Ingredience: 1 kg hladké mouky, 30 g droždí, rovná lžička soli, krabička smetany ke šlehání, půl litru mléka
Postup: Do mísy s mlékem a smetanou rozdrobíme droždí a rozmícháme. Vsypeme mouku a sůl a umícháme těsto, které ve volně uzavřeném sáčku uložíme do lednice. I tam těsto bude kynout, proto sáček nezavíráme těsně. Už druhý den se z těsta dají smažit langoše - těsto připomíná měkkou plastelínu. (Pokud...
Ingredience: 500 g hladkej muky 200 ml mlieka 1/2 kocky drozdia ( prip. susene drozdie 7 g) 1 KL krystaloveho cukru 2 KL soli 1vajce 125 ml kyslej smotany ( u mna creme fraiche) 1 mrkva alebo zemiak ( do oleja proti prepalovaniu) poleva na potieranie langosov: 3-4 struciky cesnaku ( prelisovat) cca 1/2 KL soli trochu vody okrem toho: smotana na potretie, (prip. kecup), postruhany...
Ingredience: 150 g zelená fazuľka 2 veľké zeleninové papriky 2 zrelé letné paradajky, ak nie sú letné, tak ich radšej nahaďte 100 ml pasirovanými hlboký tanier čerstvých húb, alebo vanička šampiňónov 1 veľká cibuľa 1 stipľavá paprika (podľa chuti) 3 PL olej 200 ml sladká smotana 1 CL múka soľ, čerstvé mleté korenie 1PL sójová omáčka kikkoman čerstvé bylinky
Postup: Vsetku zeleninu ocistime od...
Ingredience: 100g cottage cheese 1 × vajce 160g jemne mleté ovsené vločky 1 lyžica škorice 1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva 1 × banán 40ml mlieko
Postup: 1. Všetky ingrediencie dáme do mixéra a mixujeme do hladká. 2. Zmes z mixéra dáme na panvicu a vytvarujeme okrúhle lievance - opekáme 2min z každej strany.
Ingredience: 225g údeného losasa, najemno nakrájame 340g nadrobeného syra feta 1/4 lyžičky čierneho korenia trošku prelisovaného cesnaku 500g lístkového cesta 1 bielok
Postup: Rúru si vyhrejeme a 2 plechy vyložíme papierom. Zmiešame lososa, syr, korenie a cesnak. Cesto si vyvaľkáme (30x30cm) a nakrájame na asi 7,5x7,5 cm štvorčeky. Na každý štvorček dáme lyžičku náplne a koncami dobre spojíme k sebe....
Ingredience: 20g pravej ovčej bryndze - môže byť aj viac 3 vajcia 3PL mlieka soľ trošku prepusteného masla Ghee alebo iného tuku trochu nastrúhaného ľubovoľného syra-nemusí byť
Postup: Bryndzu rozmiešame v mlieku, zašľaháme do nej vajcia a vylejeme na panvicu, v ktorej sme najprv zohriali tuk. Osolíme. Zakryté pečieme asi 2-3min. Otočíme a posypeme nastrúhanym syrom. Pečieme uz asi len 1min. Prelozime...
Ingredience: 2 a pol pohára ryže 2 stredne veľké cibule 10 strúčikov cesnaku soľ čierne korenie mletý indický kmín (cumin) za hrsť petržlenovej vňate, kôprovej vňate a koriandrovej vňate paradajkový pretlak olej maslo - hera bujón paradajky baklažány
Postup: Baklažány si vydlabeme tak, aby nám ostal, čo najtenší obal z nich. Spravíme si mahshi nasledovne: 1. ryžu umyjeme, prípadne preberieme...
Ingredience: Na cesto : 250 g polohrubá múka + múka na podsypávanie 100 g studené maslo + maslo na vymazanie formy 100 g Ricotta 1 žĺtok 1 lyžička soli Ďaľšie suroviny : 500 g čerstvé špenátové lístky 3 šalotky, 6 veľkých cesnakových strúčkov 3 PL olej soľ podľa chuti 250 g dlhé makaróny 100 ml sladká smotana + 200 ml sladké mlieko 150 g gorgonzola
Postup: Do robota dáme múku, maslo, ricottu,...
Ingredience: 750 g tmavej fazule /sterilizovanej, alebo dopredu namočenej a uvarenej/, 1 väčší paradajkový pretlak, 2 lyžice kečupu, 3 strúčiky cesnaku, 2 cibule, 500 g zeleninového leča /alebo čerstvých paradajok a papriky/, soľ, worcestrová omáčka, 1 kocka mäsového bujónu, 1 lyžička chilli korenia, 2 lyžice hladkej múky
Postup: Nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak opečieme krátko na oleji. Pridáme kečup,...
Ingredience: 1 lístkové cesto (zabalené do ruličky v papieri) 200ml kyslej smotany 70g tvarohu 200g Liptov Bryndze 2 vajíčka ½ČL kurkumy soľ a korenie 20g červenej papriky nakrájanej na kocky 30g na slížiky posekanej cukiny 2ČL rasca na posypanie
Postup: 1. Zo smotany, tvarohu, Liptov Bryndze, vajíčka, kurkumy, soli a korenia vymixujeme hladkú hmotu. 2. Potom do nej pridáme na maličké pásiky...
Ingredience: 250g suchy cicer, 1 velka cibula, 4 struciky cesnaku, velka lyzicka rimska rasca (cumin, kumin), lyzicka mlety koriander, lyzicka sol, 4 lyzice nasekanej petrzlenovej vnate.
Postup: cicer namocime na 24 hod. do vody, obcas vodu vymenim. ratajte s tym, ze cicer svoj objem ztrojnasobi. V niektorych receptoch na internete namacaju cicer 12 hod, ja som ho mocila dlhsie. Cibulu a cesnak...
Ingredience: 100ml mlieka 500ml vody 50ml oleja (2lyžice bravčovej masti) 3 - 4 malé lyžičky soli 1 malá lyžička cukru 1 polievková lyžica zemiakového škrobu (solamyl) štipka rasce (stačí pár zrniečok) 1 kg polohrubej múky 42g droždia (1 kocka) - olej na vyprážanie - cesnaková pasta na potieranie (cesnak+soľ+voda) - kečup, nastrúhaný syr, podľa chuti
Postup: Zamiesime si cesto. Ja som si ho...
Ingredience: 750 g hladká múka 1 priemerný uvarený vychladnutý a nastrúhaný zemiak necelá kocka droždia 1 kávová lyž. cukru soľ vlažná voda
Postup: Z droždia, cukru a vody necháme vzkypieť kvások. Potom zamiesime cesto s VODOU so všetkých surovín, hustota asi ako na knedlíky. Necháme kysnúť v teple na dvojnásobok. Vykysnuté cesto musí byť nadýchané a ľahké. Potom na posypanej doske formujeme bochníčky,...
Ingredience: Noky : 200 g polohrubej múky, 1 vajce, soľ, studená voda 150 g šampiňónov, 1 cibuľa, olej, 2 vajíčka, soľ, mleté čierne korenie, pažitka
Postup: Z prísad na noky vypracujeme hustejšie cesto. Cez haluškový cedník pretláčame do vriacej osolenej vody noky. Keď vyplávu, scedíme. Na oleji opražíme narezanú cibuľu, pridáme narezané huby a orestujeme. Podusíme 10 minút. Pridáme uvarené noky, vmiešame...
Ingredience: 500 g polohrubej múky, 1 vajce, soľ, 5 vajec, 1 cibuľa, 1 lyžica oleja, čierne korenie, 200 g údenej slaniny
Postup: Z múky, vajca, soli a studenej vody vypracujeme polotuhé cesto a do vriacej osolenej vody cez cedník nebo strúhadlo s veľkými otvormi hádžeme nokerle (ako halušky). Povaríme asi 8 min. a scedíme. Nadrobno nakrájanú slaninu opražíme, pridáme olej ak treba, nakrájanú cibuľu a...
Ingredience: 2 veľké cibule 3 papriky 3 vajcia soľ olej
Postup: Cibuľu pokrájame na polmesiačiky, dáme pomaly smažiť na panvicu olej. Pridáme na prúžky pokrájanú papriku, osolíme a pomaličky pod pokrievkou necháme zmäknúť. Zalejeme rozšľahanými vajcami a pod pokrievkou bez miešania necháme na platni (rozptyľovač plynu) stuhnúť ako omeletu. Skontrolujeme po chvíli, ak sa nám spodok zdá opečený, pomocou...
Ingredience: 2 vajcia oriesok masla 1 lyzica olej struhany syr tabasco sol, cerstve mlete korenie
Postup: Vajcia rozslahame vidlickou, osolime a okorenime ich. Na panvici rozohrejeme maslo s olejom a vylejeme vajicka...nemiesame!!!! Vajicka nechame stuhnut ako palacinku, ale neobraciame ich. Po stuhnuti vajicok na polovicu omelety nasypeme struhany syr a druhu polovicu prelozime na syr. Omeletu...
Ingredience: 1 hrnček ovsených vločiek 3 lyžice detskej krupice 3 hrnčeky mlieka 8 lyžíc dulovej presnidávky
Postup: Ovsené vločky dáme do hrnčeka, tam na cca 15 minút namočíme do malého množstva mlieka, aby sa rýchlejšie uvarili. Potom z hrnčeka vysypeme do menšieho hrnca,pridáme mlieko (toto môžeme využiť k lepšiemu vypláchnutie hrnčeka), pridáme štipku soli, 3 lyžice krupice a varíme za stáleho...
Ingredience: Palacinky : 250 ml mlieka, 250 g hladkej múky, 1 vajce, soľ Náplň : 100 g tvrdého plátkového syra, ½ žltej alebo červenej papriky, olej
Postup: Vymiešame prísady na palacinky a upečieme 2 hrubšie palacinky z oboch strán. Na každú palacinku rozložíme plátky syra, posypeme na rezance narezanou paprikou a palacinky pevne stočíme. Uložíme na vymastený pekáčik a v rúre 10 minút zapečieme. Horúce...
Ingredience: Palacinky : 250 ml mlieka, 2 vajcia, 100 g hladkej múky, soľ, petržlenová vňať, kôpor, pažitka Náplň : 750 g paradajok, 200 g strúhaného syra, mleté čierne korenie, soľ
Postup: Prísady na palacinky vymiešame ( bylinky nadrobno narežeme ), necháme 15 minút odstáť. Potom upečieme 6 palaciniek z oboch strán. Vymastíme plech a uložíme naň prvú palacinku. Poukladáme na plátky narezanými...
"tejfeles lepény"-... | Dusena mrkva | Knedle s vajcom | Letný guláš so smotanou -... |
Pirohy - Pierogi ruskie... | "Trvanlivé" langoše | Plnené lángoše | Vyprážaný syr podľa starkej... |