Ingredience: Hotové lístkové cesto, 100 g čokolády, 50 g nastrúhaných vlašských orechov, 50 g opražených a nastrúhaných mandlí, 1 CL mletej škorice, nastrúhaná kôra a šťava z 1 pomaranča, šťava z 1 citrona, 2 vaječné bielky, štipka soli do bielkov , 2 PL medu, 100 ml vody, maslo na vymazanie rozovieracej tortovej formy, pečiaci papier
Postup: Na pečiacom papieri obkreslíme dno tortovej formy a vystrihneme....
Ingredience: 150 g 100% tuku(Lando,Iva,Omega) 70-100 g bílé čokolády 2 tyčinky ledové kaštany nebo 100 g hořké čokolády(mléčné,karamelové,atd.)
Postup: Tuk rozpustíme,rozdělíme na 2 stejné části.V jedné rozpustíme bílou čokoládu v druhé tmavou.Necháme trochu vychladnout,lžící naléváme střídavě bílou a tmavou čokoládu do připravených formiček nebo plástových podložek z bonboniéry.Necháme ztuhnout,dáme na...
Ingredience: 1 rolicka rozvalkaneho listkoveho cesta 80 g mlete mandle (mozu byt aj lieskove oriesky) 60 g struhana mliecna cokolada 80 g makky nehrudkovy tvaroh 2 velke stavnate jablka 2 velke PL najemno nasekane matove listky (alebo obsah 4 nalevovych sackov kvalitneho matoveho caju) vajce na potretie vanilkovy cukor a kakao na posypanie
Postup: Pripravime si plnku. Jablka ocistime a nastruhame...
Ingredience: 3dl mlieka, 1 lyžica kakaa, 30g čokolády na varenie, 20g solamylu, 1 banán, 1 lyžica cukru
Postup: V polovici mlieka, ktoré sa zahrieva na sporáku, rozmiešame kakao, pridáme na malé kúsky nalámanú čokoládu a pomali zohrievame, kým sa nerozpustí. Vo zvyšku mlieka rozmiešame maizenu, pridáme k mlieku s čokoládou a za staleho miešania na sporáku zahrievame ako pri príprave pudingu až do zhustnutia....
Ingredience: 250 g čokoláda na varenie nasekaná 1/4 šálky (62,5 ml) kokosového mlieka 1 lyžica instantnej kávy EXPRESO 1 lyžica vanilkového extraktu 5 veľkých vajec izbovej teploty 6 lyžíc cukru 65 g mletých mandlí 1 lyžica práškového cukru Čerešňová omáčka: 250 g čerešní 1 lyžička cukru 1 lyžica zemiakového škrobu dobrá štipka škorice 6 lyžíc vody
Postup: Rúru predohrejeme na 200°C. Vymažeme...
Ingredience: 200 g kryštálového cukru, 120 g hladkej múky, 45 g kakaa holandského typu, 120 ml mlieka, 55 g masla, 1 vajce + 2 bielky, 1 čl tekutého vanilkového extraktu, 1 čl prášku instantnej kávy, 1/3 čl sódy bikarbóny, 1/4 čl soli. Na ozdobu: šťava z 1/2 citróna, 1-2 pl práškového cukru, strieborné perličky
Postup: Pri tomto múčniku je veľmi dôležité dodržať postup a teplotu všetkých tekutých...
Ingredience: 30 g želatíny 450 g cukru 4 dl vody 2 lyžičky vanílkovej arómy 2-3 PL práškového cukru 2 lyžičky škrobu olej na vymastenie formy
Postup: Želatínu dáme do 1 dl vriacej vody. Z 3 dl vody a cukru uvaríme sirup. Varíme dovtedy, kým sa teplota nedostane na 116°C ( používame teplomer na cukor! ). Potom zoberieme dole z tepla. Sirup nalejeme do želatíny, elektrickým mixérom na vysokej...
Ingredience: 100 g práškového cukru 100 g sušeného mlieka trochu vody podľa chuti a potreby aróma a farbivo
Postup: Najskôr preosejeme cukor. Pridáme sušené mlieko a trochu vody. Vody nedávame veľa! Asi 2 PL. Pridávame po troche a podľa potreby pridávame cukor alebo sušené mlieko. Malo by byť toľko cukru, koľko je mlieka, ale ja ho dávam aj viac. Hmotu poriadne vymiesime. Je výborná na tortách, ale...
Ingredience: Cesto : 500 g polohrubej múky, 20 g droždia, 200 ml mlieka, 80 g oleja alebo iného roztopeného tuku, 80 g cukru, štipka soli, 1 vajce Náplň : 1 veľký egrešový kompót, 125 g tvarohu, 2 vajcia, ½ sáčku vanilkového pudingu, 2 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor,
Postup: Kompót necháme dobre odkvapkať. Môžeme použiť aj čerstvé egreše, ale najprv ich s trochou cukru a vody podusíme a necháme...
Ingredience: 1 liter polohrubej múky 4 žĺtka 1 lyžica mlieka práškový cukor- medzi prsty 1/2 dcl rumu soľ -medzi prsty 1 1/2 -2 kelímky kyslej pochúťkovej smotany. olej na vysmážanie
Postup: Z uvedených surovín si pripravíme cesto o konzistencii ako na slíže. Z cesta urobíme 4 až 5 bochníčkov, ktoré postupne vyvalkáme na tenký, 1 až 2 mm. plát. Plát pokrájame radielkom na obdĺžniky cca 8x5 cm, alebo...
Ingredience: 400g hladkej múky 250g hery 250ml kyslej smotany 1 žltok štipka soli na obalovanie :vanilkový alebo práškový cukor
Postup: Všetky suroviny vypracujeme a dáme odležať na pár hodín do chladničky. Potom nakrájame na obdlžníky( v strede tiež urobíme rez) obalíme s cukrom a dáme na plech vyložený s papierom na pečnie , pečieme 190-200st. a pečieme asi 12 min.
Ingredience: 150 - 200 g lístkového cesta, 1 lyžica strúhaných mandlí alebo orechov, 1 lyžica strúhanej čokolády, 3 bielka, koňak ( likér alebo pre deti nič )
Postup: Lístkové cesto vyvaľkáme na obdĺžnik. Bielka vyšľaháme na sneh, vmiešame strúhané mandle a čokoládu, zopár kvapiek likéru alebo koňaku. Premiešame, navrstvíme na cesto a zrolujeme do rolády. Narežeme na rezy asi 2 cm hrubé a reznou stranou...
Ingredience: Cesto: 1 l hladkej múky (asi 600g 8 žĺtkov 8 lyžíc bieleho vína 8 kopcovitých lyžíc kyslej smotany (asi 200 g) štipka soli 2-3 lyžice práškového cukru bielok z vajca na zlepovanie vykrojených koliesok olej/masť na vyprážanie džem a práškový cukor na posypanie 3 okrúhle vykrajovačky, každá inej veľkosti (ja som mala 5, 4 a 3cm) a radielko alebo nôž
Postup: Zo všetkých surovín...
Ingredience: 500 g polohrubej múky, 4 lyžice oleja, 1 lyžička soli, 1 pohár vody ( 250 ml )
Postup: Prísady vymiešame a necháme odpočinúť 20-30 minút. Potom použijeme na prípravu jedál.
Ingredience: 375 ml polotučného mlieka 250 ml bielka 2 PL medu 1 ČL vanilínovej esencie 1/8 ČL soli 250 g nakrájaného toastového chleba 125 ml jablka nakrájaného na kocky (jedno menšie jablko) 62,5 ml sušených hrozienok (asi 45g) 1 KL mletej škorice 2 ČL práškového cukru
Postup: Tortovú formu (28cm), alebo chlebovú formu (12x30cm) vytrieme tukom. Vyšľaháme bielky, pridáme mlieko, med, vanilku a soľ...
Ingredience: gaštanové pyré ( ja som použila 2kvádre tuším každý po 250g ) práškový cukor hera rum čokoláda šlahačka
Postup: gaštanové pyré, maslo, cukor a rum dáme trošku prešľaháme ručným šľahačom, (neuvádzam množstvo treba chutnať a pridávať podľa toho ako komu chutí) dáme na chvíľku do chladničky stuhnúť. Potom robíme guľky ktoré napichnuté na jednohubkové "napichovátko" namáčame do čokolády. Dáme...
Ingredience: 250 g gaštanového pyré, 20 g vanilkového cukru, 1 CL rumu alebo 3 kvapky rumovej esencie, 15O g čokolády na varenie, 100 g masla,
Postup: Ochutené hotové gaštanového pyré vytvarujeme do valčeka a pokrájame na rovnako veľké diely, z ktorých vyformujeme tvar jazýčka. Cokoládu s maslom rozpustíme nad parou. Ked je čokoláda vlažná, obaľujeme v nej jazýčky pomocou vidličky. Cokoládové jazýčky...
Ingredience: 250 g jedlých gaštanov, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 CL rumu, voda
Postup: Umyté jedlé gaštany nakrojíme v strede ostrým nožom a dáme do hrnca. Zalejeme vodou a varíme do mäkka asi 30 minút. Uvarené gaštany scedíme a necháme odkvapkať. Ešte teplé gaštany úplne rozkrojíme a uvarenú dreň z nich vyškriabeme ostrou čajovou lyžičkou do misy. Pretlačíme ich cez sitko alebo cedidlo....
Ingredience: 300g uvarenych a ocistenych gastanov 75g tekuteho alebo pastovaneho medu 3PL rumu 30-50g masla 1 vanilkovy struk (nemusi byt)
Postup: priprava gsatanov: kupujem v lidl alebo v aldi 0,5kg vrecko gastanov, narezem cez spicku kazdy gastan a uvarim vo vode, asi pol hodinu. gastany osupem z obidvoch supiek. po vyselektovani zlych kusov a chutnani tych dobrych mi zostane asi 300g. priprava...
Ingredience: 200 g kryštálového cukru 200 g vlašských orechov 2 ks tortové oblátky 250 g stuženého tuku 1 ks sladené kondenzované mlieko 150 g čokolády vlašské orechy
Postup: Postup receptu: 1. Z cukru urobíme svetlý karamel a zalejeme ho rozpusteným tukom. Za stáleho miešania pridáme nahrubo posekané orechy a kondenzované mlieko. Miešame do zhustnutia. Hmotu...
Čokoládové bonbóny | Karamelové veterníky -... | Jablčník na spôsob... | Kysnute lekvarove buchty... |
Škoricove slimaky | Orechový zákusok z... | Banánové rožteky / Banánové... | Tvarohový mrežovník |