Viac ako  4 000  receptov

Strukoviny

Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Baskická fazuľa

Ingredience: 300 g fazule, 2 hrste mrazenej zeleniny / kukurica, mrkva, hrášok /, 3 párky, 50 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 2 lyžice hladkej múky, olej, 3 lyžice kečupu, 1 lyžica mletej červenej papriky, 3 strúčiky cesnaku, soľ,

Postup: Fazuľu vopred namočíme a uvaríme. Scedíme, ale vývar zachytíme. Slaninu narežeme na kocky, orestujeme a opražíme na nej narezanú cibuľu. Pridáme zeleninu a opažíme asi 5 minút....

 
Bretónska fazuľa

Ingredience: 1 plechovka cervenej fazule 200 g oravska slanina 4 PL olej 1 mensia cervena cibula 5 vacsich struckov cesnaku 2 zarovnane PL hladka muka po 1 CL suseny tymian, rozmarin, petrzl. vnat, majoranka 1 CL sladka mleta paprika + stiplava (kto ma rad ostre) 2 bobkove listy 100 ml pasirovane paradajky 4 PL pikantny kecup

Postup: Ja si najprv pripravim suchy bylinkovu zmes. Ked uz varim, tak su...

 
falafel

Ingredience: 500 g sucheho ciceru, 1 cibula, 5 strucikov cesnaku, 1 lyzicka mleteho koriandru, 2 pl petrzlenovej vnate, 1 pl koriandrovej vnate, 1 pl sody bikarbony, 1 lyzicka rimskeho kminu, 1/4 lyzicky cayenskeho korenia, sol, olej na vyprazanie

Postup: cicer s 1 pl sody bikarbony namocime na noc do vody. na druhy den cicer niekolkokrat premyjeme v studenej vode (snazime sa zliat co najviac supiek) a...

 
Fazuľa na kyslo s párkom

Ingredience: 300 g bílých fazolí 1/2 malé cibule 50 - 100 g sádla 2 rovné polévkové lžíce hladké mouky sůl mletý pepř ocet cukr Párky nebo salám

Postup: Fazole přebereme, dobře propláchneme, dáme do hrnce, zalejeme studenou vodou, asi 1cm nad fazolemi a necháme 3 - 4 hodiny nabobtnat. Nabobtnané fazole i s vodou uvedeme do varu, pokud bude málo vody, tak trošku přidáme. Vaříme zvolna do měkka. Na...

 
Fazuľová rýchla večera /Fazole - rychlá večeře

Ingredience: 2 konzervy bílé fazole v rajském protlaku 1 nožka domácí klobásy 1 stroužek česneku drůbeží vývar nebo voda ostrý kečup špetičku oregána sůl olej kousek cibule sůl

Postup: Na trošce oleje orestujeme drobně nakrájenou cibuli s nakrájenou klobásou. Přidáme fazole i s nálevem, prolisovaný česnek, trochu kečupu, oregáno, trochu vývaru podle chuti osolíme a dochutíme. Krátce podusíme a podle...

 
Fazuľový prívarok

Ingredience: 300 g suchej fazule, 1-2 bobkové listy, 5 guličiek čierneho korenia, soľ, cukor, ocot, 2 lyžice hladkej múky, asi 1 dl mlieka

Postup: Vopred namočenú fazuľu s bobkovým listom a korením uvaríme do mäkka. Vodu necháme asi prst nad fazuľou, prebytočnú vodu zlejeme. Osolíme a zahustíme múkou rozmiešanou v mlieku. Povaríme na slabom ohni na hustejšiu omáčku. Odstavíme, ochutíme cukrom a octom na...

 
Hrach na maďarský spôsob

Ingredience: 200 g lúpaného žltého hrachu, 100 g prerastanej slaniny alebo údeného bôčika, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička mletej červenej papriky, rasca, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 200 g očistených surových zemiakov, bujón, 200 g klobásy, olej, soľ

Postup: Deň vopred namočený hrach uvaríme v osolenej vode takmer do mäkka. Slaninu narežeme na kocky, orestujeme v kastróle a opražíme na nej...

 
Hrachové pyré s údeným

Ingredience: 500 g lúpaného poleného suchého žltého hrachu, 500 g údeného - použila som údené rebrá, soľ, bravčová masť/olej, 1 cibuľa, 5 strúčikov prelisovaného cesnaku, mleté čierne korenie, majoránka, voda

Postup: Hrach niekoľkokrát prepláchneme vlažnou vodou. Na noc ho namočíme do studenej vody, ktorá má byť asi 2 cm nad hrachom. Dáme variť do vriacej vody údené rebrá. Po hodine varenia pridáme hrach i s...

 
Karí z mungo fazuliek

Ingredience: 100ml suchých mungo fazuliek vodu na ich namočenie 300ml vody na ich uvarenie 1 bobkový list 1/3 lyžičky mletej kurkumy 1 lyžica ghí 1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce 1 lyžička cesnakovo - zázvorovej pasty (alebo čerstvý cesnak aj zázvor, oboje nastrúhajte a použite 1/2 lyžičky z každého) 2 paradajky; rozmixovať na pyré 1 plochá lyžička garam masala 1/2 lyžičky mletého čili...

 
Maďarská fazuľa

Ingredience: 250 g fazule, 1 lyžica oleja, 1 cibuľa, 200 g údenej klobásy, 250 g paradajok, soľ, mleté čierne korenie, cukor, ocot, 1 dl kyslej smotany

Postup: Fazuľu uvaríme domäkka. Na oleji speníme cibuľu, pridáme narezanú klobásu a opražíme. Pridáme narezané paradajky, osolíme, okoreníme, dochutíme octom a cukrom. Nakoniec vmiešame smotanu a prehrejeme. Podávame s chlebom.

 
Marhuľová sója

Ingredience: 1 cibuľa, 2 lyžice oleja, 3 strúčiky cesnaku, 3 paradajky, asi 400 g sóje( môže byť aj z konzervy ), 100 g sušených marhulí, 100 ml vody, 1 lyžička oregana, ½ lyžičky mletej rasce, soľ

Postup: Vopred namočenú sóju uvaríme a scedíme. Marhule sparíme vriacou vodou, necháme 5 min postáť, scedíme a narežeme na malé kocky. Na oleji podusíme narezanú cibuľu s cesnakom narezaným na plátky. Potom...

 
Peceny cicer

Ingredience: cicer (pouzila som hnedy) sol tandoori masala troska olivoveho oleja

Postup: Cicer si na noc namocime. Rano ho scedime a zlahka utierkou vysusime. Pridame sol a korenie a premiesame. Rozlozime ho na pekac a pokvapkame olejom. Ruru predohrejeme na 180st. a cicer pecieme asi 25 minut.

 
Pečená naklíčená čočka

Ingredience: Do zavařovací sklenice o objemu 0,7l nasypat do 1/3 propláchnutou čočku. Sklenici uzavřít, ale ne moc napevno, jen aby tam vznikla taková mlha, tzn. vlhko. a dát na teplé místo. Klíčí cca 2 dny. Asi tak 2krát denně propláchnout studenou vodou přes sítko a znovu vložit do sklenice. Ve sklenici nesmí stát voda. Klíčky mají cca 0,5 cm, ale to uvidíte. Dá se konzumovat do salátů, ale já...

 
Sója s hubami a ryžou

Ingredience: 100 g sóje, 100 g húb,100 g ryže,2 cibule, 3 strúčiky cesnaku,1 bobkový list, lyžica masla, soľ, petržlenová vňať, olej, sójová omáčka

Postup: Namočenú sóju varíme s jednou olúpanou, ale celou cibuľou, cesnakom a bobkovým listem do mäkka. Scedíme a prísady odstraníme. Na masle podusíme huby narezané na plátky, osolíme a zasypeme vňaťou. Zvlásť v kastróliku na oleji zosklovatíme druhú cibuľu,...

 
Sójové fašírky

Ingredience: 300 g uvarenej sóje, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, strúhanka

Postup: Uvarenú sóju, cibuľu a cesnak zomelieme alebo rozmixujeme. Pridáme vajíčko, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Zahustíme 2 lyžicami strúhanky alebo detskej krupice a necháme chvíľu postáť. Formujeme fašírky a vyprážame z oboch strán. Podávame so zemiakmi a prívarkom, príp. zeleninou.

 
Sosovica na smotane

Ingredience: 2 stredne velke cibule 4 struciky cesnaku 1 paradajka bobkovy list stipka kurkumy 1/4 lyzicky paliveho chilli korenia 1 lyzicka garam masala sol smotana na varenie troska hladkej muky

Postup: Sosovicu na 1 hodinu namocime. Uvarime s 1 bobkovym listom do makka. Na oleji (alebo ghee) osmahneme cibulku a cesnek, zaprasime lyzickou muky, premiesame a pridame nakrajanu rajcinu. Premiesame,...

 
Sosovicova omeleta

Ingredience: 1/2 hrnceka lupanej oranzovej sosovice voda 2 vajicka sol stipka mleteho cierneho korenia troska bazalky syr na struhanie (cheddar, eidam, emental...) kto chce prida si nastruhany cesnak olej

Postup: Sosovicu uvarime v dostatocnom mnozstve vody do makka. Uvarenu scedime a nechame dobre odkvapkat vsetky prebytocnu vodu. Mozeme ju stlacit aj rukou a vodu vyzmykat. V miske vidlickou...

 
Šosovicový šalát s pomarančom

Ingredience: 300 g šošovice, 2 zrelé pomaranče, 2 lyžice olivového oleja, menšia červená cibuľa, celer, soľ, čierne korenie

Postup: Šošovicu necháme v studenej vode asi 3 hodiny, opláchneme, a varíme do mäkka (ale nie na kašu) asi 30 min. a osolíme tesne predtým, ako je hotová. Osušíme a necháme vychladnúť. Počas varenia si nakrájame celer na kolieska, najemno nasekáme cibuľu, a olúpeme jeden pomaranč,...

 
Šošovica na kyslo

Ingredience: 250 g velka sosovica 1 cibula 1 velky cesnakovy strucik 1 Pl olej + 1 Pl bravcova mast 1 PL s kopcom hladka muka 1 bobkovy list 3 pl ocot 1 cl sol Na dokoncenie : 1 cibula 2 vajcia 2 spekacky

Postup: Sosovicu nenamacam, akurat ju pred varenim na sitku premyjem pod horucou vodou. Dam ju varit do vody spolu s bobkovym listom. Ked je uz skoro uvarena, tak do nej dam lyzicku soli a necham...

 
Šošovica s hruškami a údeným mäsom

Ingredience: 200 g hnědé čočky, 100 g pórku, 100 g hrušek, 150 g uzeného masa, citron, sůl.

Postup: Čočku přes noc namočíme, druhý den vodu slijeme, přidáme asi 1/2 litru nové vody a dáme vařit. K poloměkké čočce přidáme nakrájený pórek, nastrouhanou nebo na kostičky nakrájenou hrušku a kostičky uzeného masa. Chvíli povaříme, dochutíme solí a pod pokličkou necháme dojít. Ozdobíme malými dílky citronu,...

 

1   2  


Strukoviny - najlepšie recepty

Bretónska fazuľa Baskická fazuľa Šošovica na kyslo Šošovicová náplň do sendvičov
Bretónska fazuľaBaskická fazuľaŠošovica na kysloŠošovicová náplň do...
falafel Hrach na maďarský spôsob Hrachové pyré s údeným Sosovica na smotane
falafelHrach na maďarský spôsobHrachové pyré s údenýmSosovica na smotane

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz