Ingredience: 250g celozrnnych cestovin, 1 cibula, kysle uhorky, olej, 1 PL mletej sladkej papriky.
Postup: Cestoviny uvarime podla navodu na obale a zlejeme vodu. Na oleji oprazime, na kocky nakrajanu cibulu. Po oprazeni odstavime z plamena a nechame olej vychladnut a pridame mletu papriku. Celu zmes prelejeme k cestovinam a poriadne premiesame. Nakoniec pridame kysle uhorky, nakrajane na kolieska. Mnozstvo...
Ingredience: 1 balíček veľkých fliačkov, 1 malá hlávka kapusty, 1 cibuľa, 200 g údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie
Postup: Kapustu nastrúhame na jemno. Slaninu narežeme na kocky a vyškvaríme. Na nej opražíme narezanú cibuľu. Pridáme nastrúhanú kapustu, osolíme a okoreníme. Kapustu podusíme do mäkka. Fliačky uvaríme v osolenej vode a necháme otiecť. Otečené fliačky zmiešame s kapustou a podávame.
Ingredience: 500 g cestovinových fliačkov, 1000 g bielej hlávkovej kapusty, 2 PL masti, 1 PL kryštáľového cukru, mleté čierne korenie, 1 CL soli, O,5 dl vody na kapustu, voda a soľ na fliačky
Postup: Kapustu nastrúhame na slzičkovom strúhadle, nasolíme a necháme stáť asi 30 minút. Potom vytlačíme vodu z kapusty. Na masti v hrnci skaramelizujeme cukor za stáleho miešania do peknej hnedej farby. Pridáme...
Ingredience: 1 rezen z krkovicky 1 cibula 2 cesnakove struciky do omacky hladka muka na poprasenie 1 platok masla sol hrubo drvene korenie mleta rasca zvazok petrzlenovej vnate
Postup: Rezen z krkovicky nenaklepavame…len ho osolime, okorenime a orascujeme Ochutene maso velmi zlahka obalime v muke. Na panvici rozohrejeme tuk a rezen dobre opecieme z obidvoch stran do tmavozlata. Cibulu ocistime a...
Ingredience: 500 g domácich rezancov /nie polievkových/, 200 ml pšeničnej hrubej krupice, 200 ml vody na krupicu, soľ, voda, široký hrniec na krupicu, olej
Postup: Uvaríme domáce rezance vo vriacej osolenej vode, scedíme a necháme odkvapkať. V širokom hrnci rozohrejeme olej, pridáme krupicu a osmažíme do hnedej farby. Krupicu osolíme a podlejeme vodou za stáleho miešania. Prikryjeme a dodusíme. Hotovú...
Ingredience: 25 dkg domáce cestoviny v suchom stave, 2 lyžice bravčovej masti, alebo primerané množstvo oleja, 6 -7 lyžíc hrubej krupice /nie detskej/, lyžička soli, 1 - 1 1/2 dcl. studenej vody.
Postup: Na masti osmažíme krupicu za stáleho miešania do zlata, osolíme, zalejeme studenou vodou /pozor na paru-pálí/,premiešame, zakryjeme pokrievkou a necháme chvíľu, aby krupica nabobtnala. Ešte raz...
Ingredience: platky lazagni olivovy olej 1 cibula 3 struciky cesnaku sampiňony mlete kuracie maso 1 paradajka, sol 1 lyzicka garam masala susena bazalka kecup smotana 50ml syr Mozarella na besamel: muka maslo mlieko
Postup: Na olivovom oleji si osmahneme nasekanu cibulku, cesnek a sampiony, asi 5 minut opekame. Pridame kuracie maso a opekame do zatiahnutia asi 12 minut. Maso osolime,...
Ingredience: 1 lyzicu masla (podliat troskou olivoveho oleja, aby nehorelo) 1 mensia cervena cibula 500ml mlieka 150g cestovin sol 1/4 lyzicky mleteho cierneho korenia susene oregano syr tvrdy (pouzila som indicky cheddar)
Postup: V hrnci na miernom ohni zohrejeme maslo. Pridame nadrobno nakrajanu mensiu cibulu a restujeme do makka. Potom pridame mlieko, cestovinu, sol (nie vela, aj syr je slany),...
Ingredience: 250 g domácej usušenej tarhone, 100 g zemiakov, soľ, olej, prípadne petržlenová vňať
Postup: Na oleji orestujeme cibuľu. Pridáme tarhoňu a opečieme do červena. Zalejeme vodou tak,aby bola 1 cm nad tarhoňou. Osolíme, pridáme na malé kocky pokrájané zemiaky a premiešame. Dusíme ako ryžu do mäkka. Podávame k mäsu na šťave.
Ingredience: 300 g hrubej múky, 2 vajcia, soľ, voda, olej, 1 malá cibuľa, petržlenová vňať
Postup: Z múky, vody a vajec zamiesime tvrdé cesto. Postrúhame ho na plech a dáme usušiť do mierne vyhriatej trúby. V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom posekanú cibuľu. Pridáme usušenú tarhoňu a opražíme dočervena. Zalejeme horúcou vodou tak, aby siahala 1 cm nad tarhoňu. Osolíme, premiešame a prikryjeme...
Ingredience: 400 g špagety semolino - z tvrdej pšenice, 100 g údenej slaniny, ostrý kečup podľa vlastného výberu, 2-3 strúčiky prelisovaného cesnaku - podľa veľkosti a chuti, soľ, voda, olej, petržlenová vňať na ozdobu, 150 g nastrúhaného syra Grana Padano
Postup: V malom hrnčeku na troche oleja na miernom ohni roztopíme na kocky pokrájanú údenú slaninu a dáme do misy. Pridáme kečup, štipku soli, prelisovaný...
Ingredience: 300g kuřecích prsou 200g mražené zeleniny šušené čínské houby 2 cibule 3 chilli papričky pepřová omáčka Wietnam omáčka Pad Thai česneková chilli omáčka 6-8 stroužku nakrájeného česneku solamyl sójová omáčka olej balíček čínských nudlí
Postup: Kuřecí maso nakrájíme na malé tenké plátky, zakapeme sójovou omáčkou a posypeme solamylem. V pánvi wok si rozpálíme olej a orestujeme maso,...
Ingredience: 60g masla 900g cerstveho alebo mrazeneho hrasku 200ml smotany 1 lyzica olivoveho oleja 460g miesanych zelenych a bielych spagiet alebo dlhych rezancov 60g nastruhaneho parmezanu + parmezan na posypanie stipka nastruhaneho muskatoveho orieska sol mlete cierne korenie
Postup: Vo velkom kastrole roztopime maslo. Vlozime hrasok a na slabom ohni dusime asi 2-3 minuty. Vmiesame 150ml smotany,...
Ingredience: 1 plechovka zavaranych krajanych paradajok 6 zrelych ceresnovych paradajok 3 tenke stredne mrkvy 6 cesnakovych strucikov 1 mala cervena cibula stiplava chili paprika, podla palivosti aj viac kusov 2 PL olivovy olej 2 PL sladka smotana (ja som dala rastlinnu, lebo som taku mala doma) sol
Postup: Mrkvu, cesnak a cibulu ocistime. Mrkvu nakrajame na tenke kolieska. Pouzite tenku mrkvu, ak...
Ingredience: 1 hrncek penne 150g udenej bravcovej slaniny 6ks sampinonov 100ml sladkej smotany 1 lyzica Pasta sauce troska mleteho cierneho korenia stipka muskatoveho orieska sol voda olivovy olej Cheddar
Postup: Dame si varit penne do osolenej vody. Varime asi 12 minut alebo podla navodu na obale. Vo woku zohrejeme trosku olivoveho oleja. Vlozime slaninu nakrajanu na mensie kusky a pokrajane...
Ingredience: Balíček veľkých mušlí na plnenie Plnka : 1 balíček mrazeného špenátu, 250 g jemného tvarohu, 3 vajcia, 100 g strúhaného syra, soľ, mleté čierne korenie, 1 cibuľa, 3-4 strúčiky cesnaku, troška oleja Omáčka : olej, 3 lyžice hladkej múky, mlieko, soľ, mleté biele korenie, vývar, 50 g strúhaného syra
Postup: Plnka : cibuľu narežeme na drobno a na troche oleja opražíme. Pridáme špenát, osolíme,...
Ingredience: 4 žĺtka 1 celé vajce 300 g múky z tvrdej pšenice 200 g hladkej múky soľ a korenie Plnka: 160 g Bryndze s údenou chuťou 1 PL masla Liptov 6 lístkov šalvie (cca 10 cm veľkých) 1 PL strúhanky 80 g mletých vlašských orechov soľ a korenie Na poliatie: 3 PL masla Liptov a 12 lístkov šalvie (cca 5 cm)
Postup: Z múky, vajec, soli a korenia vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 2...
Ingredience: Široké nudle, strouhanka, máslo, sůl - množství podle počtu strávníků
Postup: Nudle uvaříme podle návodu. Na části másla osmažíme strouhanku do zlatova. Zbytek másla rozpustíme a osolíme. Nudle rozdělíme na talíře, polijeme slaným máslem, posypeme strouhankou a ozdobíme bazalkou.
Ingredience: 500 g špagiet (sú aj 750 g) 350 g mrazenej zeleniny ( použitá čínska môže byť aj brokolicová...atď) olivový olej POMACE 1 paradajka 1 zelená hrubá paprika koreniny: kura korenie(pečené kura), grilovacia zmes (domáca), china korenie, rasca drvená, paprika sladká, vegeta sušený cesnak petržlenová vňať(čerstvú, alebo sušenú) soľ
Postup: Dáme variť vodu do hrnca na špagety, osolíme a...
Ingredience: Cestoviny pre dve osoby hrst jemnej struhanky polievkova lyzica suseny cesnak Na omacku : 3 PL olivovy olej 30 g odkvapkanych filetiek zo sardeliek 3 PL paradajkovy pretlak (ani passata, ani krajane paradajky….ale pretlak!) 3 strucky cesnaku 2 PL piniove oriesky 2 PL hrozienka 1 PL cukor
Postup: Na panvici rozohrejeme olej a pridame nan naplatkovany ocisteny cesnak. Hned pridame aj...
Syrová omáčka na cestoviny... | Cestoviny s kyslou kapustou... | Šúľance so strúhankou | Kapustové kocky |
Zapekané cestoviny ako ich... | Cestovinový šalát s... | Penne so slaninkou a... | “Pad Thai” alebo opekané... |