Ingredience: dve kuracie prsia gyros korenie 2 PL oleja 1 sampinony v sladkokyslom naleve 2 varene mrkvy 3 vajcia uvarene natvrdo 1 stredne velky por ( mozno pouzit aj cibulu) 1 majoneza 1 konzerva kukurice zelene bylinky ( kopor alebo petrzlenova vnat, posekat) slane chipsy Pringles ( na lupienky)
Postup: Postup: kuracie prsia porezeme na mensie pasiky, posypeme gyros korenim a premiesame 2 PL...
Ingredience: 1/2 malé hlávky čínského zelí pórek- bílá část - množství podle své chuti mletý pepř ocet nebo citrónová štáva cukr moučka nebo krupice sůl pár kapek olivového oleje - nemusí být
Postup: Zelí a pórek nakrájíme na drobné kousky, dáme do mísy, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme cukr, ocet, pár kapek oleje, dobře promícháme a necháme v chladnu 1 - 2 hodiny uležet.
Ingredience: olej 500g yam-slonia noha, ucisteny, osupany a pokrajany na kocky 2/3 hrnceka struhaneho cerstveho kokosu 1 lyzica koriandrovej vnate, nasekanej 1 velka cibula, posekana nadrobno stava z 1 limety 2 zelene chilli papricky, nasekane (mozeme zbavit semien) 3/4 lyzicky soli stipka cukru na nalev: 2 lyzice oleja 1 lyzicka horcicnych semien stipka asafoetida na ozdobenie: 1...
Ingredience: 400 g sóje, 5 párkov, 1 cibuľa, 1 veľký jogurt,soľ, čierne korenie, 2 citróny, 3 lyžice oleja, cukor
Postup: Sóju namočíme na 12 hodín a uvaríme. Necháme vychladnúť. Pridáme na drobno narezanú cibuľu a na kolieska narezané párky. Jogurt zmiešame s korením, soľou, citr. Šťavou, olejom a cukrom. Nalejeme na sóju, premiešame a chvíľu necháme odstáť.
Ingredience: 250 g uvarenej sóje, 1 zelená paprika, 2 paradajky, 200 g tofu, 100 g mäkkej salámy, 1 lyžica tekvicového oleja, soľ, 1 lyžica plnotučnej horčice, 50 g strúhaného syra
Postup: Uvarenú sóju zmiešame s tofu narezaným na kocky, na malé kúsky narezanou paprikou, na mesiačiky narezanými paradajkami a na rezance narezanou salámou. Olej zmiešame so soľou a horčicou a premiešame so šalátom. Šalát...
Ingredience: 300 g uvarenej sóje, 250 g mrazenej maďarskej zeleniny ( kukurica, hrášok, kapia ), 1 červená cibuľa, 2 párky dressing : 1 lyžica tekvicového oleja, 2 lyžice kečupu, soľ, mleté čierne korenie, 3 prelisované strúčiky cesnaku
Postup: Sóju zmiešame so zeleninou, na polkolieska narezanou cibuľou a na kolieska narezanými párkami. Zmiešame ingrediencie na dressing a vmiešame do šalátu. Necháme...
Ingredience: 2 šalátové uhorky, 2 cibule, 4 papriky, 4 paradajky, 400 g čerstvého ovčieho syra, 2 zväzky petržlenovej vňate, soľ, olej ocot
Postup: Uhorky umyjeme, odkrojíme konce a pokrájame na kocky. Paradajky umyjeme a pokrájame na kocky aj s cibuľou. Papriky opečieme na sucho v trúbe na rošte alebo nad plynom, pričom ich obraciame. Dáme ich do misky a prikryjeme mikroténom. Ošúpeme ich, odstránime...
Ingredience: 200 g údeného syra, 1 menšia cibuľa /šalotka/, 250 g sterilizovanej tmavej fazule, 1 paprika, 150 ml bieleho jogurtu, 50 ml olivového oleja, 50 ml citrónovej šťavy, posekaná pažitka
Postup: Údený syr, papriku narežeme na stredne veľké kocky. Preložíme do misky, kde pridáme na kolieska narezanú cibuľu, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom. Primiešame scedenú fazuľu, ochutíme citrónovou šťavou,...
Ingredience: konzerva strúhaného zeleru /dostať kúpiť Kaufland,Tesco/, konzerva kukurice, konzerva ananásu kúsky, tatárska alebo jogurt, tvrdý syr, pór čerstvý.
Postup: Obsah všetkých konzerv okrem šťavy dáme do mysy, pridáme nakrájaný pór, syr a nakoniec tatárku alebo jogurt. Zamiešame a necháme v chladničke trochu odležať. Toť vsjo... Kto chce nech si tam pridá čo mu hrdlo ráči
Ingredience: 500 g bílého zelí 100 g cibule 50 g mrkve 40 g křenu 40 g cukr krupice 50 ml octa 10 g přípravku Deko prosít - bez hořčičných semen.
Postup: Zelí jemně nastrouháme, cibuli nakrájet na plátky, mrkev a křen nastrouhat jemně. Vše smícháme dohromady a necháme do druhého dne uležet (12-24 hod.) Plníme do sklenic, zavíčkujeme a dáme do lednice (chladna), nemusíme sterilovat. Salát můžeme dát...
Ingredience: 125g kozieho syra typu camembert, 2 jarné cibuľky, 2 papriky, 2 paradajky, 1/2 hlávky ľadového šalátu Zálievka: 3 lyžice balzamikového octu, 3 lyžice olivového oleja, čierne korenie, soľ
Postup: Všetkú zeleninu umyjeme, narežeme na väčšie kúsky a dáme do šalátovej misy. Šalát premiešame spolu so zálievkou, ktorú si pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Necháme v chlade krátku chvíľku...
Ingredience: 300g vareného, alebo pečeného morčacieho /krůtího/ mäsa, 100g tvrdého syra, 80 g šunky, 2 mladé cibuľky, 1 paradajka, 1 vajce uvarené natvrdo, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice oleja, soľ a 2 lyžice octu
Postup: Mäso narežeme na rezance, pridáme na kúsky narezanú paradajku, na kocky narezaný syr, šunku, vajce a nasekanú cibuľku. Všetko premiešame, zalejeme zálievkou z pretlačeného cesnaku, oleja soli...
Ingredience: 1/2 ľadového šalátu, 3 paradajky, cibuľa, šalátová uhorka, 1 mozzarela, 100 g šampiňónov čerstvých alebo sterilizovaných Zálievka: 1lyžica olivového oleja, 2 lyžičky dijonskej horčice, šťava z 1 citróna, mleté čierne korenie, soľ, 1lyžica slnečnicových semienok
Postup: Šalát, paradajky, uhorku narežeme na väčšie kúsky, cibuľu na drobno. Dáme do šalátovej misy, pridáme šampiňóny ( ak sú...
Ingredience: 80g biela quinoa v suchom stave Pol lyžice kari korenia 2 × vajce 2 hrste čerstvej rukoly 100g paradajka 1 × lyžica olivového oleja 90g × mini papriky 180g údené tofu Soľ
Postup: 1. Do menšieho hrnca dáme quinou, zalejeme ju vodou, pridáme soľ a kari korenie a varíme na strednom plameni 20min, pokým quinoa nie je hotová. 2. Medzitým uvaríme vajcia natvrdo: do menšieho hrnca dáme variť...
Ingredience: -ustrice -muka -slanina -činska kapusta -čierne korenie -balzamiko
Postup: Ustrice vylúpeme potom pekne osolíme a obalíme,ale iba v muke. Hodíme na panvicu a smažíme 1min. Osmažíme zvlášť si slaninku. Pokrájame si činsku kapustu na to dame slaninku ustrice pridáme korenie čierne kvapku balzamik:)).To je všetko. Rýchle a velmi jednoduche.
Ingredience: 600 g zelenej špargle 12 kúskov pokrájaných artičokových srdiečok 300 g rôznych zelených šalátových listov, prípadne mladý špenát 125 g Liptov Bryndze s údenou chuťou 50 ml smotany na šľahanie soľ a korenie
Postup: Špargľu povaríme 4 minúty vo vriacej vode, vodu hneď zlejeme a špargľu preložíme do nádoby s ľadovou vodou. Uvaríme v slanej vode 3-4 artičoky a vyrežeme srdiečka z nich...
Ingredience: 2 žemle, 3 dl vývaru, 300 g špenátového pretlaku, 4 vajcia, 200 g polohrubej múky, soľ, čierne korenie, muškátový kvet, olej, 100 g šunky, 100 g tvrdého syra, 1 -2 kapie,
Postup: Staršie žemle narežeme na kocky a prelejeme horúcim vývarom. Necháme 1 hod stáť. Potom pridáme špenát, vajcia, múku. Osolíme, okoreníme a z cesta vykrajujeme nočky, ktoré asi 5 min varíme v osolenej vode ( kým nevyplávu...
Ingredience: 2 kg cvikly ( červenej řepy ), 1 balíček rasce ( kmín ), kryštálový cukor, ocor, strúhaný chren
Postup: Cviklu umyjeme a v šupke uvaríme. Vychladnutú ošúpeme, nastrúhame na jemno ( na strúhadle s drobnými slzičkami ) a na rovnakom strúhadle nastrúhame chren. Vmiešame do cvikly, prilejeme pohár studenej vody ( množstvo tak, aby nebolo príliš veľa šťavy ), vsypeme rascu, pridáme cukor a ocot....
Ingredience: 1 velky, alebo 2 male cakankove puky kyticka rukoly 1 sladka hruska par kvapiek cerveny, alebo balsamicovy ocot par kvapiek panensky olej, ja pouzivam repkovy
Postup: Ocistene puky , rukolu a hrusku nakrajame na kusky. Niekto nechava rukolu v celych listkoch, ale mne to neustale padalo z vidlicky, alebo lyzicky. Zeleninovu cast salatu dame do misy, pofrkame trochou oleja a par kvapkami...
Ingredience: 1 čínska kapusta 2-3 paradajky 1 zelená paprika 1 oranžová paprika 10 dkg tvrdého syra- môže byť aj niva alebo olomoucké syrečky 2 pochúťkové smotany 16% štipka soli nasekaný kôpor
Postup: Všetku zeleninu nakrájame na menšie obdĺžniky,syr môžeme nastrúhať na hrubšom strúhadle-nivu alebo syrečky nakrájame na menšie kocky.Smotanu trošku prisolíme a primiešame do zmesy.Nakoniec posypeme...
languedocky sviatocny salat | Šalát z quinoy a tuniaka | Domáca treska | Salát z čínského zelí s... |
Sopský šalát | Hlávkový šalát mojej tety | Karfiolový šalát s kôprom | Ketjap Kurací Šalát |