Redakce: Hrnce, v ktorých sa bude variť jedna radosť. Na Favi.sk nájdete dizajnové kúsky.
Ingredience: 200g ryžových rezancov 2 PL slnečnicového oleja 1-2 strúčiky cesnaku – nakrájať nadrobno 300 gramov kreviet – ja som mala predvarené lúpané 2-3 ks jarná cibuľka – nakrájať na cca 2cm kúsky 2 červené chilli papričky – vyrezať stredy a nakrájať na tenké pásiky 100g mladých hráškových strukov 3 PL rybacej omáčky 1 PL citrónovej alebo limetkovej šťavy ½ ČL hnedého cukru ½ ČL...
Ingredience: 180g kopřiv (viz tipy a triky) 300g špenátu ½ kelímku ricotty (cca 175g, viz tipy a triky) 100g uzené parenice (viz tipy a triky) 200g polohrubé mouky 2 vejce + žloutek špetka muškátového oříšku 1kg paprik (nejlépe kapií) 2 svazky jarní cibulky 2 stroužky česneku + kousek másla na smažení cibulky + olivový olej na potření paprik
Postup: Nejdříve...
Ingredience: 250 g cestovín 25 g Strúhaného parmezánu soľ mleté čierne korenie Bylinky: tymián rozmarín petržlenová vňať bazalka Ďalej: 1dl olivového oleja 10 g cibule 5 g cesnaku 5 g chilli
Postup: Cestoviny uvaríme v posolenej vode. Nakrájame očistenú cibuľu a cesnak nadrobno. Na panvičku dáme olivový olej a na malom plameni rozohrejme. Pridáme cibuľu a cesnak, bylinky a dochutíme...
Ingredience: 500 g Spaghetti Omáčka: 50 g cibule 25 g cesnaku koreňová zelenina: mrkva, zeler, petržlen 3ks/2ks/1ks 500 g hovädzieho mäsa 3 paradajky 3 biele papriky olivový olej petržlenová vňať strúhaný parmezán Koreniny: soľ, čierne korenie, bazalka, oregáno, tymián,rozmarín 20 ml sójovej omáčky 20 ml worchestrovej omáčky Niektorí používajú aj pretlak. Voľbu...
Ingredience: asi 100 g cestovín / najlepšie fusilli /, 2 vajcia, 1 plochá lyžica strúhanky, 1 lyžička sekanej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ, olej, 100 g šampiňónov, 1 červenej papriky, 1/2 lyžičky vegety, pažitka alebo pór na posypanie
Postup: Cestoviny uvaríme a necháme dobre otiecť. Šampiňóny narežeme na plátky, 1/2 papriky na malé kocôčky a spolu na oleji podusíme asi 10 minút. Do misy...
Ingredience: 400 g v šupke uvarených zemiakov, 2 póry, 150 g slaniny, 400 g malých mušličiek alebo iných menších cestovín, soľ, čierne korenie
Postup: Cestoviny uvaríme v osolenej vode a necháme odkvapkať. Slaninu narežeme na kocky, rozpražíme a pridáme narezaný pór. Podusíme do mäkka. Potom pridáme na kolieska narezané zemiaky a odkvapkané cestoviny. Dosolíme, dokoreníme. Podávame s kyslou uhorkou alebo...
Ingredience: 1 balík cestovín 1 majolenka 1 biely jogurt farebné papriky šalátová uhorka rajčiny cibuľa sterilizovaná kukurica 150g syr na strúhanie údený soľ ml.č.korenie
Postup: Pokial sa cestoviny varia v osolenej vode , majolenku vymiešame s jogurtom pridáme farebné papriky , uhorku, rajčiny, cibuľu(nakrajame na kocky)soľ, ml.č. korenie a nastrúhaný syr a kukuricu.Všetko spolu premiešame a...
Ingredience: cestoviny brokolica konzerva kukurice kuracie prsia krabička taveného syra-Apetito 2 PL Gustinu soľ,korenie,olej
Postup: Uvaríme brokolicu a necháme vychladnúť,nakrájame nadrobno. Uvaríme cestoviny. Na olej dáme smažiť kuracie prsia nakrájané na jemné pásiky.Osolíme,okoreníme a pridáme uvarenú brokolicu a kukuricu.Trocha podlejeme a dusíme.keď sú prsia mäkké,pridáme tavený syr a...
Ingredience: 500 g cestovín ( kolienka, krátke makaróny a pod. ), 1 malý baklažán ( alebo 1/2 veľkého ), 1 červená a 1 zelená paprika, 100 g hrášku, 100 g kukurice, 1 cibuľa, 120 ml sladkej smotany, soľ, mleté čierne korenie, olej, 1 dl bieleho vína, petržlenová vňať
Postup: Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme. Nepreplachujeme ! Otečené cestoviny dáme do vymazanej bábovkovej formy a jemne pritlačíme....
Ingredience: 500g cestovín, 2 kelímky syru Cottage cheese zeleninový, 1 cibula, strúčik cesnaku, 2-3 mrkvy, šampiňóny, 2 póry, lístky mladého špenátu, bylinky, hrsť sezamových semienok, soľ, mlete cierne korenie
Postup: Cestoviny uvaríme a pokvapkáme olivovým olejom.Všetku zeleninu nakrájame a krátko opražíme,osolíme a okoreníme a zmiešame s cestovinami.Navrch posypeme nasekanými bylinkami (ja som dala...
Ingredience: 2 lyzice masla 200ml smotany 460g cestovin olivovy olej 1 hrncek nastruhaneho parmezanu (pouzila som Cheddar) stipku muskatoveho orieska sol mlete cierne korenie petrzlenovu vnat na ozdobenie
Postup: Vo velkom kastrole na strednom ohni rozohrejeme maslo a 150ml smotany. Znizime teplotu a slabo varime asi 1 1/2 minuty, kym zmes trochu nezhustne. Medzitym dame do velkeho hrnca zovriet...
Ingredience: viazanicka cerstvych spenatovych listkov platok masla 2 struciky cesnaku na omacku: olej alebo maslo 1 mensia cervena cibula 1 plocha lyzica hladkej muky 250ml mlieka vacsia hrst tvrdeho syra (vyberte si, ktory vam chuti, napr. Cheddar) 2 struciky cesnaku stipka mleteho muskatoveho orieska 300ml hrncek cestovin voda na ich uvarenie sol
Postup: Najprv si pripravime besamelovu...
Ingredience: 240g cestovín penne 250g ricotta 1,5 lyžice sušený rozmarín 20g parmezán (nastrúhaný nahrubo) Kôra z 2 citrónov (nastrúhaná nahrubo) Soľ
Postup: 1. V hrnci varíme cestoviny penne. 2. Medzitým si pripravíme omáčku: vo veľkej panvici na miernom plameni rozohrejeme ricottu, pridáme 1 naberačku vody z cestovín, rozmarín, soľ a parmezán a zmes prehrejeme. 3. Uvarené cestoviny scedíme,pridáme...
Ingredience: 500 g těstovin asi 300 g vařeného hovězího masa z polévky 1/2 červené papriky (kapie) nakrájet na malé kostičky 1 střední cibule 2 polévkové lžíce sterilovaného hrášku nebo kukuřice 2 uvařená vejce 200 ml ostrého kečupu 50 g podušených jakýchkoliv hub vegeta, mletý pepř trochu oleje, sůl
Postup: Těstoviny uvaříme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené...
Ingredience: 200 g těstovin 4 žampióny menší nebo jiné houby maso vařené ze slepice kečup ostrý asi 100 ml trochu oleje sůl
Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Na trošce oleje osmažíme houby nakrájené na plátky a maso nakrájené na malé kousky. Přidáme kečup a krátce podusíme. Směs vmícháme do uvařených těstovin a podle chuti osolíme a okořeníme.
Ingredience: 300ml cerstvych kreviet 300ml cestovin sol olivovy olej voda stipka mleteho cierneho korenia 1 lyzica paradajkoveho sosiku (alebo akehokolvek ineho paradajkoveho sosiku, ci omacky, kludne kupovaneho; prip. domaci kecup) 100ml sladkej smotany bazalka (cerstva alebo susena)
Postup: Krevety premyjeme a nasolime. Cestoviny uvarime podla navodu v osolenej vode s kvapkou olivoveho oleja. V...
Ingredience: 1 balíček těstovin(400 g-flíčky,široké nudle) 500 g kysané zelí 1/2 malé cibule 1 polévková lžíce sádla 50 g domácího špeku 200 g uzeného masa sůl mletý pepř
Postup: Sádlo rozpustíme,přidáme drobně nakrájenou cibuli,drobně nakrájený špek,krátce orestujeme,přidáme drobně nakrájené uzené maso a chvíli posmažíme.Zelí propláchneme,pokrajeme na menší kousky,dáme do hrnce,přidáme orestovanou...
Ingredience: 1 malý karfiol /květák/, olivový olej, 6 plátkov anglickej slaniny, 1/2 lyžičky grilovacieho korenia, 1/2 lyžičky cervenej mletej papriky, 400g širokých cestovín /tagliatelle/, 200g malých paradajok, alebo normálnych nakrájaných na 1/4-ky, soľ a čierne korenie na ochutenie
Postup: Rúru predhrejeme na 200°C. Cestoviny uvaríme podľa návodu. Karfiol rozdelíme na malé ružičky a tak 5 minút ich...
Ingredience: 400 g cestovín, napr. špagety, fusilly 4-5 paradajok (väčších) 1 malá cuketa, priemer cca 3 cm 4-5 strúčikov cesnaku olej soľ čierne korenie príp. feferónka petržlenová vňať alebo bazalka, kto čo má rád, alebo má po ruke 50 g parmazánu voda
Postup: Kým zvrie voda a uvaria sa cestoviny, na olej hodíme pokrájaný cesnak, keď zavonia, pridáme polkolečká cukety a sparené, ošúpané...
Ingredience: 350 g uvarených cestovín ( môžu byť zvyšné z obeda ), 1 veľká pečeňová paštéta ( játrová paštika ), 300 g paprík ( alebo ačokča ), 100 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 4 vajcia, 1 lyžička mletej červenej papriky, soľ,
Postup: Paštétu dáme do chladničky dobre stuhnúť. Údenú slaninu narežeme na kocky a opražíme. Na nej orestujeme narezanú cibuľu, pridáme mletú papriku a narezanú ačokču alebo zelenú...
Syrová omáčka na cestoviny... | Cestoviny s kyslou kapustou... | Šúľance so strúhankou | Kapustové kocky |
Zapekané cestoviny ako ich... | Cestovinový šalát s... | Penne so slaninkou a... | “Pad Thai” alebo opekané... |