Ingredience: 500-600g hovädzieho mäsa 3PL + 0,5ČL octu 2 stredne veľké cibule soľ čierne korenie indický kmín 2 stredne veľké paradajky hrsť petržlenovej vňate 2 poháre + 2-3PL vody 5-7ČL sezamovej pasty (tahina/tahini)
Postup: 1. hovädzie mäso si nakrájame na pásiky 2. pridáme 3PL octu 3. pridáme soľ, 1ČL čierneho korenia, poriadne zamiešame a dáme na noc do ladničky 4. po vybratí z ladničky...
Ingredience: 400g hovädzieho mäsa - ja som mala steak zo sviečkovice 2 ČL kukuričný škrob sójová omáčka – 2PL na marinádu a asi 3PL na dochutenie jedla 3 strúčiky cesnaku - prelisované kúsok čerstvého zázvoru – nakrájaný na tenké pásiky 1 červená chilli paprička 1 menšia cibuľa –nakrájaná na hrubšie rezance 1 červená sladká paprika – nakrájaná na pásiky 1ks zeleninového bujónu – rozpustený...
Ingredience: 300 az 350 gramovy kus svieckovice, lyzica masla, rozmarin, salotky, kukuricny klas, sol, cerstvo umlete korenie.
Postup: Pre mna , bezneho cloveka , je najlahsie kupit maso zo svieckovej. Su aj specialne druhy masa, ktore sa predavaju uz odlezane a su z roznych casti tela. Ja sa v tom fakt nevyznam a ako som uz pisala vyssie, ked robim steaky, tak zo svieckovice. Prve co urobim je, ze si maso...
Ingredience: 8-10 plátků svíčkové Marináda: 200 ml oleje 1 vejce 1 kávová lžička kukuřičný škrob pár kapek sójové omáčky trochu sladké papriky špetku Gyros koření 2 špetky sušený česnek špetku koření Čína sůl trochu oleje na pánev
Postup: Všechny suroviny na marinádu smícháme dohromady a důkladně vidličkou rozšleháme. Maso lehce naklepeme, osolíme, namáčíme do marinády a ukládáme do menší...
Ingredience: 400 g sviečkovej z užšieho konca, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, olej, 200 ml suchého bieleho vína, 1 PL horčice, 250 g kyslej smotany, 250 g menších šampionov, hladká múka, petržlenová vňať
Postup: Mäso zo sviečkovej pokrájame na rezne a potom na hranolky. Dáme do misy, v ktorej ho nasolíme, nakoreníme a dobre premiešame aj s múkou. Prudko ho opečieme na rozpálenom oleji, aby mäsové...
Ingredience: 800 g odblanenej pravej sviečkovej zo stredu, 1 balenie lístkového cesta, 200 g čerstvého listového špenátu, voda, soľ, čerstvo nadrvené čierne korenie na hrubo, 3 PL oleja, 100 g jarnej cibuľky, 1 CL sušeného tymiánu, čerstvo mleté čierne korenie, 6 strúčikov cesnaku, posekaná pažítka, 1 žltok, 200 g nadrobno pokrájaných šampionov, olej, maslo
Postup: Pripravenú sviečkovú osolíme a potrieme...
Ingredience: 6 plátků falešné svíčkové 150 g másla 2 - 3 stroužky česneku 1 kávová lžička koření Steak 7 pepřů 1/2 drůbežího bujónu sůl pár kapek sojové omáčky vegeta špetku sušeného libečku nebo majoránky kukuřičný škrob nebo polohrubá mouka na zahuštění
Postup: Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, posypeme kořením Steak 7 pepřů a na rozpáleném másle orestujeme. Dáme do malého pekáčku, posypeme...
Ingredience: 1 rozklepany platok hovadzieho masa 1 vajce uvarene na tvrdo Platky sunky, alebo salamy Kvalitny parok Tenke nakladane uhorky Horcica Sol, cerstvo mlete korenie Hladka muka na obalenie zavitku a zahustenie omacky 2 lyzice oleja 150 ml sladka smotana (smotanu poctom porcii primerane pridavajte)
Postup: Platky masa vyklepeme na tenko, osolime ich a okorenime. Potrieme z jednej strany...
Ingredience: Hovadzie na pecenie…(hovadzia spicka …tabulova spicka) Uvarene vajcia na tvrdo tenucke platky slaniny Sol, cerstvo namlete korenie suseny tymian olej, maslo Na omacku 250 ml sladka smotana 1 velka PL hladka muka 1 PL nakladane zelene korenie 1 PL hrocica
Postup: Uvarime vajcia na tvrdo a osupeme ich. Do tenuckych platkov slaniny zabalime vajce. Do masa urobime otvor a podla jeho...
Ingredience: 4 male telacie rezniky , tak 60 gramove hladka muka na obalenie 2 PL struhanka na obalenie 100g struhany parmezan 1 vajce sol, cerstvo mlete korenie prepustene maslo (ghee) Na omacku 1 cervena cibula 5 strucikov cesnak 2 PL olivovy olej 4 PL paradajkovy pretlak 200 g ceresnove paradajky 1 velka PL susene talianske bylinky 1 PL cukor (az pred ochutnanim) sol velka hrst...
Ingredience: 600 g teľacieho stehna, 50 g masla, 2 menšie cibule, 2 karotky, 2 PL koňaku, 200 ml suchého bieleho vína, soľ, mleté čierne korenie, 50 g šampionov, 20 g masla na podusenie šampionov Bešamelová omáčka: 1 PL masla, 2 PL hladkej múky, 125 ml sladkej smotany, citronová šťava, 2 žltky, 60 g strúhaného syra Ementál, 1 CL sladkej mletej červenej papriky
Postup: Na polovici masla podusíme teľacie mäso...
Ingredience: 600g telacie maso bez kosti 10 malych salotiek 4 struciky cesnaku 1 vetvicka salvie 2 lyzice olej + orech maslo 1 lyzica paradajkovy pretlak stava a nastruhana zlta kora z pol limety 100 ml dezertneho sladkeho vina (portske, sherry) 200g ocistene hroznove bobule 50g olupane mandle sol plytka lyzica sladka cervena mleta paprika cerstvo mlete korenie
Postup: Maso nakrajame na kusky,...
Ingredience: 300 g telacie maso, pol zelerovej bulvy, nastruhana kora z 1 umyteho citrona, 2 CL paradajkovy pretlak, podla chuti sol, trosku cukru, hladka muka, orech masla, olej.
Postup: Cibulu ocistime a pokrajame na kocky. Zeler ocistime a pokrajame na hranolceky. Maso velmi zlahka obalime v hladkej muke a pokrajame na kocky. Na panvicke rozohrejeme trosku oleja a maso zo vsetkych stran dobre...
Ingredience: Telacie rozklepane rezne, platky syra a sunky. Sterilizovane papricky jalapeno, tvrdy balkansky syr. Vajicko, hladka muka, struhanka na trojobal.
Postup: Balkansky syr nakrajam na kocky. Papricky jalapena necham odkvapkat z nalevu a kazdu naplnim kockami syra. Telacie rezne oblozim syrom, sunkom a do stredu pridu naplnene papricky. Ja tie rezne solim len velmi zlahka, podla toho aky syr...
Ingredience: Hovadzia svieckova vcelku, sol, 2 lyzice olivovy olej, 3 struciky cesnak, koriandrova vnat, 1 limetka, alebo citron, dve polievkove lyzice nasekany cerstvy dumbier (zazvor), feferonka, alebo chilli papricky, 5 hlaviciek jarna cibulka, 3 lyzice sojova omacka, salka kokosove mlieko.
Postup: Vhodnu panvicu rozpalime na sucho. Maso na suchej panvici opecieme zo vsetkych stran. Prelozime ho do...
Ingredience: 750 g mäsa z hovädzieho zadného, 2 PL bravčovej masti, 3 paradajky, 2 veľké cibule, čerstvo mleté čierne korenie, soľ, 250 ml kvalitného suchého bieleho vína
Postup: Na rozpustenej bravčovej masti orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu. Hovädzie mäso pokrájame na prúžky a pridáme k cibuli. Necháme opiecť do hneda. Potom ho osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením. Pridáme ošúpané a na...
Ingredience: 600 g falosnej svieckovej, 250 g sampinonov, hrst susenych hribov, 150 g udenej slaniny, 150 ml hustej smotany, 100 ml bieleho vina, 1 velka cervena cibula, 2 pl cerstvej petrzlenovej vnate, 1 pl postruhaneho chrenu, olej, cierne korenie, sol
Postup: maso nakrajame na priblizne 2 cm hrube kusky (aby na kazdeho stravnika vysli 2 tournedos). roztlacime ich dlanou (nevyklepavame) a z oboch stran...
Ingredience: 600 g teľacieho orecha /najlepšia časť stehna a najšťavnatejšia/, soľ, 2 vajcia, mlieko, 4 malé a tenké plátky masla, 1 citron, hladká múka, strúhanka, olej
Postup: Teľací orech nakrájame na 4 rezne. Okraje po obvode narežeme a naklepeme cez mikroten. Rezne nasolíme a obalíme ich v múke, potom v posolených vajciach rozšľahaných s mliekom. Napokon ich obalíme v jemnej strúhanke. V hrnci rozpálime...
Ingredience: Telacie platky zo stehna sol, cerstvo mlete korenie muka + rozslahane vajce + struhanka prepustene maslo na vyprazanie (alebo bezne maslo + olej)
Postup: Telacie platky rozklepeme na tenko. Osolime, posypeme cerstvo drvenym korenim a to korenie zlahka zatlacime do masa. Obalime v trojobale muka + rozslahane vajicko + struhanka. Na panvici rozohrejeme prepustene maslo a na rychlo rezen...
Ingredience: 500g pekne hovadzie maso zo stehna, 1 vajce uvarene na tvrdo, 100 g husacia pastika, 1 kysla uhorka, 1 cibula, sol, korenie, olej.
Postup: Hovadzie maso nakrajame na platky a natenko ich vyklepeme, osolime, okorenime. Cibulku nakrajame nadrobno a udusime ju na oleji do zlata, kyslu uhorku nakrajame na drobne kocky, vajicko pretlacime na kusky. V mise vymiesame pastiku, vajicko, uhorku a udusenu...
Lovecké maso na víně | Hovädzie mäso v marináde s... | Cordon bleu | Pečené hovädzie v slaninke... |
Rýchlovky z vareného mäsa /... | Omáčka z vareného... | Hovädzie medajlónky v... | Steak z hovädzej sviečkovej |