Ingredience: Piškoty: --------- 30 vajec 30 polévkových lžic cukr krystal (krupice) 30 polévkových lžic polohrubá mouka 10 polévkových lžic mletých vlašských ořechů Krém: ------ 1750 ml mléka (1,75 l) 6 vanilkových pudingů 2 vanilkové cukry 1750 g másla (7 ks) cukr moučka podle chuti mandlové aróma Marcipán: ----------- 300 g cukr moučka 150 g sušené mléko 50 g rozpuštěného...
Ingredience: Těsto: 110g hladké mouky, 50g cukru, 45g másla, 1/5 kypřícího prášku, 10g kakaa, 2 žloutky, kapka oleje extra virgin, špetka soli Krém: 150g nutelly, 50g čokolády na vaření, 100ml smetany, 100ml mléka, 1 vejce máslo na vymazání formy
Postup: Z výše uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme zabalené ve folii nebo v mikrotenovém sáčku odležet do lednici na půl hodiny. V té době si ve vodní...
Ingredience: Korpus: robila som dva gulate korpusy, jeden mandlovy a jeden kakaovy na 1 vajce som dala 2Dg cukru a 3Dg polohrubej muky a prasok do pečiva. Ked som pridavala mlete mandle alebo kakao, tak o tolko menej muky. Krem: jeden cololadovy puding a 4PL BBpudingu (kto nema BBpuding, moze pouzit 2 cokoladove pudingy). 1/2l mlieka 8PL cukru 250g masla
Postup: korpusy robim tak, ze cele vajcia (dala som...
Ingredience: Cesto: 8 žltkov, 7 bielkov, 50 g polohrubej múky, 130 g hladkej múky, 130 ml oleja, 250 g cukru krupica, 2 PL kakaa, 1 CL škorice, nastrúhaná kôra z 1 pomaranča, Krém: 500 ml sladkej smotany, 150 g mletých orechov, 2 PL práškového cukru, 2 vanilkové cukry, 2 stužovače šľahačky, Poleva: 100 g čokolády na varenie, 50 g masla, 2 PL teplej vody Biely marcipán na boky torty, maslo a múka...
Ingredience: Korpus som upiekla podla tohoto receptu http://www.toprecepty.sk/recept/795-zakladna-piskota-na-tortu/ Plnka: 125g neslaneho masla 80-100g praskoveho cukru (zalezi kto ma rad ako sladku plnku) 1/2 lyzicky vanilkovej aromy 1 lyzica kakaa (rozpis je na mensi korpus)
Postup: Plnka: Maslo vytiahneme z chladnicky a nechame zmaknut. Primiesame praskovy cukor. Pridame vanilkovu aromu a...
Ingredience: Korpus: na 1 vajce som dala 2Dg cukru a 3Dg polohrubej muky, asi 3PL kakaa (o tolko menej muky) a prasok do pečiva. Krem: 400ml jahodovej stavy z kompotu 10-15 kompotovanych jahod 1 zlaty klas (alebo jeden vanilkovy puding) 15Dg cukru 250g masla cerstve jahody
Postup: Korpus: cele vajcia (dala som 7 na korpus) vyslaham s cukrom do hustej peny a potom varechou zamiesam preosiatu muku...
Ingredience: Cesto: 50g masla, 150g práškového cukru, 4 vajcia, 20g tmavej čokolády, 2lyžice mlieka, 1 až 2 lyžice kakaa, 80g preosiatej strúhanky, 130g polohrubej múky, ½ balíčku prášku do pečiva Plnka: 4dl mlieka, 70g hladkej múky, 100g masla, 100g práškového cukru, 30g nastrúhanej bielej a 30g hnedej čokolády, 3 banány, želatínový stužovač dr. Oetker v prášku (zarába sa so 100ml vodou neviem...
Ingredience: korpus: 2 vajcia, 60g práškového cukru, 2 lyžice oleja, 50g hladkej múky, 10g kakaa -džem na potretie korpusu čučoriedková pena: 1 želatinový stužovač za studena dr. oetker + 100ml vody, 100g čučoriedkového džemu, 250g kyslá smotana alebo hustý smotanový jogurt, 250ml smotana na šlahanie - čučoriedky čerstvé alebo zavárané (stačí trochu) čokoládová pena: 1 želatinový stužovač za...
Ingredience: 130 - 140g bielka (zvyčajne dávam 3 naozaj veľké bielka z domácich vajec, ak budete robiť z kupovaných vajec, asi budete potrebovať 4 bielka) 170g jemného kryštálového cukru (krupica) 30g práškového cukru 1 lyžička kopcom Solamylu (7g) 1 lyžička bieleho vínneho octu - šlahačka - čerstvé ovocie (jahody, maliny, černice, ríbezle)
Postup: Najskôr si vyšlahám do tuha bielky (musia byť naozaj...
Ingredience: na 1 korpus: - 4 vajcia - 4 lyžice polohrubej múky - 4 lyžice práškového cukru - 50 ml oleja - pol balíčka kypriaceho prášku - 2 lyžice kakaa - lekvár/džem (akýkoľvek, lepšie sú mierne kyselé, napr. ríbezľový) krém: - 350 g čokolády na varenie - 2 šlahačkové smotany (najlepšie po 250 ml)
Postup: Na tortu budeme potrebovať upiecť 3 korpusy, samozrejme sa dajú piecť naraz vo forme,...
Ingredience: 1 kakaový tortový korpus zo 6 vajec, 2 vanilkové pudingy Ollé za studena, 2 práškové šľahačky, studené plnotučné mlieko, práškový cukor, kokosová múčka, ľubovoľné ovocie - ja som použila mandarinky bez kôstok a čerstvé jahody, ozdoby z bielej a tmavej čokolády, rum
Postup: Upečený kakaový korpus som rozkrojila na 3 pláty a každý plát som pokvapkala rumom. Do uzavierateľnej plastovej nádoby som...
Ingredience: Cesto: akékolvek ja robievam piškótové alebo iné z nejakej torty.... Plnka:akékolvek ovocie ( cca 500g jahôd, čerešní, alebo marhule, broskyne, kivi ... dá sa robiť aj ako mix ovocia ), džem podľa chuti, 2 balíčky tortového želé (dávam dr Oetker farbu podľa ovocia a nálady) 250g tvarohu, 2 šlahačky, 90g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, želatinový stužovač (ja dávam dr Oetker)
Postup: 1....
Ingredience: 2 vajcia, 80 g cukru, 1 vanilkový cukor, 60 g polohrubej múky, 40 g solamylu, 1 lyžička prášku do pečiva, želatína, 100 g maku, 100 ml mlieka, 150 g cukru, 2 citróny, 500 g tvarohu, 400 g šľahačkovej smotany, 500 g malín, 125 g ríbezľovej šťavy
Postup: Z vajec, 80 g cukru, vanil. cukru, múky, maizeny a prášku do pečiva upečieme piškótový tortový korpus. V mlieku uvaríme mletý mak s cukrom,...
Ingredience: Cesto: 1 vajce, 100g kryštálového cukru, 50ml oleja, 100ml mlieka alebo vody, 100g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva 6g Krém: 250g jemný krémový tvaroh, 1 smotana na šlahanie 30 - 33% (250ml), 1 vanilkový cukor 20g, práškový cukor podľa chuti, 1 želatinový stužovač za studena od dr. Oetkera - forma na ovocnú tortu s vyvýšeným okrajom (ráfikom)
Postup: Celé vajce vyšlahám s kryštálovým...
Ingredience: TĚSTO: 125g másla 1 celé vejce 1/2 prášku do pečiva 4 lžíce cukru moučky 1 hrnek polohrubé mouky trocha nastrouhané citronové kůry SMĚS: 2 měkké tvarohy (používám tučné ve vaničce) 1/2 hrnku mléka 125g rozpuštěného másla 1 celé vejce 1 vanilkový pudinkový prášek 2 vanilkové cukry 3/4 hrnku krupice
Postup: 1. V míse smíchejte máslo, vejce, prášek do pečiva, cukr, mouku a...
Ingredience: Na korpus: 70 g cokolady ( min. 60 % tnej) 70 g masla ( nie margarin) 90 g praskoveho cukru 2 vajcia 40 g polohrubej muky Visnova zelatina: 700 ml visnovy kompot ( mozno pouzit aj cerstve visne, budete potrebovat 400 g + cukor podla chuti ) 4 KL zelatiny v prasku Tvarohova masa: 4 x 250 g makkeho tvarohu ( ja som pouzila Quark) 150 - 200 g praskoveho cukru 1 slahackova...
Ingredience: Cesto: 250 g hladkej múky, 125 g masla, 13 g práškového cukru, štipka soli, 100 ml bieleho vína, 2 vaječné žltky, 6 g droždia Maková plnka: 175 g maku, 125 g cukru, 15 g medu, 10 g hrozienok, 1O g mletých piškot, citronová kôra, 1 vanilkový cukor, 125 ml vody Orechová plnka: 150 g...