Ingredience: 1 ananás, 200 g drobného ovocia ( ríbezle, josta, černice ), 200 g jahôd, 5 cl sherry na posypanie kokos ( nemusí byť )
Postup: Ananás rozrežeme pozdĺžne na polovicu. Dužinu vydlabeme a narežeme na kocky. Šťavu, ktorú pri rezaní získame, pridáme k narezanému ananásu. Primiešame drobné ovocie, jahody a sherry. Jemne premiešame a vložíme späť do ananásovej „misky“. Posypeme kokosom ( nemusíme...
Ingredience: cestoviny mušle, ananásový kompót kúsky, 1 menšia cibuľa, kyslé uhorky, sterilizovaná mrkva, kukurica a hrášok, kari korenie, majonéza alebo tatárska omáčka, prípadne biely jogurt
Postup: Cestoviny uvaríme podľa návodu. Do uvarených cestovín, pridáme odkvapkanú mrkvu, kukuricu, hrášok a ananás, ktorý pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu a uhorky pokrájame nadrobno, ochutíme kari korením a nakoniec...
Ingredience: 1 ananás, 4 kivi, 400 g jahôd,1 vanilkový cukor, 4 lyžice amareta, mandľové lupienky
Postup: Ananás a kivi ošúpeme a narežeme na polkolieska. Rozložíme na tanier a pokvapkáme amaretom. Jahody s vanilkovým cukrom rozmixujeme a prelejeme ovocie. Mandľové lupienky opražíme na suchej panvici a posypeme šalát. Podávame dobre vychladené.
Ingredience: 500 g karfiolu, 500 g brokolice, 150 g hrášku, soľ, 4 vajcia, 4 paradajky, zväzok petržlenu , zálievka : 100 ml mlieka, 1 jogurt, 3 lyžice arašidového masla, soľ
Postup: Karfiol a brokolicu asi 4 min obvaríme v slanej vode, prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať. Potom premiešame s hráškom, na osminky narezanými paradajkami a vajíčkami. Posypeme sekanou vňaťou. Mlieko zahrejeme a...
Ingredience: 300g brokolice, 20g horčice, mleté čierne korenie, 1 cibuľa, 1 lyžica posekanej pažítky, 2 vajcia uvarené natvrdo, 20g oleja Nálev: 500ml vody, soľ, 50ml octu, 10g práškového cukru
Postup: Pripravíme si nálev, v ktorom uvaríme do polomäkka na menšie ružičky rozobratú brokolicu. Uvarenú brokolicu scedíme a necháme vychladnúť. Asi 50ml nálevu dobre premiešame s horčicou, korením, olejom, cibuľou a...
Ingredience: 250 g špirálovitých cestovín, soľ, 250 g mäkkej salámy, 5 malých sladkokyslých uhoriek, 3 paradajky, 230 g ananásového kompótu, 300 g hrášku, 1 kelímok jogurtu, 4 lyžice majonézy, 2 lyžice octu, 1,5 lyžičky kari, čierne korenie, peržlenová vňať
Postup: Cestoviny uvaríme a necháme odkvapkať. Pridáme na pásiky narezanú salámu a uhorky narezané na plátky.Paradajky narežeme na osminky, ananás na...
Ingredience: 300g väčších cestovín, 2 papriky rôznej farby, 1/2 póru alebo ľadového šalátu, 100g olív narezaných na kolieska, 150g kukurice z konzervy alebo mrazenej, 1 veľká konzerva tuniaka vo vlastnej šťave, tvrdý strúhaný syr Zálievka: 3 PL bieleho jogurtu, 1 ČL francúzskej horčice, 2 ČL olivového oleja, šťava z 1 citróna, soľ, čierne korenie,
Postup: Cestoviny dáme uvariť, prepláchneme pod studenou...
Ingredience: 500 g cestovín - krátkych makarónov, soľ, 300 g hrášku, 2 žlté papriky, 100 g suchej salámy, 1/2 cibule, 1/2 lyžičky horčice, 4 lyžice vínneho octa, čierne korenie, 6 lyžíc oleja, 2 strúčiky cesnaku
Postup: Cestoviny uvaríme a ocedíme. Pridáme hrášok, na pásiky narezané papriky, narezanú cibuľu a cesnak. Horčicu rozšľaháme s octom a olejom, osolíme, okoreníme a prilejeme k šalátu. Nakoniec...
Ingredience: ľadový šalát, kučeravý šalát, ½ červenej cibule, cherry paradajky, sušené nakladané paradajky, šalátová uhorka, panenský olivový olej, balzamikový ocot, soľ, grilovacie korenie, 150 g kuracích pŕs, parmezán, chrumkavá cibuľka, Majonéza Sambal, Príloha: čerstvé pečivo
Postup: Do šalátovej misy ukladáme zeleninu. Pridáme: vrstvu ľadového šalátu, vrstvu paradajok, vrstvu červenej cibule, vrstvu...
Ingredience: 2 zväzky redkvičky, 1 zväzok celej jarnej cibulky, soľ, olej, ocot, cukor
Postup: Redkvičku a cibuľku nakrájame na tenké kolieska. Pripravíme zálievku z rošky vody, octu, oleja, soli a cukru. Všetko spolu premiešame a dáme do chladu odstáť.
Ingredience: 500 g cícer 6 ks paradajky 2 zväzky mladej cibuľky citrónová šťava 200 g tofu - nie je nevyhnutné soľ olej žerucha štipka cukru na hummus ešte aj cesnak, sezam alebo tahini pasta
Postup: Namočený cícer uvaríme, ku koncu pridáme do vody soľ. Scedíme, necháme vychladnúť. Paradajky a cibuľu aj s vňaťou pokrájame, zmiešame s cícerom, pridáme olej, citrónovú šťavu, cukor,...
Ingredience: 300 g cíceru ( cizrny ), 200 g drobných cestovín ( kolieska, abeceda a pod ), 150 g tvrdého syra typu eidam, ½ menšieho póru, 1 veľký biely jogurt, soľ, biele korenie, 1 lyžica olivového oleja, citr. šťava
Postup: Cícer namočíme na 12 hodín a uvaríme. Scedíme. Uvaríme cestoviny al dente. Dobre ocedíme. Zmiešame cícer s cestovinami, pridáme na jemné polkolieska narezaný pór, na drobné kocky...
Ingredience: 400 g majonézy soľ mleté čierne korenie citrónová šťava cukor biela hlávková kapusta(malá hlávka) mrkva motana
Postup: Nastrúhame kapustu, mrkvu. Pridáme korenie, majonézu, citrónovú šťavu. Premiešame. Ak je hmota veľmi hustá, nevadí, po pár hodinách, keď sa všetky suroviny spoja a napijú, pustia šťavu. Ale aby bola chuť jemnejšia, pridáme 1 dl smotany.
Ingredience: 2 veľké cvikle (400 g) 1 balenie rukoly syr parmezán „BILLA Premium Parmigano Reggiano“ hrsť vlašských orechov „Naše BIO“ 4 lyžice olivového oleja „BILLA Premium extra virgin“ 6 ks červených reďkoviek soľ, čierne korenie 4 ks celozrnného pečiva
Postup: Cviklu uvaríme a nastrúhame na plátky. Pridáme k nej na tenko nakrájanú reďkovku, rukolu a polejeme olivovým olejom. Trochu posolíme,...
Ingredience: 250 g cvikly 350 g karfiolu soľ citrónová šťava 100 ml kyslej smotany alebo jogurtu 10 g horčice cukor
Postup: Umytú cviklu uvaríme domäkka. Karfiol umyjeme, rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Uvarenú cviklu nakrájame na kocky, pridáme k uvarenému karfiolu, pokvapkáme citrónovou šťavou. Do kyslej smotany pridáme trocha horčice a cukru, premiešame a zalejeme ňou šalát....
Ingredience: 500 g varenej cvikly ( červené řepy ), 250 g kabanosu, 1 lyžica horčice, 3 lyžice octu, 6 lyžíc oleja, 3 cibule, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať
Postup: Cviklu narežeme na tenučké plátky. Zalejeme ju nálevom z 2 lyžíc octu, 4 lyžíc oleja, soli a čierneho korenia. Necháme 30 min odležať. Zo zvyšku octa a oleja, horčice, soli a korenia vymiešame druhú zálievku, ktorou zalejeme na kolieska...
Ingredience: 700 g tresky bez koze a kosti, 150 g bieleho smotanoveho jogurtu, 2 pl hustej smotany (kyslej), 2 pl majonezy, 1 cibula, 1 mrkva, 80 ml octu, 1 lyzicka celeho cierneho korenia, 3 bobkove listy, 1 a 1/2 lyzicky soli
Postup: do hrnca dame varit vodu s ocistenou cibulou, octom, solou, ciernym korenim a bobkovymi listami. ked voda zacne vriet, vlozime do nej tresku (predtym skontrolujeme, ci v nej...
Ingredience: 500g uvarenej suchej fazule, 2 lyžice horčice, 1 dl oleja, kečup, worčester, 1 veľké lečo, 150 g tvrdého syra, 5 vajec uvarených na tvrdo, 100 g hrášku, 3 sterilizované kapie, 150 g mäkkej salámy, 1 cibuľa, 1 feferón, soľ, čierne korenie
Postup: Fazuľu dáme do misy, pridáme ocedené lečo, na pásiky narezanú salámu, hrášok, narezanú kapiu, sekanú cibuľu a feferón a na hrubo nastrúhaný syr....
Ingredience: 4 pekné hlávky jarného šalátu, soľ, Nálev na jednu hlávku šalátu: 300 ml vody, 4 PL kryštáľového cukru, citronová šťava
Postup: Zo šalátu odstránime povädlé a poškodené listy. Jednotlivé listy šalátu dôkladne umyjeme pod prúdom tečúcej vody, aby sme odstránili rôzne nečistoty a prípadné drobné živočíchy /chrobáčiky, červíčky.../. Vodu z listov poriadne oklepeme alebo ju odstránime v sušičke na...
Ingredience: 300 – 400 g studeného drůbežího masa (vařené, pečené) 150 g modrých hroznů 300 g brambor vařených ve slupce 1 jablko 3 – 4 mladé cibulky 1 PL černých oliv 50 g sušených švestek 0,05 – 0,1 l koňak Šťáva z ½ citronu 3 – 4 PL majonézy Sůl Pepř bílý
Postup: Brambory uvařím ve slupce. Po vystydnutí pokrájím na kostky, stejně tak pokrájím i maso. Švestky spařím horkou vodou, přecedím a...
languedocky sviatocny salat | Šalát z quinoy a tuniaka | Domáca treska | Salát z čínského zelí s... |
Sopský šalát | Hlávkový šalát mojej tety | Karfiolový šalát s kôprom | Ketjap Kurací Šalát |