny baklazan

Ingredience: 2 male baklazany, 150 g sunky, 1 velka cibula, 4 tavene trojuholnicky syra, 2 platky syra raclette, 2 vajcia, 2 pl posekanej petrzlenovej vnate, 2 pl olivoveho oleja, 2 pl mlieka,sol, mlete zelene korenie,

Postup: baklazany vydlabeme, duzinu pokrajame nadrobno. pokrajanu cibulu orestujeme na oleji, pridame duzinu baklazanu, osolime, okorenime a chvilku restujeme. pridame nakrajanu sunku,...

 
pohánkové galetky plnené lososom

Ingredience: 250 g pohánkovej múky, 2 veľké vajcia, 200 mnl mlieka, 150 ml vody, 2 pl oleja, maslo, soľ; Náplň: 200 g faisselle, ricotty alebo jemného tvarohu, 5-6 pl ríbezľovej alebo višňovej marmelády, 4-5 plátkov údeného lososa, hrsť kôpru

Postup: V mise zmiešame pohánkovú múku s vajcami, osolíme, pridáme olej, mlieko a vodu a vymiešame hladké cestíčko, trochu hustejšie ako na palacinky. Misu zakryjeme...

 
Špenátovo - žampiónové kocky

Ingredience: na piskotu: 6 vajec 6 PL oleja 3 PL kyslej smotany ( zarovnane) 6 PL polohrubej muky 3 KL prasku do peciva 6 PL spenatoveho pretlaku sol na plnku: 250 g smotanoveho syra 100 g Fety alebo iny syr balkanskeho typu 3 PL kyslej smotany 1 konzerva sampinonov cca 400 g sol, biele mlete korenie, prip. trochu vegety ( podla vlastnej chuti) posekany kopor cca 2 PL 5 g zelatiny

Postup: Z...

 
Špenátovo-ryžové taštičky

Ingredience: 400g lístkového cesta, 1 balenie mrazeného špenátu, 3 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, 100g uvarenej ryže, tvrdý syr, saláma, sezam

Postup: V hrnci podusíme špenát tak, aby sme vydusili všetkú šťavu, pridáme pretlačený cesnak, osolíme, okorenímea primiešame uvarenú ryžu. Lístkové cesto vyvaľkáme, narežeme na obdĺžniky alebo kolieska a plníme špenátovou plnkou, na ktorú uložíme malý...

 
tabouleh s kuracimi prsiami

Ingredience: 250 g jemneho kuskusu, 2 kuracie prsia, 1 salat batavia alebo rimsky salat, 3 salotky alebo mlade cibulky, 2 vacsie paradajky, polovica salatovej uhorky, 1 zelena paprika, asi 10 zelenych oliv, 1 mensia cerstva chilli papricka, 2 pl posekanej maty, 2 pl posekanej petrzlenovej vnate, 5 pl panenskeho olivoveho oleja, stava z 2 citronov, sol

Postup: kuracie prsia uvarime na pare, pripadne podusime...

 
Talianska bruschetta

Ingredience: Bageta, maslo, provensálske korenie, olivový olej, cherry paradajky, soľ, cesnak, bazalka, mozarella, mleté čierne korenie

Postup: Bagetu nakrájame na plátky. 1. variant: Maslo rozpustíme a zamiešame do neho provensálske korenie. V okorenenom masle namočíme plátky bagety z oboch strán a opečieme na suchej panvici. Opečené bagety obložíme plátkami pokrájaných paradajok a plátkami mozarelly....

 
Talianske Cacimpero

Ingredience: 400 g Ementálu, 6 PL masla, 4 žltky, 4 hríby alebo šampiony, 250 ml mlieka, 2 PL masla

Postup: Ementál pokrájame na malé kocky a zalejeme mliekom, v ktorom ho necháme stáť 2 hodiny. V hrnci rozohrejeme maslo a pridáme kocky syra s 2 PL mlieka, v ktorom bol syr namočený. Premiešame a privedieme do varu. Ked je syr roztavený, odstavíme z ohňa a pridáme rozšľahané žltky. Za stáleho miešania vrátime...

 
Taštičky z listového cesta s dvomi náplňami

Ingredience: 1 listové těsto, hladká mouka na podsypání, vejce na potření, sezam na posyp. Špenátová náplň: 1 kelímek sýru cottage, 200 g čerstvého špenátu, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, kousek másla. Žampionová náplň: 1 kelímek sýru cottage, 200 g žampionů, drcený kmín, sůl, pepř, kousek másla.

Postup: Žampiony nakrájíme na plátky, podusíme na másle, okořeníme a vydusíme téměř dosucha. Necháme...

 
Tousty

Ingredience: toustový chlieb, kečup, kyslé uhorky, šunka, tavené syrové plátky

Postup: Každý plátok toustového chleba natrieme tenkou vrstvou kečupu, na 1/2 plátkov chleba položíme plátok šunky, na tenké kolieska nakrájanú kyslú uhorku a plátok taveného plátkového syra a prikryjeme ich druhou polovicou kečupom potretých toustových plátkov, natretou stranou dovnútra. Takto pripravené tousty zapekáme v...

 
Vajce "Monte Carlo"

Ingredience: 2 paštičky z lístkového cesta, 1 vajce uvarené na tvrdo, 20 g masla, 20 g roztierateľného syra, 1 CL kecupu, 1 CL kaviáru, 1 CL koňaku, 2 PL majonézovej omáčky, 2 prúžky kapie v oleji, 2 kornútky zo šunky, 2 vejáriky kyslej uhorky, prípadne 2 PL ušľahanej šľahačky

Postup: Upečieme si paštičky z lítkového cesta. V miske vymiešame do hladka syr, maslo, kečup, koňak a kaviár. Krémom naplníme...

 
Vaječné mističky se šunkou

Ingredience: 200g šunky 175g tvrdého sýra 4 vejce 150g smetany 2 žloutky sůl bílý pepř sladká mletá paprika 1 svazek pažitky

Postup: Šunku a 100g sýra nakrájíme na kostky a rozdělíme do zapékacích misek. Zbylý sýr nastrouháme najemno. Do každé misky rozklepneme jedno vejce. Smetanu, strouhaný sýr a 2 žloutky rozkvedláme a ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou. Tuto hmotu nalijeme do misek na...

 
Vajíčka s kaviárom v šunke

Ingredience: Na 1 porciu : 1 vajce, 10 g kaviáru, 2 plátky šunky, maslo citrón, petržlenová vňať

Postup: Zo šunky pripravte úhľadné kornútky a do každého vložte polovicu natvrdo uvareného vajca rezom hore. Na vajce ozdobne nastriekajte zmäknuté maslo, položte kaviár, plátok olúpaného citróna a petržlenovú vňať.

 
Zapečený camembert

Ingredience: Listkove cesto ( jedno listkove cesto postaci pre 4 osoby) camembert (mozno pouzit aj iny syr s bielou plesnou napr. President, Reverend, Brie a pod. (jedna porcia 80-100g) kecup sunka cranberry souce ( brusnicova omacka) por 1 zltok a 1 KL mlieka ( na potretie) zopar lupanych mandli

Postup: Listkove cesto rozvalkame na hrubku cca 3-4 mm. Ja som mala 500 g a rozdelila som ho na 4...

 

1   2  


Predjedlá - najlepšie recepty

Kyslé vajíčka Vaječné mističky se šunkou baklazanovo-roquefortove zavitky Hrušky s penou z nivy/ Hrušky s nivovou pěnou
Kyslé vajíčkaVaječné mističky se šunkoubaklazanovo-roquefortove...Hrušky s penou z nivy/...
Foie gras s medovou dijonskou horčicou a marhuľovým chutney Baklažán s fetou cuketove misticky s baklazanovym pyre Galettes - francúzske slané palacinky
Foie gras s medovou...Baklažán s fetoucuketove misticky s...Galettes - francúzske slané...

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz