Ingredience: 6 kusů kachních krků, 1 balení králičích dílů na polévku (oba balíčky z Alberta), 1 porek, 2 mrkve, 2 petržele, kousek celeru, 1 cibule, 2 stroužky česneku, koření – nové v celku, 3 bobkové listy, celý černý pepř, celý koriandr, špetička muškátového květu, zelené koření – libeček (dala jsem 2 PL nakrájeného stonku libečku), čerstvou nať koriandru – asi 4 lístky,zelenou petrželku, 4...
Ingredience: 250g mletého bravčového pliecka, 100 g strúhaného syra Grana-Padano, 1 vajce, strúhanka, 1 malá cibuľa pokrájaná na drobno, 1-2 strúčiky prelisovaného cesnaku, mleté čierne korenie, soľ
Postup: Do misy dáme mleté mäso,cibuľu, cesnak, vajce a strúhaný syr. Osolíme a okoreníme. Dôkladne prepracujeme rukou a zahustíme strúhankou na vláčne cesto. Necháme odstáť. Vlhkými rukami tvarujeme menšie...
Ingredience: kuracie chrbty, (krídla, krky) alebo morčacie, kačacie, husacie chrbty, krídla, krky...(množstvo podľa vášho uváženia a veľkosti hrnca) 5-10 ks mrkvy podľa veľkosti 1 petržlen 1 paštrnák (nemusí byť) zeler-iba kúsok 1 cibuľa 2-3 strúčiky cesnaku kapusta alebo kel (asi 1/4 malej hlávky) kaleráb (nemusí byť) petržlenová vňať ligurček-vňať 1/2 čerstvej zelenej papriky soľ...
Ingredience: 400 g zemiakov, 1 smotana, 4 vajcia, 1 klobása, 2 bobkové listy, soľ, múka, olej, rasca, 2 strúčiky cesnaku, ocot
Postup: Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska, pridáme soľ, cesnak, rascu, bobkový list, klobásu vcelku, dáme variť. Keď sú zemiaky uvarené, urobíme zápražku (polievka má byť hustá) a pridáme k zemiakom spolu so smotanou. Klobásu nakrájame na kolieska a vložíme späť do polievky....
Ingredience: 1 plechovka cervenej fazule, alebo 200 ml suchej fazule 1 mala plechovka kukurice (140g) 200g oravska slanina 1 cibula 5 strucikov cesnaku 1 mrkva 1 stopka stopkateho zeleru 4 paradajky 1 stiplava papricka (podla vlastnej chuti) 100 ml paradajovej stavy (tej z krabicky) lyzicka rimskej rasce lyzicka koriandroveho prasku pol lyzicky mletej skorice 1 lyzicka cervena mleta...
Ingredience: 2 červené papriky, 2 lyžica oleja, 1 najemno nakrájaná cibuľa, 400 g mrazenej kukurice, 750 ml kuracieho vývaru, 150 ml smotany na varenie, soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup: Cibuľu a na malé kocky nakrájanú papriku smažíme na oleji, kým cibuľa nezosklovatie. Pridáme rozmrazenú kukuricu, vývar a celú zmes rozmixujeme, ale nie na úplne hladkú zmes. Rozmixovanú polievku privedieme do varu,...
Ingredience: Mrkva, Zeler, Petržlen, Zemiaky, Cibuľa (červená alebo biela), Čerstvé alebo konzervované paradajky, Paradajkový pretlak, Mleté čierne korenie, Bobkový list, Bazalka (môže byť aj sušená, Rasca, Soľ, 1 lyžica balzamikového octu alebo citrónovej šťavy, Uvarená ryža, Parmezán, 1 lyžička dochucovacej pasty Sambal Badjak Vegetar alebo Sambal Badjak
Postup: Nakrájame si zeleninu, zemiaky, cibuľku. V...
Ingredience: Sójová pasta Miso, tuniakový vývar, losos, tuniak, maslová ryba, ryžové rezance, wakame riasy,mrkva
Postup: Skôr ako začneme pripravíme si vývar z tuniaka. Vo vode uvaríme nasekaného tuniaka, nepridávame žiadne koreniny. Varíme až kým sa tuniak nerozpadne a po uvarení cez plátno precedíme. Necháme zovrieť a pridáme miso pastu podľa chuti. Cca na liter asi tak 100gr. Pri tom ako sa nám uvaril...
Ingredience: 200 g hrášku, 200 g hríbov, 200 g koreňovej zeleniny - mrkva, petržlen, zeler, 2 veľké cibule, 300 g kuracích prs, 300 g kuracej pečienky, 200 ml kyslej smotany, 200 ml šľahačky, 1 zväzok petržlenovej vňate, 1 CL estragonu, mleté biele korenie, soľ, voda, olej, citronová šťava
Postup: V hrnci na oleji orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme na kocky pokrájané kuracie prsia a...
Ingredience: 800 g hráškových luskov, 1 zväzok petržlenovej vňate, 2 PL oleja, 1 PL polohrubej múky, 500 ml vody, 500 ml vody, štipka mletého čierneho korenia, soľ, cukor Maslové halušky: 100 g masla, 2 vajcia, 100 g hladkej múky, štipka soli
Postup: Vylúpaný hrášok podusíme v hrnci na oleji do mäkka. Zasypeme múkou, orestujeme spolu a zalejeme studenou vodou. Privedieme do varu a...
Ingredience: 2 lyžice oleja, 2 lyžice hladkej múky, zeleninový vývar, 500 g hrášku, mlieko, 1 vajce, soľ
Postup: Z oleja a múky pripravíme svetlú zápražku ( jíšku ). Zalejeme ju zeleninovým vývarom, pridáme hrášok a varíme, až kým nie je hrášok uvarený. Polievku zalejeme šálkou mlieka, v ktorej sme rozšľahali 1 vajíčko. V prípade, že je polievka hustejšia, rozriedime ju mliekom, ale nemala by byt príliš...
Ingredience: cerstve sampinony, stredna cibula, 1l mlieka, 500ml zeleninoveho bujonu, mleta rasca, sol, hlad. muka, olej
Postup: Nakrajane sampinony udusime na cibulke, dochutime rascou a zalejeme bujonom, ktory sme si rozpustili v 500ml horucej vody a osolime. Prilejeme mlieko a varime pokial nevrie. Potom stisime plamen a pridame smotanu v ktorej sme rozmiesali asi 2 lyzice hlad. muky. Hotovo dobru chut!
Ingredience: 300 g brokolice mlieko - cca 0,5 litra voda soľ 150 g mäkký natierací syr biele korenie štipka muškátu kúsok mrkvy a maslo rožky - plátky na krutóny
Postup: Brokolicu rozoberieme na malé ružičky a dáme variť do vody. Vlejeme mlieko, pridáme syr, korenie, osolíme, opatrne rozpustíme syr, brokolicu nerozvaríme. Na troche masla orestujeme na slzičkovom strúhadle nastrúhanú mrkvu. Vložíme do...
Ingredience: 6 stroužků česneku 1 malá cibule 1 zeleninový bujón(kuřecí) 50-100 g strouhaného syru Eidam 100 g sádla 3 polévkové lžíce hladké mouky zelená petrželka sůl, vegeta na dochucení 2 litry teplé vody CHleba nebo houska + olej na opečení.
Postup: Na sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli,přidáme mouku a uděláme světlou zásmažku.Zalejeme vodou,promícháme a uvedeme do varu.Přidáme...
Ingredience: 500 g kysaného zelí 2 velké brambory 1 ks domácí klobásy 2 polévkové lžíce sladké papriky 1/2 kávové lžičky pálivé papriky 3 polévkové lžíce sádla 1/4 cibule drobně nakrájené 100 ml sladké smetany na vaření sůl 1 kostka masoxu 3 litry vody nebo vývaru
Postup: Na sádle zpěníme cibuli, přidáme klobásu nakrájenou na kostičky, papriku a krátce orestujeme. Zalejeme asi 3 litry vody(vývaru),...
Ingredience: 50 g másla 2 polévkové lžíce hladké mouky 1,5 litru vody(vývaru) 2-3 uvařená vejce 1 hrnek (2,5dcl) uvařených krup 2 kuličky nové koření 1 menší bobkový list asi 2 polévkové lžíce kopru (může být i sterilovaný) 150 ml smetany 33% zelená petrželka Sůl, cukr, ocet na dochucení
Postup: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalejeme vodou, přidáme nové koření, bobkový list, kopr, osolíme...
Ingredience: 2,5 kg kyslej kapusty z Miletičky:-), 500 g bravčového stehna, 250 g bôčika s kosťami, 250 g hovädzieho močingu, 250 g teľacieho pliecka, 300 g údenej krkovičky, 4-5 klobás zapekačiek, 4-5 dobrých údených klobás (maďarská, ďulajka, gombasecká...), 3-4 pl sušených húb, 4 kyslé smotany, 3 feferónky, 5 strúčikov cesnaku
Postup: Do veľkého hrnca vložíme trochu premytú a pokrájanú kapustu,...
Ingredience: 800 ml mlieka 100 ml vody 100 g mäkký - natierací syr 100 ml šľahačky biele korenie soľ cesnak hrsť posekaného baby špenátu, alebo rozmrazený posekaný listový špenát na omeletu: 3 vajcia trochu mlieka 2 polievkové lyžice solamylu štipka soli olej
Postup: Dáme variť mlieko a vodu, rozpustíme v tom syr, osolíme, okoreníme,vhodíme špenát a pretlačíme cesnak, prevaríme. Zjemníme šľahačkou, kto ráta...
Ingredience: 4 brambory 1 nožka domácí klobásy 1/2 hrnku uvařených fazolí 1 polévková lžíce sladké papriky 50 g uzeného bůčku 3 kuličky celého pepře sůl 1 slepičí bujón sekaná zelená petrželka 1/2 cibule 50 g sádla 2 polévkové lžíce solamyl
Postup: Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený bůček, drobně nakrájenou klobásu, papriku a krátce orestujeme. Zalejeme 2...
Ingredience: 300 g mrkvy, 1 maly petrzlen, polovica maleho kalerabu, 1 salotka, 1 l kuracieho vyvaru (moze byt aj z kocky), 2 pl olivoveho oleja, 2 pl octu, 2 bobkove listy, 2 male chilli papricky, sol, husta smotana, petrzlenova vnat
Postup: nadrobno pokrajanu salotku spenime na oleji a pridame zeleninu pokrajanu na jemne rezanceky (julienne). kratko orestujeme, potom podlejeme vyvarom. pridame chilli a...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Hovädzia polievka s... | Brokolicovo-cuketová... | Frankfurtská polievka | Polievka z paradajkového... |
Polievka zo suchého hrachu... | Polievka z kuracích kostí | Talianska polievka s... | Hrášková polievka s mätou |