Ingredience: 1 väčší baklažán, niekoľko cherry paradajok, 1 stredne veľká cibuľa, 1 malá červená štipľavá paprika, 1-2 strúčiky prelisovaného cesnaku, olivový olej, ocot, 2 PL hustej paradajkovej šťavy, soľ, kryštáľový cukor
Postup: Baklažán nakrájame na štvrťky a potom na tenké plátky. Ostatnú zeleninu pokrájame na kocky, cherry paradajky na štvrťky a štipľavú papriku nadrobno. Zeleninu orestujeme na oleji...
Ingredience: 4 väčšie mrkvy, 4 väčšie jablká, 50 g hrozienok, 2 PL medu, šťava z 1 citrona, 400 ml nízkotučného jogurtu, 4 PL nahrubo sekaných orechov
Postup: Mrkvu a jablká očistíme a nastrúhame ich na jemno do misy. Pokvapkáme citronovou šťavou a necháme asi 10 minút odstáť. Pridáme med a hrozienka, ktoré sme predtým namočili do vody a nechali dobre odkvapkať. Všetko spolu dobre premiešame a rozdelíme do...
Ingredience: 1 avokado, limetova stava, hrubozrnna sol, stiplava paprika, strosku limetovej struhanej kory, hrsticka posekanej pazitky, alebo vnat mladej cibulky.
Postup: Avokado zbavime supky a kostky, nakrajame na male casti, posypeme solou, stiplavou paprikou, hoblinkami limetovej kory. Zastrekneme stavou z polovicky limety a hojme posypeme pazitkou.
Ingredience: 1/2 menšej bielej hlávkovej kapusty, 2-3 červené papriky - kápie, 2 CL celej rasce, soľ, kryštáľový cukor, ocot, 2 stredne veľké cibule, olej
Postup: Kapustu nakrájame na tenké prúžky a dáme do misy. Presolíme a necháme 2 hodiny odpočívať. Pridáme cibuľu, pokrájanú na tenké mesiačiky a papriku, pokrájanú na prúžky. Posypeme rascou. Dochutíme cukrom a octom. Dobre premiešame a dáme do chladničky...
Ingredience: 600 g bielej hlávkovej kapusty, 2 stredné cibule, 2 mrkvy, soľ, kryštáľový cukor, ocot, rasca
Postup: Kapustu pokrájame na prúžky a presolíme. Cibuľu nakrájame na tenké mesiačiky a mrkvu postrúhame na jemnom strúhadle. Dobre premiešame s kapustou. Dochutíme cukrom, octom a rascou. Dáme vychladiť do chladničky. Pri podávaní pokvapkáme olejom.
Ingredience: 500 g (1/2 mensej hlavky) cistej nakrajanej kapusty 1 vacsia mrkva 1 malicka cibula 2 PL praskovy cukor 3 PL jablcny (jablkovy) ocot stava z 1/2 limety 1/2 lyzicky sol 3 PL majoneza cerstvo mlete korenie ak mate tak trochu suseneho zeleru
Postup: Zeleninu a cibulu ocistime. Kapustu nakrajame na tenke rezance a tie posekame na drobno. Mrkvu nastruhame na velkej slzicke a cibulu nasekame...
Ingredience: 1/2 hlavky mensej kapusty (cca 500g bez hlubika) 1 mala mrkva (asi 30g) 2 PL zarovnane krystalovy cukor 1 CL sol Na dresing : 1 velka PL majoneza 1 velka PL horcica 1 PL jablcny (jablkovy) ocot 1 CL praskovy cukor 1 CL velmi stiplava chilli omacka
Postup: Kapustu nakrajame na velmi tenke rezanceky a tie poprekrajujeme na malicke kocky. Dame do misy. Kusok mrkvy ocistime a postruhame ku...
Ingredience: 500 g cerstva kapusta (asi pol hlavky) 3 papricky jalapeno (mnozstvo podla palivosti) 1 mala mrkva 3 struciky cesnak 2 zarovnane lyzice cukor 1 CL sol Na dresing : 1 velka PL biely husty nesladky jogurt (alebo kysla smotana) 1 velka PL cmar (ja som dala mlieko,lebo cmar som nemala) 2 velke PL majoneza 1 PL limetova stava 1PL jablcny ocot 1 PL praskovy cukor 3 cesnakove...
Ingredience: 1 menší karfiol, 2 paradajky, ½ papriky omáčka : 150 ml bieleho jogurtu, 1 lyžica plnotučnej horčice, soľ, mleté čiarne korenie, 1 lyžica tekvicového ( tykvového ) oleja ( môže byť aj olivový ), ½ červenej cibule pažitka
Postup: Karfiol rozoberieme ružičky a uvaríme v slanej vode. Rozložíme na tanier. Pridáme na pásiky narezanú papriku, na mesiačiky narezané paradajky. Jogurt zmiešame s olejom,...
Ingredience: 1 karfiol 1 veľká majonéza alebo tatarská 4 vajíčka kôpor,soľ,ml.korenie,vegeta
Postup: Karfiol uvaríme do polomäkka a necháme ochladiť,uvaríme vajíčka natvrdo.Karfiol si rozoberieme,alebo nakrájame na malinké ružičky,vajíčka tiež nakrájame na drobno.Pridáme soľ,vegetu,ml.korenie,najemno nasekaný kôpor a jednu majonézu.Opatrne premiešame a dochutíme.
Ingredience: ľadový šalát, ½ červenej cibule, cherry paradajky , paprika, šalátová uhorka, soľ, 150 g kuracích pŕs, chrumkavá cibuľka, citrón, olej, sladká sójová omáčka KETJAP A alebo KETJAP KAKI TIGA, 1 lyžica dochucovacej pasty Sambal Manis, Príloha: čerstvé pečivo
Postup: Do šalátovej misy ukladáme zeleninu: ľadový šalát, paradajky, nakrájanú papriku, červenú cibuľu, na kocky nakrájanú šalátovú uhorku a...
Ingredience: 1-2ks ledového salátu (může být i hlávkový) 3-4ks pórek (podle velikosti) 1ks zakysaná smetana 1lžíce oleje sůl citrónová šťáva cukr kopr
Postup: Očištění a opláchnutý salát osušíme, natrháme na menší kousky, přidáme na tenká kolečka nakrájené bílé části pórku, zalijeme smetanou rozšlehanou s olejem, solí, citrónovou šťávou a cukrem. Promícháme a na povrchu posypeme jemně nakrájenou...
Ingredience: 1 brokolice (asi 500g) 100g směsi semínek (dýňová, píniová, slunečnicová apod.) 100g směsi klíčků (mungo, čočka, vojtěška apod.) 1 lžíce dýňového oleje (viz tipy a triky) 1 a ½ lžíce thajské mango omáčky (viz tipy a triky) 150g kvalitních surimi tyčinek (viz tipy a triky)
Postup: Brokolici odřízněte košťál a rozdělte ji na malé růžičky (velikosti na jedno sousto). Na...
Ingredience: 1 rimsky salat alebo 2 sucrine, 200 g serrano sunky (alebo prosciutta, schwarzwaldskej sunky), 1 zelena, 1 zlta, 1/2 cervenej papriky, 1 uhorka, 3 mrkvy, 100 g zelenych oliv, 1 mala cervena chilli papricka, 100 g kozieho syra, stava z 1/2 citrona, panensky olivovy olej, sol, cherry paradajky
Postup: mrkvu ocistime, pokrajame na kolieska, osolime a udusime v prikrytej panvicke na olivovom oleji....
Ingredience: 1/2 hlávky ledového salátu mletý cukr ocet sůl 600 ml vody
Postup: Salát natrháme na menší kousky, dáme na sítko, propláchneme vodou, necháme okapat a dáme do mísy. Ve vodě rozmícháme ocet, sůl a cukr, vše podle své chuti. Salát zalijeme zálivkou a lehce promícháme.
Ingredience: uvarené cestoviny al dente, najlepšie malé mušličky 2 väčšie plechovky lososa 1 šálka mrazeného baby hrášku, ktorý uvaríme 3 jarné cibuľky, nakrájame 1 nakrájaný celer 1 šálka majonézy alebo jogurtu 1 lyžička sušeného kôpru 1 lyžička soli (ak máte nejakú ochutenú, použite tú) 1/2 lyžičky bieleho korenia
Postup: Vo veľkej mise zmiešame cestoviny, lososa,...
Ingredience: 400 g mladej mrkvičky, 1/2 hlávky rímskeho alebo ľadového šalátu, hrsť hrozienok, 8 PL olúpaných mandlí, 4 PL trstinového cukru, šťava z 1/2 citrona, šťava z 1/2 pomaranča, štipka soli, vyfiletovaný a pokrájané filety 1/2 pomaranča, 100 ml olivového oleja
Postup: Zálievka: Zmiešame pomarančovú a citronovú šťavu s cukrom,soľou a olejom. Do zálievky namočíme hrozienka. Mandle na sucho opražíme na...
Ingredience: 250 g mrkvy 250 g kalerábu 250 g zelenej papriky 250 g cibule 250 g zeleru 40 g soli 40 g cukru kryštál 1 kl rasce kôpor
Postup: Zeleninu očistíme a postrúhame na rezance. Pridáme soľ, cukor, rascu a dobre premiešame. Na dno pohára dáme kôpor, natlačíme zeleninovú zmes, povrch zeleniny zaťažíme a necháme v teplej miestnosti kvasiť. Po vykvasení uložíme do chladu a môžeme konzumovať.
Ingredience: 400 g fazuľových strukov, 4 vajcia, soľ, 300 g cibule bielej, 300 g cibule červenej, 1 lyžička tymiánu , 3 lyžice octu, 2 lyžice oleja, biele korenie, štipka cukru
Postup: Fazuľky v slanej vode uvaríme a necháme odkvapkať. Cibule narežeme na tenké polkrúžky a spolu s osminkami na tvrdo varených vajec pridáme k fazuľke. Na marinádu zmiešame ocot, 4 lyžice vody, soľ, korenie a cukor. Zašľaháme...
Ingredience: 250 g karfiolu, 200 g paradajok, 200 g šalátovej uhorky, 1 menší hlávkový šalát, 100 g čerstvého jarného hrášku, 200 g jarnej cibuľky, 1 kyslá smotana, 100 g majonézy, 1 PL kečupu, 1 CL práškového cukru, soľ, mleté čierne korenie, citronová šťava, petržlenová vňať, voda
Postup: Ružičky karfiolu a hrášok uvaríme v osolenej vode. Scedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Do šalátovej misy natrháme...
languedocky sviatocny salat | Šalát z quinoy a tuniaka | Domáca treska | Salát z čínského zelí s... |
Sopský šalát | Hlávkový šalát mojej tety | Karfiolový šalát s kôprom | Ketjap Kurací Šalát |