Ingredience: Hraška - hrachová zmes na obaľovanie, voda, petržlenová vňať
Postup: Hrašku zmiešame s vodou, aby sme dostali cesto husté ako na halušky. Pridáme sekanú vňať. Potom: a) Do horúceho oleje vhadzujeme cez strúhadlo s veľkými otvormi (alebo lyžičkou, kto má rád ako veľké halušky) halušky, ktoré smažíme. Dávame do hotovej polievky pri servírovaní alebo môžeme vložiť i do dusenej zeleniny. b)...
Ingredience: 113 g cerstveho nadrobno nakrajaneho zavoru asi 1/2 hrnceka vody pripadne stipka kurkumy (nemusi byt)
Postup: V mixery rozmixujeme cerstvy zazvor s vodou na pastu. Vody radsej pridavame po trochach, kym nedosiahneme hustotu pasty, aka je na prilozenom obrazku.
Ingredience: Dnes som zbieral bylinky tak aspon mala ochutnavka. Salvia, Mäta, Bazalka, Thymian, Levandula
Postup: Časť týchto byliniek sa vysuší a z bazalky sa urobí pesto, ktoré vydrží do ďalieho zberu:)
Ingredience: Těsto: 3/4 kg uvařených brambor ve slupce oloupat, 2 vejce, 2 lžičky soli, 50 g hrubé krupice, 250 g hrubé mouky + mouka na obalení knedlíků. Asi 1/2 kg vařeného uzeného masa (nejlépe např. ocásek nebo žebra). Zelí(kapusta): 1/2 kg kysaného zelí, 1 cibule, sádlo nebo olej, drcený kmín, sůl. Omáčka: kousek uzeného špeku nebo libovější slaniny, sádlo, 1 malá cibule, sůl, pepř, 1...
Ingredience: 200 g moruší (směs černých a bílých), 300 g hustého bílého jogurtu, krabička Smetany ke šlehání 33%, 70 g cukru, 2 lžičky citrónové šťávy
Postup: Všechny vychlazené suroviny rozmixujeme do hustého koktejlu a dáme zmrazit do zmrzlinovače. Nemáte-li zmrzlinovač a chcete jakoukoliv zmrzku zkusit udělat, vyrobíte ten počáteční "koktejl" a dáte ho v krabičce do mrazáku. Pak stačí zmrzku asi co...
Ingredience: 120g starsie pecivo, 200g hydinova pecienka, 400ml sladke mlieko, 2 vajcia, 1 mala cibula, 2 lyzice maslo, viazanicka petrzlenovej vnate, lyzicka majoranky, sol, struhanka.
Postup: Starsie pecivo nakrajame na tenke platky a kusky. Cibulu a petrzlenovu vnat nakrajame najemno. Pecienku na male kusky. Na panvici roztopime maslo a zacneme restovat cibulu. Zemle namocime do mlieka, premiesame a...
Ingredience: 1 žemľa, 2 vajcia, 50 ml mlieka, cibuľa, 100 g jemnej salámy vcelku, soľ, mleté čierne korenie, mletý kmín, majoránka, olej
Postup: Na oleji osmahneme nasekanú cibuľu, na kocky narezanú žemľu /housku/ a na kocky narezaný jemný salám. Vajíčka poriadne rozšľaháme s mliekom, soľou, korením, kmínom a majoránkou. Nalejeme na opečenú zmes a miešame do stuhnutia. Podávame so zeleninovým šalátom,...
Plnená hrianka | Toasty na sobotu | Žemľová plnka s hydinovou... | Medová kúra proti kašľu (... |
Medovo-cesnaková kúra | Sedliacke fondue | Topinka se sýrem-rychlá... | Vajíčková zmes na hrianky s... |