Viac ako  4 000  receptov

Múčniky - Ostatné



Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Čokoládová baklava v tortovej forme

Ingredience: Hotové lístkové cesto, 100 g čokolády, 50 g nastrúhaných vlašských orechov, 50 g opražených a nastrúhaných mandlí, 1 CL mletej škorice, nastrúhaná kôra a šťava z 1 pomaranča, šťava z 1 citrona, 2 vaječné bielky, štipka soli do bielkov , 2 PL medu, 100 ml vody, maslo na vymazanie rozovieracej tortovej formy, pečiaci papier

Postup: Na pečiacom papieri obkreslíme dno tortovej formy a vystrihneme....

 
Čokoládové bonbóny

Ingredience: 150 g 100% tuku(Lando,Iva,Omega) 70-100 g bílé čokolády 2 tyčinky ledové kaštany nebo 100 g hořké čokolády(mléčné,karamelové,atd.)

Postup: Tuk rozpustíme,rozdělíme na 2 stejné části.V jedné rozpustíme bílou čokoládu v druhé tmavou.Necháme trochu vychladnout,lžící naléváme střídavě bílou a tmavou čokoládu do připravených formiček nebo plástových podložek z bonboniéry.Necháme ztuhnout,dáme na...

 
Čokoládovo mätové mašličky

Ingredience: 1 rolicka rozvalkaneho listkoveho cesta 80 g mlete mandle (mozu byt aj lieskove oriesky) 60 g struhana mliecna cokolada 80 g makky nehrudkovy tvaroh 2 velke stavnate jablka 2 velke PL najemno nasekane matove listky (alebo obsah 4 nalevovych sackov kvalitneho matoveho caju) vajce na potretie vanilkovy cukor a kakao na posypanie

Postup: Pripravime si plnku. Jablka ocistime a nastruhame...

 
Čokoládový krém

Ingredience: 3dl mlieka, 1 lyžica kakaa, 30g čokolády na varenie, 20g solamylu, 1 banán, 1 lyžica cukru

Postup: V polovici mlieka, ktoré sa zahrieva na sporáku, rozmiešame kakao, pridáme na malé kúsky nalámanú čokoládu a pomali zohrievame, kým sa nerozpustí. Vo zvyšku mlieka rozmiešame maizenu, pridáme k mlieku s čokoládou a za staleho miešania na sporáku zahrievame ako pri príprave pudingu až do zhustnutia....

 
Čokoládový Mocha Mousse zákusok

Ingredience: 250 g čokoláda na varenie nasekaná 1/4 šálky (62,5 ml) kokosového mlieka 1 lyžica instantnej kávy EXPRESO 1 lyžica vanilkového extraktu 5 veľkých vajec izbovej teploty 6 lyžíc cukru 65 g mletých mandlí 1 lyžica práškového cukru Čerešňová omáčka: 250 g čerešní 1 lyžička cukru 1 lyžica zemiakového škrobu dobrá štipka škorice 6 lyžíc vody

Postup: Rúru predohrejeme na 200°C. Vymažeme...

 
Čokoládový veniec

Ingredience: 200 g kryštálového cukru, 120 g hladkej múky, 45 g kakaa holandského typu, 120 ml mlieka, 55 g masla, 1 vajce + 2 bielky, 1 čl tekutého vanilkového extraktu, 1 čl prášku instantnej kávy, 1/3 čl sódy bikarbóny, 1/4 čl soli. Na ozdobu: šťava z 1/2 citróna, 1-2 pl práškového cukru, strieborné perličky

Postup: Pri tomto múčniku je veľmi dôležité dodržať postup a teplotu všetkých tekutých...

 
Domáce marshmallows

Ingredience: 30 g želatíny 450 g cukru 4 dl vody 2 lyžičky vanílkovej arómy 2-3 PL práškového cukru 2 lyžičky škrobu olej na vymastenie formy

Postup: Želatínu dáme do 1 dl vriacej vody. Z 3 dl vody a cukru uvaríme sirup. Varíme dovtedy, kým sa teplota nedostane na 116°C ( používame teplomer na cukor! ). Potom zoberieme dole z tepla. Sirup nalejeme do želatíny, elektrickým mixérom na vysokej...

 
Domáci marcipán (rýchly)

Ingredience: 100 g práškového cukru 100 g sušeného mlieka trochu vody podľa chuti a potreby aróma a farbivo

Postup: Najskôr preosejeme cukor. Pridáme sušené mlieko a trochu vody. Vody nedávame veľa! Asi 2 PL. Pridávame po troche a podľa potreby pridávame cukor alebo sušené mlieko. Malo by byť toľko cukru, koľko je mlieka, ale ja ho dávam aj viac. Hmotu poriadne vymiesime. Je výborná na tortách, ale...

 
Egrešové koláčiky

Ingredience: Cesto : 500 g polohrubej múky, 20 g droždia, 200 ml mlieka, 80 g oleja alebo iného roztopeného tuku, 80 g cukru, štipka soli, 1 vajce Náplň : 1 veľký egrešový kompót, 125 g tvarohu, 2 vajcia, ½ sáčku vanilkového pudingu, 2 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor,

Postup: Kompót necháme dobre odkvapkať. Môžeme použiť aj čerstvé egreše, ale najprv ich s trochou cukru a vody podusíme a necháme...

 
Fánky - Božie milosti

Ingredience: 1 liter polohrubej múky 4 žĺtka 1 lyžica mlieka práškový cukor- medzi prsty 1/2 dcl rumu soľ -medzi prsty 1 1/2 -2 kelímky kyslej pochúťkovej smotany. olej na vysmážanie

Postup: Z uvedených surovín si pripravíme cesto o konzistencii ako na slíže. Z cesta urobíme 4 až 5 bochníčkov, ktoré postupne vyvalkáme na tenký, 1 až 2 mm. plát. Plát pokrájame radielkom na obdĺžniky cca 8x5 cm, alebo...

 
Fánky z trúby

Ingredience: 400g hladkej múky 250g hery 250ml kyslej smotany 1 žltok štipka soli na obalovanie :vanilkový alebo práškový cukor

Postup: Všetky suroviny vypracujeme a dáme odležať na pár hodín do chladničky. Potom nakrájame na obdlžníky( v strede tiež urobíme rez) obalíme s cukrom a dáme na plech vyložený s papierom na pečnie , pečieme 190-200st. a pečieme asi 12 min.

 
Fantastické dobré pusinkové koláčiky od Vaška

Ingredience: 150 - 200 g lístkového cesta, 1 lyžica strúhaných mandlí alebo orechov, 1 lyžica strúhanej čokolády, 3 bielka, koňak ( likér alebo pre deti nič )

Postup: Lístkové cesto vyvaľkáme na obdĺžnik. Bielka vyšľaháme na sneh, vmiešame strúhané mandle a čokoládu, zopár kvapiek likéru alebo koňaku. Premiešame, navrstvíme na cesto a zrolujeme do rolády. Narežeme na rezy asi 2 cm hrubé a reznou stranou...

 
Fašiangové ruže (fánky)

Ingredience: Cesto: 1 l hladkej múky (asi 600g 8 žĺtkov 8 lyžíc bieleho vína 8 kopcovitých lyžíc kyslej smotany (asi 200 g) štipka soli 2-3 lyžice práškového cukru bielok z vajca na zlepovanie vykrojených koliesok olej/masť na vyprážanie džem a práškový cukor na posypanie 3 okrúhle vykrajovačky, každá inej veľkosti (ja som mala 5, 4 a 3cm) a radielko alebo nôž

Postup: Zo všetkých surovín...

 
Fillo cesto

Ingredience: 500 g polohrubej múky, 4 lyžice oleja, 1 lyžička soli, 1 pohár vody ( 250 ml )

Postup: Prísady vymiešame a necháme odpočinúť 20-30 minút. Potom použijeme na prípravu jedál.

 
Francúzské toastové pikantné pečené jablká

Ingredience: 375 ml polotučného mlieka 250 ml bielka 2 PL medu 1 ČL vanilínovej esencie 1/8 ČL soli 250 g nakrájaného toastového chleba 125 ml jablka nakrájaného na kocky (jedno menšie jablko) 62,5 ml sušených hrozienok (asi 45g) 1 KL mletej škorice 2 ČL práškového cukru

Postup: Tortovú formu (28cm), alebo chlebovú formu (12x30cm) vytrieme tukom. Vyšľaháme bielky, pridáme mlieko, med, vanilku a soľ...

 
Gaštanové guľky

Ingredience: gaštanové pyré ( ja som použila 2kvádre tuším každý po 250g ) práškový cukor hera rum čokoláda šlahačka

Postup: gaštanové pyré, maslo, cukor a rum dáme trošku prešľaháme ručným šľahačom, (neuvádzam množstvo treba chutnať a pridávať podľa toho ako komu chutí) dáme na chvíľku do chladničky stuhnúť. Potom robíme guľky ktoré napichnuté na jednohubkové "napichovátko" namáčame do čokolády. Dáme...

 
Gaštanové jazýčky

Ingredience: 250 g gaštanového pyré, 20 g vanilkového cukru, 1 CL rumu alebo 3 kvapky rumovej esencie, 15O g čokolády na varenie, 100 g masla,

Postup: Ochutené hotové gaštanového pyré vytvarujeme do valčeka a pokrájame na rovnako veľké diely, z ktorých vyformujeme tvar jazýčka. Cokoládu s maslom rozpustíme nad parou. Ked je čokoláda vlažná, obaľujeme v nej jazýčky pomocou vidličky. Cokoládové jazýčky...

 
Gaštanové pyré pripravené doma

Ingredience: 250 g jedlých gaštanov, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 CL rumu, voda

Postup: Umyté jedlé gaštany nakrojíme v strede ostrým nožom a dáme do hrnca. Zalejeme vodou a varíme do mäkka asi 30 minút. Uvarené gaštany scedíme a necháme odkvapkať. Ešte teplé gaštany úplne rozkrojíme a uvarenú dreň z nich vyškriabeme ostrou čajovou lyžičkou do misy. Pretlačíme ich cez sitko alebo cedidlo....

 
Gaštanové pyré s medom

Ingredience: 300g uvarenych a ocistenych gastanov 75g tekuteho alebo pastovaneho medu 3PL rumu 30-50g masla 1 vanilkovy struk (nemusi byt)

Postup: priprava gsatanov: kupujem v lidl alebo v aldi 0,5kg vrecko gastanov, narezem cez spicku kazdy gastan a uvarim vo vode, asi pol hodinu. gastany osupem z obidvoch supiek. po vyselektovani zlych kusov a chutnani tych dobrych mi zostane asi 300g. priprava...

 
Grilážová kocka

Ingredience: 200 g kryštálového cukru 200 g vlašských orechov 2 ks tortové oblátky 250 g stuženého tuku 1 ks sladené kondenzované mlieko 150 g čokolády vlašské orechy

Postup: Postup receptu: 1. Z cukru urobíme svetlý karamel a zalejeme ho rozpusteným tukom. Za stáleho miešania pridáme nahrubo posekané orechy a kondenzované mlieko. Miešame do zhustnutia. Hmotu...

 

1   2   3   4   5   6   7  


Múčniky - Ostatné - najlepšie recepty

Čokoládové bonbóny Karamelové veterníky - curkárenské Jablčník na spôsob Sacherovej torty Kysnute lekvarove buchty (bezvajecne)
Čokoládové bonbónyKaramelové veterníky -...Jablčník na spôsob...Kysnute lekvarove buchty...
Škoricove slimaky Orechový zákusok  z lístkového cesta (niečo ako baklava) Banánové rožteky / Banánové rohlíky Tvarohový mrežovník
Škoricove slimakyOrechový zákusok z...Banánové rožteky / Banánové...Tvarohový mrežovník

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz