Viac ako  4 000  receptov

Bezmäsité jedlá

Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Paneer tikka masala

Ingredience: 250g Paneeru; nakrajaneho na priblizne rovnako velke kocky na marinadu: 3 lyzice husteho bieleho nesladeneho jogurtu 1/4 lyzicky garam masala 1/4 lyzicky susenych listkov senovky greckej (kasuri methi) 1 lyzicka kasmirskeho mleteho chilli korenia 1 lyzicka cesnakovo-zazvorovej pasty sol 1/4 lyzicky stavy z citrona na omacku: 2 stredne velke cervene cibule 2 stredne velke...

 
Paprikové lusky, vyprážané, plnené balkánskym syrom

Ingredience: 2 paprikové lusky 150 g balkánskeho syra 2 vajce 1/2 KL šarenej soli strúhanka jemná múka hladká mikrotenové vrecko tuk – olej na vysmážanie

Postup: Paprikové lusky vložime do riadne rozohriatej růry, opečieme. Horúce vložíme do mikroténového vrecka a uzatvoríme. Syr s vajcom a korením vymiešame do hladka. Nachystáme veci na trojobal. Paprikové lusky vyberieme z vrecúška a ošúchame....

 
Papriky plnené ryžou

Ingredience: 4 červené papriky, 200 g ryže, 4 lyžice hrozienok, 50 g čiernych olív, 1 lyžička citrónovej šťavy, niekoľko lístkov bazalky, soľ, 1 lyžica masla

Postup: Ryžu podusíme a necháme prechladnúť. Vmiešame do nej maslo, hrozienka, nasekané lístky bazalky a na kolieska narezané olivy. Ochutíme šťavou. Papriky rozrežeme na polovicu a vyčistíme. Polovice paprík naplníme ryžovou náplňou a uložíme na...

 
Paradajková kapusta

Ingredience: 8OO g bielej hlávkovej kapusty, 800 ml paradajkovej šťavy-najlepšie doma zavarenej z komory, 1 veľká cibuľa, 1 a pol CL soli, 3 CL kryštáľového cukru, 1 PL polohrubej múky, 1 vrchovatá PL bravšovej masti alebo olej, voda

Postup: Kapustu pokrájame na tenké prúžky a vložíme do hrnca s menším množstvom vriacej osolenej vody. Pridáme na drobno pokrájanú cibuľu,cukor,soľ a zalejeme paradajkovou...

 
Paradajkový koláč

Ingredience: 250 g lístkového cesta, asi 750 g paradajok, 300 g tvrdého syra ( môže byť aj mozarella ), soľ, mleté čierne korenie, oregano, čerstvá bazalka

Postup: Cesto vyvaľkáme do kruhu a vložíme do okrúhlej formy. Paradajky a syr narežeme na plátky a striedavo poukladáme vejárovite na cesto. Osolíme, posypeme korením, oreganom a sekanou bazalkou. V rúre pečieme asi 20 minút.

 
Patizónové podkovičky máčané v pikantných vajíčkach

Ingredience: 2 patizony, 3 vajcia, 7 strucikov cesnak, lyzica nasekana koriandrova vnat, pol mokka lyzicky biele mlete korenie, pol mokka lyzicky struhany muskatovy oriesok. Na obalenie : kukuricna muka (kludne mozete nahradit hladkou) a struhanka. Olej.

Postup: Patizon nakrajame na podkovicky, olupeme ich a vyrezeme jadierkovy stred. Nesolime ich a hned ich aj spracuvame. Vajicka rozslahame s prelisovanym...

 
Peceny plneny baklazan

Ingredience: 1 velky baklazan olej 2 stredne velke cervene cibule 2-3 velke struciky cesnaku 1 zelena chilli papricka 2 stredne velke paradajky susene oregana 1 lyzicka garam masala sol hrst cerstvej koriandrovej vnate trocha struhaneho syra (pouzila som indicky Cheddar) olivovy olej na pokvapkanie troska vody na podliatie

Postup: Baklazan prekrojime na polovicu. Supku niekolkokrat prepichneme...

 
Pečená fazuľa

Ingredience: 1 cibula 4 cesnakove strucky 1 cerstva stiplava papricka 1 velka mrkva 250 g kvaka (alebo bulvovy zeler) 400 g plechovka hneda fazula 200 g krajane sterilizovane paradajky 150 ml udena paliva barbecue omacka 1 cl paliva mleta paprika, alebo susene chilli vlocky 1 cl mlety koriander suseny tymian, sol, cerstvo mlete korenie pecivo struhany udeny syr 3 PL olej lyzica masla...

 
Pečená polenta

Ingredience: 200 g kukuričnej krupice, 800 ml vody, soľ, 300 g mäkkej salámy nakrájanej na pol cm plátky, vajce, hladká múka, strúhanka, olej

Postup: V osolenej vode uvaríme krupicu, kým nie je hustá. Potom ju rozotrieme na vodou vypláchnutý plech na 1 cm vysoko a necháme vychladnúť. Z vychladnutej polenty vykrajujeme kolieska s takým priemerom, aký má saláma. Skladáme koliesko polenty, plátok salámy, opäť...

 
Perzské mrkvové rizoto

Ingredience: 200 g dlhozrnna ryza 160 g ocistena mrkva 3 salotky orech masla ghee 2 lyzice tekvicovy olej 150 ml biele vino 1 lyzica javorovy sirup lyzicka sol pol lyzicky kari korenie cerstve mlete korenie lyzica susene bylinky (petrzlenova, zelerova, ligurcek a pod) nasekane mandle

Postup: Ocistenu mrkvu nastruhame na velkej slzicke. Salotku nakrajame na jemne pruzky. V hrnci rozpustime maslo...

 
Pikantna fazula s cuketou

Ingredience: 1 veľká cibuľa olej 3 strúčiky cesnaku 1 malá cuketa 1 konzerva fazule - červená v slanom náleve (420 ml) soľ sójová omáčka čierne korenie - pepř kečup horčica chilli 1 balenie cestovín - špagety - 400 g strúhaný syr na posypanie

Postup: Na oleji speníme polmesiačiky cibule, po chvíli vhodíme posekaný cesnak, umytú cuketu - polkolieska, osolíme, okoreníme, pokvapkáme sójovou omáčkou, pridáme...

 
Pikantna omeleta s hraskom

Ingredience: 4 vajcia, 100 ml sladka smotana, lyzica masla, feferonka, pol cibule, mlete korenie, kolieska poru, 3 hrste mrazeneho hrasku.

Postup: Cibulu a feferonku pokrajame na jemne pruzky. Na hlbsej panvici, rozohrejeme maslo a poprazime cibulu a feferonku, potom vysypeme hrasok a vsetko zakryjeme pod pokrievku, aby nam hrasok zmakol. V smotane rozhabarkujeme vajicka, okorenim a osolime. Niekto pridava...

 
Pilav s krevetami v exotických palacinkách

Ingredience: Na palacinky 200 ml kokosove mlieko 1 vajce l lyzicka kurkuma 1 lyzicka mlety koriander sol hladka muka (cca 70 g) ghee + lyzicka sezamovy olej na opekanie Zaklad na pilav 120 g dlhozrnna ryza 100 ml pasirovane paradajky 150 ml vyvar 3 velke cesnakove strucky pol cervenej cibule 1 stiplava paprika 1 lyzicka balzamikovy ocot podla chuti stipka cukru, sol, mlete...

 
Pirohy - Pierogi ruskie odsmażane

Ingredience: Těsto 2 sklenky mouky 1 vejce 1 PL oleje teplá voda sůl Plnka: 50 dg tvarohu dobre osušeného 5-7 vařených brambor 2 cibule olej vegeta pepř

Postup: Mouku posol a prosij, přidej vejce, olej a takové množství teplé vody, aby vzniklo pružné těsto. Oloupané brambory pomel na masovém mlýnku společně s tvarohem.Pokrájej cibuli na velmi drobno a na oleji ji osmaž do skolvata,přidej k...

 
Plečinta

Ingredience: Cesto : 500 g polohrubej múky, 250 ml vlažnej vody, 3 lyžice oleja, soľ Bryndzová plnka : 250 g bryndze, kaša zo 6 zemiakov, 1 nadrobno narezaná na tuku osmažená cibuľa, trocha mletej papriky Tvarohová plnka : 500 g tvarohu, 3 žĺtky, 100 ml mlieka, 1 lyžica hladkej múky, soľ Cibuľová plnka : 4 cibule narezané na drobno, 4 nasekané na tvrdo uvarené vajcia, 1 lyžica kôpru, 1 lyžica...

 
Plnené lángoše

Ingredience: 1kg polohrubej múky 1 pochúťková smotana kyslá-250ml 1 malá lyžička soli 1 malá lyžička sódy bicarbóny 3 dl mlieka ( ja som dala 4.5 dl) 1 kocka droždia plnka: diétna saláma pekelne pálivá saláma plátkový syr cesnakové nátierkové maslo

Postup: Z droždia,soli a mlieka urobíme kvások,pridáme poch. smotanu, múku a sódu bic. Zamiesime vláčne cesto. Do mikroténového...

 
Plnené mini papričky s Bryndzou s údenou chuťou

Ingredience: 5-7 ks mini papričiek 180 g Bryndze s údenou chuťou 180 g jemného tvarohu 40 g masla Liptov soľ a korenie žerucha na dozdobenie

Postup: Papričky prerežeme pozdĺžne, zbavíme jadrovníka, tak získame 10-14 kúskov. V mise rozotrieme bryndzu s maslom a tvarohom, okoreníme a prípadne osolíme. Papričky plníme cez zdobiaci rukáv. Posypeme posekanou žeruchou.

 
Plnené pirohy s bryndzou a kôprom.

Ingredience: HLADKÁ MÚKA,POLOHRUBÁ MÚKA,1VAJÍČKO,PRELISOVANÉ UVARENÉ ZEMIAKY,KOPOR,MASLO,BRYNDZA.

Postup: PRELISOVANÉ ZEMIAKY VYMIEŠAM S POLOHRUBOU A HLADKOU MÚKOU DO KTOREJ ROZBIJEM JEDNO VAJÍČKO.CESTO BY MALO BYŤ ANI RIEDKE ANI HUSTÉ,ALE TO KAŽDÁ ŠIKOVNÁ KUCHÁRKA DOKÁŽE ODHADNÚŤ.POTOM HO NA TABLICI VYVAĹKÁM A NAKRÁJAM NA ŠTVORČEKY. DO BRYNDZE VMIEŠAM TROCHU PRELISOVANÝCH,UVARENÝCH ZEMIAKOV A NAKRÁJAM...

 
Plnené vyprážané palacinky

Ingredience: Cesto : 1 l mlieka, 300 – 400 g hladkej múky ( podľa potreby ), 3 vajcia, štipka soli náplň : 400 g kyslej kapusty ( kysané zelí ), 300 g šampiňónov, 1 cibuľa, 2 lyžice oleja, soľ, čierne korenie, na obalenie : hladká múka, vajce, strúhanka

Postup: Z prísad vymiešame klasické cesto na palacinky, chvíľu necháme postáť a upečieme palacinky. Na oleji opražíme narezanú cibuľu, pridáme vyžmýkanú...

 
Plnený zemiakový mešec

Ingredience: 400 g zemiakovej zmesi vo vrecúšku (na zemiakové knedle) 100 g kuracej šunky 100 g masla 100 g kukurice 100 g brokolice 4 vajcia soľ 1 lyžička saturejky 100 g drvených arašidov

Postup: Najprv pripravíme plnku. Kocky šunky opražíme na oleji, prisypeme mrazenú kukuricu a kúsky brokolice a necháme prehriať. Potom vmiešame rozšľahané vajcia, ktoré necháme mierne stuhnúť. Zmes ochutíme soľou...

 

1   2   3   4   5   6   7   8   9  


Bezmäsité jedlá - najlepšie recepty

"tejfeles lepény"- smotanový posúch, Maďarský Dusena mrkva Knedle s vajcom Letný guláš so smotanou  - Halapáč jihlavskej babičky
"tejfeles lepény"-...Dusena mrkvaKnedle s vajcomLetný guláš so smotanou -...
Pirohy - Pierogi ruskie odsmażane "Trvanlivé" langoše Plnené lángoše Vyprážaný syr podľa starkej Hanky
Pirohy - Pierogi ruskie..."Trvanlivé" langošePlnené lángošeVyprážaný syr podľa starkej...

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz