Viac ako  4 000  receptov

Múčniky - Dezerty, zákusky, poháre



Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Domino v oblátke

Ingredience: 8 vajec, 16 lyžíc polohrubej múky, 8 lyžíc kryštálového cukru, 2 vanilkové cukry, 1 prášok do pečiva, 8 lyžíc horúcej vody, 3 lyžice kakaa, 4 tortové oblátky s veľkým vzorom, čokoládová poleva na ozdobu krém : 500 g kryštálového cukru, 1 l mlieka, 8 lyžíc polohrubej múky, 500 g masla

Postup: Vyšľaháme žĺtky s cukrom, postupne pridávame horúcu vodu, vmiešame vanil. cukor, múku s práškom a sneh z...

 
Dulový syr zo šupiek

Ingredience: 2 kg dobre odležaných, vyzretých dúl 200 g kryštálového cukru 50 g hrozienok 50 g posekaných vlašských orechov 2 g kyseliny citrónovej 1 ČL mletej škorice

Postup: Duly umyjeme, najlepšie pomocou kefky. Nakrájame na štvrťky, olúpeme a zbavíme jadrovníkov. Dužinu nakrájame na menšie kúsky a použijeme na kompót. Šupky použijeme na výrobu syra. Dáme ich do širšieho hrnca, podlejeme vodou do...

 
Dunajské vlny s ananásom a kokosovým mliekom

Ingredience: tuk na vymazanie plechu kokos na vysypanie plechu Na cesto : Konzerva ananasu 250 g maslo 175 g cukor 5 vajec 1 balicek kypriaceho prasku do peciva 500 g hladka muka 1 konzerva kokosoveho mlieka (400 ml) 2 PL kakaovy prasok par kvapiek vanilkovej esencie Na krem : 3 platky zelatiny 1 balicek pudingoveho vanilkoveho prasku 1 konzerva kokosoveho mlieka (400ml) 200 ml...

 
Dvojfarebný srnčí chrbát

Ingredience: Cesto : 3 vajcia, 90 g polohrubej múky, 60 g kryštálového cukru, 2 lyžice kakaa Poleva cukrová : 100 g práškového cukru, 1 bielok Poleva čokoládová : 5 g masla, 20 g čokolády na varenie

Postup: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň cukor. Potom vmiešame po jednom žĺtky, a postupne múku. Z cesta odoberieme 1/3 a do nej vmiešame v 1 lyžici teplej vody rozmiešané kakao. Do vymastenej...

 
Fantastické dobré pusinkové koláčiky od Vaška

Ingredience: 150 - 200 g lístkového cesta, 1 lyžica strúhaných mandlí alebo orechov, 1 lyžica strúhanej čokolády, 3 bielka, koňak ( likér alebo pre deti nič )

Postup: Lístkové cesto vyvaľkáme na obdĺžnik. Bielka vyšľaháme na sneh, vmiešame strúhané mandle a čokoládu, zopár kvapiek likéru alebo koňaku. Premiešame, navrstvíme na cesto a zrolujeme do rolády. Narežeme na rezy asi 2 cm hrubé a reznou stranou...

 
Florida rezy

Ingredience: Na korpus : 4 vajcia, velkost L 160 krystalovy cukor 175 g hladka muka 2 velke PL olej + 2 velke PL voda Na krem : 80 g kremovy prasok Zlaty klas (dva balicky) 1 liter mlieko 4 PL krystal cukor + 4 balicky vanilkovy cukor 230 g maslo + 6 PL krystal cukor 1 PL rum Na dokoncenie : Velka plechovka broskynoveho kompotu (850 ml) 2 pl lyzice zlteho lekvaru na potretie...

 
Gaštanové pyré pripravené doma

Ingredience: 250 g jedlých gaštanov, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 CL rumu, voda

Postup: Umyté jedlé gaštany nakrojíme v strede ostrým nožom a dáme do hrnca. Zalejeme vodou a varíme do mäkka asi 30 minút. Uvarené gaštany scedíme a necháme odkvapkať. Ešte teplé gaštany úplne rozkrojíme a uvarenú dreň z nich vyškriabeme ostrou čajovou lyžičkou do misy. Pretlačíme ich cez sitko alebo cedidlo....

 
Hrnčekový kokosový koláč

Ingredience: 2 ks vajíčka 1 hrnček mlieko 2 hrnček múka polohrubá 1 ks prášok kypriaci 1 hrnček práškový cukor 1/2 hrnček olej 1/2 hrnček kokos strúhaný 1/2 hrnček práškový cukor

Postup: Celé vajíčká rozšľaháme,pridáme práškový cukor,olej,mlieko a múku s práškom do pečiva. Vylejeme na vymastený plech, posypeme strúhaným kokosom a práškovým cukrom, a pečieme na 200°C...

 
Ischelske tortičky

Ingredience: 350 g hladkej muky 120 g praskoveho cukru 100 g mletych orechov 2 PL kakaa 1/2 KL mletej skorice 1 zltok 220 g masla Plnka: 100 masla 100 g mletych orechov 120 g praskoveho cukru 2-3 PL marhuloveho dzemu ( jemny, bez kuskov ovocia) na dochutenie rum alebo esencia Cokoladova poleva: 150 - 200 g cokolady 1-2 KL oleja

Postup: Zo surovin spracujeme cesto,zabalime do folie a...

 
Jablčník na spôsob Sacherovej torty

Ingredience: 250 g polohrubej múky, 280 g kryštálového cukru, 300 g najemno nastrúhaných jabĺk, 100 g rozpusteného masla, 3 kopcovité lyžice kakaa, 1 prášok do pečiva, 3 vajíčka, ríbezľový džem, čokoládová poleva.

Postup: Vajíčka vyšľaháme s cukrom, primiešame postupne maslo. Kakao, múku a prášok do pečiva zmiešame. Striedavo s nastrúhanými jablkami zapracovávame do cesta. Vylejeme do vymastenej a...

 
Jablčný piškót

Ingredience: - 45 dkg jabĺk - 2 hrnčeky polohrubej múky - 1 hrnček práškový cukor - 2 prášky do pečiva - 1 prášok do perníka - 2 ks vajcia - 6 lyžíc mlieka - 3 lyžice kakaa

Postup: Nastrúhané jablká zmiešame s múkou práškom do pečiva, práškom do perníka, cukrom, kakaom, mliekom a nakoniec s vajcami. Cesto nalejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme na 180 ° C

 
Jablká v župane s orechami

Ingredience: 1 rozvalkany plat listkoveho cesta (ten v sulku) 4 mensie jablka 4 (+-)lyzicky pikantny dzem, ja som pouzila brusnicovy jadra vlaskych , alebo para orechov praskovy cukor na posyp

Postup: Jablka obielime a odstranime z nich jadrinec tak aby ostali cele. Listkove cesto porezeme na pasy. Do otvoru po jadrinci na spodok vlozime jadra orechov a na orechy dzem az dovrchu. Na vrch polozime...

 
Jablková pita

Ingredience: 500 g hladkej múky, 250 g Rama margarínu, 130 g kryštáľového cukru, 1 žltok do cesta, 1 žltok na potretie cesta, nastrúhaná kôra a šťava z polovice citrona, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 2 PL kyslej smotany, maslo na vymazanie plechu, strúhanka alebo mleté orechy, 2 pečiace papiere veľkosti plechu, 2 rovnako veľké mikroténové folie ako pečiaci papier, potravinová folia na...

 
Jablkové koláčiky

Ingredience: Keksove cesto: 500g hl. muky 250g Hery alebo masla 80g medu 50g praškoveho cukru 2 vajcia 1 cl prášku do pečiva Plnka: 500g jablkoveho kompotu 2PL hrozienok (ja som nedala) vanilkovy cukor, skorica (alebo skoricovy cukor) 4cl vanilkoveho pudingu (prasok) Na potretie: 3PL marhuloveho dzemu 2PL rumu

Postup: Velmi rychlo vypracujeme cesto a dame ho na 1 hod. do chaldnicky. Potom...

 
Jablkové pité

Ingredience: 50 dkg polohrubá múka, 25 dkg margarín/Palmarín,Hera/ 2 celé vajíčka 1/4 ČL soli 20 dkg práškového cukru, 1 prášok do pečiva. Plnka: cca 1 1/2 kg jablk, strúhanka na posypanie spodného cesta,2-3 lyžice krištálový cukor, 1 vanilkový cukor a 1 škoricový cukor

Postup: Z uvedených surovín vypracujeme cesto, rozdelíme na dna rovnaké bochníky a dáme do chladničky, na dobu, kým...

 
Jablkový kolač od Hely

Ingredience: Cesto: 25 dkg múky (1/2 hladkej, 1/2 polohrubej), 1/2 prašku do pečiva, 1 vajce, 150 g Hera, 10 dkg praškoveho cukru. Plnka: 6-7 jablk, škorica. Krem: 1 vanička tvarohu (250 g), 1/4 l mlieka, 1 Zlatý klas, 1 vanilinový cukor, 10 dkg praškoveho cukru, 1 vyšlahana šlahačka.

Postup: Zo všetkych surovin spracovať cesto, a nechať asi 1 hodinu odležať v chladničke. Jablka ošupať, nastruhať na...

 
Jahodové rezy Dr. Oetkera

Ingredience: 3 balíčky jahodového pudinku, 120g mletého cukru, 5 vajec, 1/2 prášku do pečiva, 1 balené krému v sáčku dr. Oetker, 1 balení tmavé čokoládové polevy, 1 piškoty, rum, jahody v konzervě, 2-3 lžíce cukru do krému, 2 dcl mléka do krému, džem na potření piškotu.

Postup: Z mléka, cukru a krému dr.Oetker si vyšleháme tuhý krém, který dáme do lednice na dobu, než upečeme piškot. Vajíčka s jahodovými...

 
Jahodový mousse

Ingredience: 250 g čerstvých jahôd, 3 jahody na zdobenie, 3 pláty bezfarebnej želatíny, 1PL citronovej šťavy, 200 ml šľahačky, 2 1/2 CL vanilkového cukru, 100 g práškového cukru, voda

Postup: Pláty želatíny namočíme do studenej vody a necháme nabobtnať. Odstopkované a umyté jahody posypeme cukrom a pokvapkáme citronovou šťavou. Jahody rozmixujeme. Zelatínu vyžmýkame, za stáleho miešania necháme rozpustiť a...

 
Jahodový múčnik /Jahodový moučník

Ingredience: Těsto: 3 vejce 200 g cukr krupice 250 g polohrubá mouka 1 vanilkový cukr 1/2 prášku do pečiva 100 ml teplé vody 100 ml oleje Jahodová pěna: 700 g jahod 250 g tvaroh 2 malé jogurty 3 sáčky želatiny 100 ml vody cukr moučka marmeláda sádlo nebo 100% tuk na vymazání plechu polohrubá mouka na vysypání plechu

Postup: Těsto: Do nádoby na šlehání dáme vejce, oba cukry a šleháme asi...

 
Jahodový múčnik /Jahodový moučník

Ingredience: Těsto: 6 vajec 6 polévkových lžic cukr krupice 6 polévkových lžic polohrubé mouky 2 malé konzervy jahodový kompot 600 ml smetany ke šlehání 33% 3 balíčky ztužovače šlehačky 1/2 balíčku puding malinový

Postup: Vejce s cukrem šleháme 10 - 15 minut až nám vznikne hustá pěna. Lehce vmícháme mouku a těsto stejnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem. Dáme do předehřáté trouby na 180°C a...

 

1   2   3   4   5   6   7   8   9  


Múčniky - Dezerty, zákusky, poháre - najlepšie recepty

Karamelové veterníky - curkárenské Košíčky s pudingovým krémem Jablčník na spôsob Sacherovej torty Rýchlokoláč / Rychlobuchta
Karamelové veterníky -...Košíčky s pudingovým krémemJablčník na spôsob...Rýchlokoláč / Rychlobuchta
Kremrole - trubičky z lístkového cesta Biela čokoláda na leto Orechový zákusok  z lístkového cesta (niečo ako baklava) Banánové rožteky / Banánové rohlíky
Kremrole - trubičky z...Biela čokoláda na letoOrechový zákusok z...Banánové rožteky / Banánové...

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz