Ingredience: Těsto: 250ml mléka, 2 lžíce cukru, 42 g droždí, trocha polohrubé mouky, 500 g hladké mouky, 1 kypřící prášek, špetka soli a muškátového květu, 3 žloutky, 200 ml oleje. Náplň: 2 měkké tvarohy, 100g cukru krupice, 2 žloutky, trochu rozinek, povidla na náplň podle potřeby, 2 celá vejce na potření.
Postup: 1. Z mouky, mléka, cukru a droždí zaděláme kvásek a vlijeme ho do mouky, smícháme se...
Ingredience: Cesto: 1 l hladkej múky (asi 600g 8 žĺtkov 8 lyžíc bieleho vína 8 kopcovitých lyžíc kyslej smotany (asi 200 g) štipka soli 2-3 lyžice práškového cukru bielok z vajca na zlepovanie vykrojených koliesok olej/masť na vyprážanie džem a práškový cukor na posypanie 3 okrúhle vykrajovačky, každá inej veľkosti (ja som mala 5, 4 a 3cm) a radielko alebo nôž
Postup: Zo všetkých surovín...
Ingredience: 500 g polohrubej múky, 4 lyžice oleja, 1 lyžička soli, 1 pohár vody ( 250 ml )
Postup: Prísady vymiešame a necháme odpočinúť 20-30 minút. Potom použijeme na prípravu jedál.
Ingredience: Na korpus : 4 vajcia, velkost L 160 krystalovy cukor 175 g hladka muka 2 velke PL olej + 2 velke PL voda Na krem : 80 g kremovy prasok Zlaty klas (dva balicky) 1 liter mlieko 4 PL krystal cukor + 4 balicky vanilkovy cukor 230 g maslo + 6 PL krystal cukor 1 PL rum Na dokoncenie : Velka plechovka broskynoveho kompotu (850 ml) 2 pl lyzice zlteho lekvaru na potretie...
Ingredience: 375 ml polotučného mlieka 250 ml bielka 2 PL medu 1 ČL vanilínovej esencie 1/8 ČL soli 250 g nakrájaného toastového chleba 125 ml jablka nakrájaného na kocky (jedno menšie jablko) 62,5 ml sušených hrozienok (asi 45g) 1 KL mletej škorice 2 ČL práškového cukru
Postup: Tortovú formu (28cm), alebo chlebovú formu (12x30cm) vytrieme tukom. Vyšľaháme bielky, pridáme mlieko, med, vanilku a soľ...
Ingredience: 1 balenie lístkového cesta, Krém: 1 l vody, 8 bielkov, 180 g kryštáľového cukru, 4 Zlaté klasy, 500 ml šľahačky, 4 vanilkové cukry, Na polevu: 200 g čokolády so 74% obsahom kakaa, 100 g masla
Postup: Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme na veľkosť plechu a popicháme ho vidličkou. Obrátený plech potrieme studenou vodou a položíme na plech plát lístkového cesta. Vložíme do trúby...
Ingredience: gaštanové pyré ( ja som použila 2kvádre tuším každý po 250g ) práškový cukor hera rum čokoláda šlahačka
Postup: gaštanové pyré, maslo, cukor a rum dáme trošku prešľaháme ručným šľahačom, (neuvádzam množstvo treba chutnať a pridávať podľa toho ako komu chutí) dáme na chvíľku do chladničky stuhnúť. Potom robíme guľky ktoré napichnuté na jednohubkové "napichovátko" namáčame do čokolády. Dáme...
Ingredience: 250 g gaštanového pyré, 20 g vanilkového cukru, 1 CL rumu alebo 3 kvapky rumovej esencie, 15O g čokolády na varenie, 100 g masla,
Postup: Ochutené hotové gaštanového pyré vytvarujeme do valčeka a pokrájame na rovnako veľké diely, z ktorých vyformujeme tvar jazýčka. Cokoládu s maslom rozpustíme nad parou. Ked je čokoláda vlažná, obaľujeme v nej jazýčky pomocou vidličky. Cokoládové jazýčky...
Ingredience: 250 g jedlých gaštanov, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 CL rumu, voda
Postup: Umyté jedlé gaštany nakrojíme v strede ostrým nožom a dáme do hrnca. Zalejeme vodou a varíme do mäkka asi 30 minút. Uvarené gaštany scedíme a necháme odkvapkať. Ešte teplé gaštany úplne rozkrojíme a uvarenú dreň z nich vyškriabeme ostrou čajovou lyžičkou do misy. Pretlačíme ich cez sitko alebo cedidlo....
Ingredience: 300g uvarenych a ocistenych gastanov 75g tekuteho alebo pastovaneho medu 3PL rumu 30-50g masla 1 vanilkovy struk (nemusi byt)
Postup: priprava gsatanov: kupujem v lidl alebo v aldi 0,5kg vrecko gastanov, narezem cez spicku kazdy gastan a uvarim vo vode, asi pol hodinu. gastany osupem z obidvoch supiek. po vyselektovani zlych kusov a chutnani tych dobrych mi zostane asi 300g. priprava...
Ingredience: cesto: 5 vajec 1 H kryštál.cukru 1 H polohrubej múky (až po horný okraj) 1 H granka 1,5 dl oleja 0,5 dl vody alebo rumu 2 čL mletej kávy 1 prášok do pečiva (PDP) * H = 250 ml na poliatie: 1/2 H uvarenej osladenej kávy na potretie: malinový džem krém: 500 ml parížskej šľahačky 1 puding Olé čokoládový Dr.Oetker (bez varenia) na posypanie: granko
Postup: Tento koláč je...
Ingredience: 200 g kryštálového cukru 200 g vlašských orechov 2 ks tortové oblátky 250 g stuženého tuku 1 ks sladené kondenzované mlieko 150 g čokolády vlašské orechy
Postup: Postup receptu: 1. Z cukru urobíme svetlý karamel a zalejeme ho rozpusteným tukom. Za stáleho miešania pridáme nahrubo posekané orechy a kondenzované mlieko. Miešame do zhustnutia. Hmotu...
Ingredience: Na cesto : 100 g praskovy cukor 60 g makke maslo 110 g hladka muka 60 ml mlieko 1 vajce 1/2 lyzicky prasku do peciva 1 PL citronova stava zlta nastruhana kora z 1 citrona+ 2 kvapky citronovej prichute Na dokoncenie : osupane mandle 200 g biela cokolada + orech stuzeneho tuku ( cera, iva, ceres) cokoladove frcky na ocka
Postup: Suroviny na cesto dame do mixera a vymiesame. Alebo...
Ingredience: 3 vajcia, 1 hrnček oleja, 1 hrnček práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 2 hrnčeky nahrubo nastrúhanej oranžovej tekvice, citrónová šťava a trocha kôry, 1 hrnček hladkej múky, 1 až 1,5 hrnčeka polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 1 lyžička sódy bicarbóny, trocha kokosu, prípadne kakao, oriešky, hrozienka
Postup: Do peny vyšľaháme žĺtky s olejom a s práš. a vanilkovým cukrom. Pridáme...
Ingredience: Těsto : 250 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 70 g másla, 40 g sádla, kůra z půl citronu, 160 ml mléka, špetka soli, 30 g droždí, 50 g cukru a 1 vejce. Cukrový rozvar : 150 ml vody, 3 vanilkové cukry. Náplň : Čokoláda, kokos, ořechy, mák, kakao... 1 vejce na potření.
Postup: Smícháme mouky, sůl, rozžmolíme v mouce tuk, přidáme cukr,vejce citronovou kůru, rozdrobíme droždí, zalijeme 20ml...
Ingredience: 4 vajcia, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček práškového cukru, ½ hrnčeka oleja, 1 hrnček mlieka, 1 prášok do pečiva
Postup: Všetky prísady dobre prešľaháme a cesto vylejeme do vymastenej bábovkovej formy. Ak chceme bábovku mramorovú, rozdelíme cesto na polovice, do jednej vmiešame 2 lyžice kakaa a premiešame. Do formy vlejeme biele cesto, naň tmavé cesto a špilkou prejdeme dookola, aby sa tmavé...
Ingredience: 3 hrnčeky polohrubej múky 1 ks prášok do pečiva 1 hrnček cukru 1 ks vanilkový cukor 2 lyžičky škorice 1 lyžica kakaa 3 ks vajcia 1 hrnček oleja 0.50 - 0.75 hrnčeka mlieka 2 hrnčeky cukety
Postup: Všechny
Ingredience: 2 ks vajíčka 1 hrnček mlieko 2 hrnček múka polohrubá 1 ks prášok kypriaci 1 hrnček práškový cukor 1/2 hrnček olej 1/2 hrnček kokos strúhaný 1/2 hrnček práškový cukor
Postup: Celé vajíčká rozšľaháme,pridáme práškový cukor,olej,mlieko a múku s práškom do pečiva. Vylejeme na vymastený plech, posypeme strúhaným kokosom a práškovým cukrom, a pečieme na 200°C...
Ingredience: 3 hrnčeky polohrubej múky 1 hrnček kryštálového cukru 1/2 Palmarinu-rastlinný tuk 1 hrnček mlieka 2 vajcia 3/4 prášku do pečiva tuk-olej na vymastenie + múka na vysypanie plechu slivkový kompót - alebo ovocie podľa chuti vanil.cukor
Postup: 1 hrnček múky, 1 hrnček cukru a palmarin rozdrobíme. Odložíme si 1 a 1/2 hrnčeka na posypanie. Do zvyšného pridáme 2 hrnčeky múky s rozmiešaným...
Ingredience: 200 ml hrnček 2 hrnčeky práškového cukru 2 hrnčeky polohrubej múky 2 hrnčeky nemletého maku 250 g masla 500 g strúhaného jablka
Postup: V mise zmiešame cukor, múku a mak. Jablká ošúpeme a nahrubo postrúhame. Zo zmesi odoberieme 2 hrnčeky, rovnomerne ich vysypeme na suchý plech a dobre utlačíme. Navrstvíme 250 g jabĺk a prikryjeme 2 hrnčekmi zmesi. Opäť roztrieme jablko a zasypeme zvyškom...
|< 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 >|
Šlehačková piškotová roláda | Čokoládové bonbóny | Orechová obdĺžniková torta ... | Kakaový múčnik s banánom... |
Karamelové veterníky -... | Opité rezy | Bielková roláda /Bílková... | Jahodový múčnik II... |