Ingredience: 200g zelena spargla 1/2 cl sol tenucke platky sunky, ja som pouzila serrano 2 platky toastoveho chleba 1 velka PL maslo + maslo na vymazanie pekacikamuka navysypanie pekacika cerstve bylinky (ja som pouzila zeruchu a pazitku) Na omacku : Velky orech masla 1 cibula 1 velka PL hladka muka 300 ml sladke mlieko sol, cerstvo mlete korenie stava z pol citrona 1 CL suseny tymian
Postup:
Ingredience: 600 g biela špargľa (16 kusov) 1 lyžička cukor + 1 lyžička soľ 150 g creme fraiche 8 veľkých plátkov dusenej šunky Na palacinky : 5 vajec 250 g hladká múka 80 ml bublinkatá neochutená minerálka kytica čerstvých obľúbených byliniek soľ, čerstvo mleté korenie olej na pečenie Na bešamel : 30 g čerstvé maslo + 40 g hladká múka 125 ml mlieko + 125 ml zachytená voda v ktorej sa...
Ingredience: 1 karfiol ( květák ), 3 papriky, 4 paradajky, 50 g strúhaného syra, 2-3 lyžice mlieka, 1 vajce, soľ, 4 lyžice masla
Postup: Karfiol uvaríme v osolenej vode. Scedíme a rozmačkáme vidličkou alebo zomelieme. Prilejeme mlieko a vmiešame 2 lyžice masla. Do vymazaného pekáčika dáme polovicu na rezance narezaných paprík, vrstvu karfiolového pyré, druhú polovicu paprík. Navrch uložíme na plátky narezané...
Ingredience: 5 velkých brambor 150 g malá cuketa 1 lžíce pesta z medvědího česneku 1 lžička koření Barbecue dětské 300 ml smetany na vaření 50 g sýr Gouda máslo sůl
Postup: Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky, cuketu nastrouháme na struhadle na tenké plátky a dáme do mísy. Přidáme pesto, koření, podle chuti sůl a vše promícháme. Zapékací mísu dobře vymažeme máslem a stejnoměrně do ní...
Ingredience: 500 g mrazeny spenat (ja som mala spenat v kockach) 1 kocka syr Lucina, alebo velka lyzica smotanovy syr philadelphia orech masla 4 vajcia 2 salotky cesnakove struciky sol, cerstvo mlete korenie chilli vlocky, cerstve bylinky maslo a struhanka na vymazanie a vysypanie pekacika
Postup: Spenat vysypem na sitko a necham ho povolit hodinu pred pripravou. Na masle orestujem 3 naplatkovane...
Ingredience: 1 stredná brokolica, 750 g zemiakov, 2 špekáčiky ( môžu byť aj zbytky pečeného alebo vareného mäsa ), 3 dl vývaru, soľ, čierne korenie
Postup: Zemiaky ošúpeme a narežeme na plátky. Do vymasteného pekáčika dáme vrstvu zemiakov, na ňu na plátky narezanú brokolicu, posypeme na drobno narezanou údeninou a zakryjeme opäť plátkam i zemiakov. Každú vrstvu zemiakov jemne osolíme a okoreníme. Zalejeme...
Ingredience: 1 veľká cuketa alebo tekvica, 800 g v šupke uvarených zemiakov, olej, kôpor, čierne korenie, 1 cibuľa, 4 vajcia, 250 ml mlieka, 200 g mäkkej salámy
Postup: Do vymasteného pekáča rozložíme polovicu na kolieska narezaných zemiakov, osolíme, dáme polovicu na plátky narezanej tekvice, osolíme, okoreníme, posypeme sekaným kôprom, nadrobno narezanou cibuľou a na kocky narezanou salámou. Rozložíme...
Ingredience: 500 g fazulky - lusky 300 ml smotany na varenie, šľahačky a pod. 4 vajcia soľ asi 50 g strúhaného syra, stačí Eidam
Postup: Fazuľku očistíme, pokrájame a hodíme na chvíľu do slanej vody uvariť, scedíme. Pekáč vymastíme, vysypeme strúhankou (alebo použjeme peč. papier), vložíme fazuľku. V smotane rozšľaháme vajcia, soľ, príp. Vegetu, vmiešame syr, zalejeme fazuľku. Pomaly zapečieme.
Ingredience: 1 romanesco, 100 g šunky, 100 g syra, 4 vajíčka, 8 lyžíc smotany klasické palacinkové cesto bez cukru
Postup: Romanesco rozdelíme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Palacinky upečieme klasicky bez cukru. Zapekaciu misku trošku vymastíme olejom. Na polovičku palacinky poukladáme uvarené a na polovicu prekrojene ružičky romanesca, preložíme palacinku na polovicu a dáme do zapekacej misky....
Ingredience: 1000 g očisteného karfiolu, 100 g údenej slaniny, 200 g strúhaného údeného syra, 250 ml kyslej smotany, 100 g polohrubej múky, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, maslo a strúhanka na vymazanie a vysypanie pekáča, maslo na zapekanie, voda
Postup: Ružičky karfiolu uvaríme v osolenej vode do polomäkka a scedíme ho. Necháme odkvapkať a vychladnúť. Slaninu pokrájame na prúžky....
Ingredience: hlávka kelu - kapusty, príp. ružičkový kel 200 ml šľahačky 1 vajce soľ príp. Vegeta
Postup: Očistený kel rozštvrtíme, povaríme v slanej vode, necháme okapať, príp. vodu mierne rukou vytlačíme. (Ružičky očistíme, väčšie prekrojíme, povaríme.) Na pekáč dáme peč. papier, rozložíme kel, zalejeme šľahačkou, ktorú sme osolili, pridali príp. vegetu a rozšľahané vajce. Pomaly pečieme asi 30-40 min. pri...
Ingredience: 1kg cerstvych spenatovych listov 80g masla 1 lyzica muky sol muskatovy oriesok 5 lyzic mlieka emental struhanka 1-2 vajcia
Postup: Spenatove listy umyjeme a kratko povarime vo vode (2 minutky). Posekame ich, dame do hlbsej panvicky, kde k nim primiesame rozpustene maslo, zaprasime mukou, pridame struhany muskatovy oriesok, niekolko lyzic mlieka a malicko podusime (2 minutky). Potom k...
Ingredience: 300 g mrazenej zeleniny (čínská zmes, môže byť aj iná, podľa chuti), 8 ryžových papierov, 8 krabích tyčiniek, 1 lyžica sójovej omáčky, soľ, olej
Postup: Zeleninu na sucho rýchlo opražíme, stiahneme z ohňa, osolíme, ochutíme omáčkou. Ryžové papiere navlhčíme, položíme na dosku. Do stredu každého papiera dáme 2 lyžice zeleniny, položíme krabiu tyčinku a zabalíme. Balíčky smažíme na oleji a...
Ingredience: POTREBUJEME: 1kg zemiakov*,7 dcl sklicko zelenych fazulovych strukov,*maslo nesolene*,1 mala cibula*vegeta,razca.*morska sol.*cierne korenie*,cervena paprika*1 mala lyzicka octu*,cukor hroznovy*,sladka smotana*,zemiakovy skrob(solamyl),trosicku magi ..:)
Postup: POSTUP: Na masle si sprazime cibulku nakrajanu na nadrobno,vylejeme sklicko fazulovych strukov,pridame vsetky ostatne koreniny a na...
Ingredience: 450 g zelena spargla 1 PL majoneza (20g) 150 g nizkotucny biely jogurt (ja som pouzila 0.1 percentny) 2 struciky cesnak sol cerstve mlete korenie par kvapiek limetovej stavy lyzicka nasekana mlada petrzlenova vnat
Postup: Zelenej spargli, ak ich ma, odrezeme zdrevnatenu, spodnu cast stopky. Zelenu sparglu nesupem, mozno len ked je velmi velmi poskodena, tak tu cast obielim. Dam ju varit...
Ingredience: Spargla, tenulinke uzsie platky prerastanej slaniny, lyzicka cukru, kopcovita lyzicka soli, lyzica masla
Postup: Zelenu sparglu nelupeme iba jej odstranime drevnate konce. Polozime je do vody, pridame lyzicku cukru, sol a dame varit. Ked voda zacne vriet tak v nej sparglu varime cca 10 az 12 minut (resp. kym nie je makka, biela bude potrebovat asi 15 minut). Sparglu scedime, nechame vyschnut a...
Ingredience: hrst arasidov nesolenych olej 1/2 lyzicky horcicneho semienka stipka kurkumy 1 mrkva 4 mini kukuricky 1 zelena paprika 1/4 lyzicky mleteho cierneho korenia sol voda 50ml kokosoveho mlieka 1 jarna cibulka
Postup: Hrst arasidov opecieme na suchej panvici a ked vychladnu pomelieme na prasok. Na oleji nechame prasknut horcicne semienko. Pridame kurkumu a zeleninu (mrkvu, papriku a mini...
Ingredience: 750 g zemiakov, 300 g ačokči, 4 párky, 500 g paradajok, soľ, zeleninový vývar
Postup: Do vymasteného pekáča uložíme vrstvu na plátky narezaných zemiakov a osolíme. Na ne rozvrstvíme na kolieska narezanú ačokču, potom na kolieska narezané párky a celé zakryjeme kolieskami paradajok. Osolíme, okoreníme a podlejeme vývarom. Dusíme zakryté v rúre pri strednej teplote asi 45 minút, potom odkryjeme a...
Ingredience: 300 g cibule 400 g paprika bílá 600 g cuketa 2 vrchovaté polévkové lžíce plnotučné hořčice 200 ml rajčatový protlak 2 polévkové lžíce ostrý kečup 1 kávová lžička chilli vločky 50 ml olej sójová omáčka sůl
Postup: Zeleninu na robotu rozsekáme nebo nakrájíme na malé kousky a dáme do hrnce. Přidáme protlak, hořčici, olej, podle chuti sójovou omáčku a osolíme. Dáme do trouby na 190°C a...
Ingredience: na cesto: 150ml muky Maida (biela muka) stipka soli stipka prasku do peciva 1 lyzica ghee (alebo roztopeneho masla) studena voda podla potreby napln: 3 stredne velke zemiaky uvarene v supke 2 stredne velke ruzicky predvareneho karfiolu hrst mrazeneho hrasku 2cm x 2cm cerstvy zazvor 1/3 lyzicky rimskeho kminu 1/2 lyzicky paliveho chilli korenia 1/3 lyzicky Amchoor (susene...
Karfiolove placky so syrom... | Karfiólové placky so... | Moja hlávková kapusta | Nová dusená kapusta /Zelí... |
Baklažánová zmes | Maďarské lečo | Cukinové halušky | Ratatouille |