Viac ako  4 000  receptov

Studená kuchyňa

Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Košíčky s frikasé

Ingredience: 1 lístkové cesto, 200 g kuracích pŕs, 2 lyžice sezamových semien, 4 lyžice arašidového masla, 1 lyžica sójovej omáčky, trocha tabasca , chili, ¼ lyžičky zázvoru, soľ

Postup: Lístkové cesto vyvaľkáme na tenúčko, narežeme na štvorce 5x5 cm. Zložíme po 2 papierové košíčky a do každého dáme 3 štvorčeky tak, aby vznikol košíček. Nasypeme do každého trocha šošovice a upečieme. Necháme vychladnúť,...

 
Košíčky so žĺtkovou penou

Ingredience: Cesto . 400 g hladkej múky, 250 g stuženého tuku, 1 vajce, 10 lyžíc piva, soľ Náplň : 5 vajec uvarených natvrdo, 50 g masla, 1 lyžica horčice, 50 g tatarská omáčka, 1 žervé ( asi 100 g ), soľ Ozdoba :redkvičky, cibuľové pierka alebo pažitka

Postup: Z prísad vypracujeme cesto a necháme v chladničke asi 30 min odležať. Potom odoberáme kúsky cesta a vtláčame ich do formičiek-košíčkov. Uložíme...

 
Kráľovská studená omáčka

Ingredience: 1 šálka = 250 ml, 1 šálka základnej majonézy, 3/4 šálky ostrého kečupu + 2-3 PL na ozdobu, 1 CL Tabasca, štipka soli, 1/4 CL bieleho mletého korenia, šťava z polovice citrona, 1 PL dobrého koňaku - napr. pravého francúzskeho

Postup: Do primeranej nádoby dáme majonézu a kečup, ktoré dôkladne zmiešame s koňakom a citronovou šťavou. Primiešame lyžičku Tabasca, biele korenie a soľ. Znovu dobre...

 
Krekry s penou

Ingredience: 1 balíček slaných krekrov, 80 g masla, 180 g šunky, soľ, miniparadajky, petržlenová vňať

Postup: Šunku rozmixujeme, vyšľaháme s maslom a dosolíme. Penu ozdobne nastriekame na krekry, ozdobíme štvrťkou paradajky a vňaťou.

 
Letný pochúťkový šalát

Ingredience: 1 zelená paprika, 1/2 oranžovej kápie, 1 malá cibuľa, 1 vajce uvarené na tvrdo, 5 cherry paradajok, listy ľadového šalátu, 5 čiernych olív, 100 g čerstvého ovčieho syra, soľ, mleté čierne korenie, 4-5 PL kráľovskej sudenej omáčky - recept tu na topkách, čerstvá domáca vodová žemľa

Postup: Papriky odstopkujeme, zbavíme jadra, semienok, žiliek a pokrájame na kocky. Očistenú cibuľu pokrájame na...

 
Lososové jednohubky

Ingredience: drvený losos nepravý v oleji, syr v črievku (bambino a t.d.),maslo 125gr., kysla smotana 2-3p.l.

Postup: z lososa vytlačiť olej,mäkke maslo zo syrom vyšlahať,pridať lososa a kyslu smotanu, a znova vyšlahať na penu.Na nakrajane rohliky vytlačať penu cez cukrarenske vrecko z ozdobnym koncom, navrch posypať trochu petržlenovej vňati na okrasu(nemusi byť!).

 
Majonéza

Ingredience: 2 vejce olej smetana na vaření - asi 50 ml špetku cukr moučka - nemusí být šťáva z 1/2 citrónu nebo ocet sůl

Postup: Vejce dáme do vyšší, úzké nádoby, přidáme trochu soli, cukr a tyčovým mixérem rozmixujeme. Postupně přiléváme olej a mixujeme až majonéza zhoustne. Po částech přiléváme smetanu, podle toho jak chceme mít majonézu hustou. Nakonec přidáme šťávu z citrónu nebo pár kapek octu a...

 
Majonéza z mlieka a oleja bez vajíčok /Majonéza z mléka a oleje

Ingredience: 100 ml mléka 200 ml oleje špetku soli špetku cukr moučka citrónová šťáva nebo pár kapek octu

Postup: Do užší nádoby dáme mléko, olej, sůl, cukr a tyčovým mixérem rozmixujeme. Během minutky vznikne hustá kaše a zamixujeme podle chuti citrónovou šťávu nebo pár kapek octu. V původním receptu se přidávala ještě 1 kl hořčice a nedával se cukr a citr. šťáva.

 
Marinované vajcia

Ingredience: 10 vajec, 6 vrecúšok porciovaného čierneho čaju, 1 hlávka šalátu

Postup: Vajcia varíme 3 min vo vriacej vode. Potom ich vyberieme, opatrne lyžičkou poklepeme vajcia zo všetkých strán, aby škrupina popraskala. Vložíme späť do vody, pridáme vrecúška čaju a dovaríme ďalších 7 min. Po dovarení vajcia olúpeme pod tečúcou studenou vodou. Uložíme ich na tanier vyložený listami šalátu.

 
Minibliny s kaviárom

Ingredience: 100 g hladké mouky, 35 g pohankové jemné mouky, špetka soli, 15 g droždí, 125 ml mléka, 1 vejce, lžíce zakysané smetany olej na smažení. Navrch: kaviár - dnes už bohužel většinou nepravý, hustá kysaná smetana, citron, kopr

Postup: Mouky spolu prosijeme, osolíme a promícháme. Vytvoříme důlek, nadrobíme droždí, zalijeme částí vlažného mléka a necháme vzejít. Pak přidáme žloutek, bílek uschováme...

 
Moja huspenina

Ingredience: cca 700 g surových bravčových koží, paprčky, alebo koleno cca 700 g údených paprčiek, koží, koleno (môže byť aj kus údeného mäsa) 1 cibuľa 3 strúčiky cesnaku 10 ks celého čierneho korenia

Postup: Všetko dobre poumývam, ak sa dá, nakrájam na menšie kusy, keď nie, nechám vcelku a dám do hrnca. Pridám cibuľu, cesnak a korenie. Zalejem vodou len tak, aby mäso bolo ponorené. Vody nedávajte...

 
Nákyp so špenátom

Ingredience: 200g sunky, toastovy chlieb, 800g mrazeneho spenatu, 1 cibula, 5 strucikov cesnaku, 5 vajec, 150ml sladkej smotany, forma, maslo na vytretie formy, trosku struhanky

Postup: Vecer pred ranajkami na oleji podusime cibulu, pridame spenat, vlejeme trosku smotany a podusime, kym nie je spenat hotovy. Na zaver prelisujeme cesnak a dochutim solou a korenim. Vysoku formu na nakyp vymazeme dobre maslom...

 
Naložená vajcia

Ingredience: 10 vajec vařených natvrdo a oloupaných, 1/4 l obyčejného octa, 1/2 l vody, 2 bobkové listy, 10 kuliček pepře, 7 kuliček nového koření, 2 chilli papričky, 2 cibule, lžička hořčičných semínek, lžička soli.

Postup: Oloupaná vajíčka propícháme vidličkou a naskládáme do širší sklenice. Vodu svaříme s octem a kořením, přidáme nakrájené papričky a cibuli na polokroužky, necháme přejít varem a ihned...

 
Nivovo-cesnakoví slimáci

Ingredience: 500 g lístkového cesta plnka : 150 g Nivy, 100 g taveného syra s nivovou príchuťou, 1 žĺtok, 1 lyžica kyslej smotany, petržlenová vňať, 5 strúčikov cesnaku, mleté čierne korenie, 100 g šunky, 30 g strúhaného tvrdého syra, 1 vajce na potredie

Postup: Tavený syr vymiešame so žĺtkom a kyslou smotanou. Pridáme prelisovaný cesnak, mierne osolíme, okoreníme, premiešame a rozotrieme na cesto, ktoré...

 
Oblozený sendvič - talianska muffuletta

Ingredience: Biely sedvicovy chlieb kvas : 120 ml tepla voda 130 g hladka muka 1 CL susene drozdie cesto : 230 ml tepla voda 1 CL susene drozdie 420 g hladka muka 1 1/2 CL sol Na oblozenie 300 g rozne talianske makke udeniny 200 g rozne talianske syry 300 ml nakladany olivovy salat

Postup: Najprv si urobime kvas. Zmiesame teplu vodu s lyzickou suseneho drozdia a nakyprenou mukou....

 
Obložená misa podľa / ala Iva

Ingredience: 300 g pražskej šunky 300 g salámy malokarpatskej (podľa vlastného výberu a chuti) 8 ks vajec 2 ks šalátových uhoriek (podľa veľkosti) 3-4 ks paradajok jemný kečup zemiakový šalát s majonézou hrášok sterilizovaný iba troha majonézy na ozdobu môže byť aj tvrdý syr, ktorý sa zabalí do šunky misa veľká okrúhla

Postup: Pripravíme si misu veľkú okrúhlu, narežeme 3-4 ks paradajok na pol...

 
Paprikove vajcia

Ingredience: natvrdo uvarene vajcia farebne papriky natierkove maslo sol, korenie suseny cesnak kokteilove sparadla

Postup: Hustu syrovu natierku ochutime solou, ml. korenim a susenym cesnakom. Uvarene vajcia po celom obvode potrieme natierkou a obalime v nadrobno posekanych farebnych paprikach. Vajicko prepichneme pozdlz sparadlom. Ja som pouzila dve, z kazdej strany som pichla jedno (mala som dost...

 
Paradajky plnené bryndzou

Ingredience: 6 ks paradajok, 1 cibuľa, 12 ks hrozno, 150g bryndze, 1 malý biely jogurt , pažitka

Postup: Z paradajok odrežeme vŕšok a lyžičkou vyberieme vnútro. Do misky posekáme malý zväzok pažitky, nadrobno nakrájanú cibuľu, hrozno, bryndzu. Primiešame biely jogurt. Všetko dobre zmiešame. Takto pripravenou zmesou plníme pripravené polovice rajčín.

 
Paradajky plnené syrom, tuniakom a paprikou

Ingredience: 4 paradajky 20 ciernych olív 120g cervenej papriky 200g tuniaka vo vlastnej stave 100g Philadelphie olivový olej, sol, pistácie

Postup: Paradajky sparíme aby sme ich mohli olúpat. Potom ich vyprázdnime. Nakrájame olivy, papriku a zmiesame v miske s odkvapkaným tuniakom a s philadelphiou. Osolíme a zmesou plníme paradajky. Nakoniec polejeme olejom a posypeme pistáciami.

 
Párky v nálevu

Ingredience: 6-7 ks libové párky - podle velikosti 6 ks střední cibule 1/4 papriky kapie Nálev: 600 ml vody 400 ml octu 1 kávová lžička cukru 1/2 kávové lžičky chilli vloček 1 kávová lžička hořčičné semeno 1 rovná kávová lžička celého pepře 4 kuličky nového koření 1 bobkový list

Postup: Párky a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, kapii na proužky. Na dno sklenice dáme trochu cibule, kapii a...

 

1   2   3   4   5  


Studená kuchyňa - najlepšie recepty

Sýrové a různé jednohubky, obložené mísy Bruselské rezy Vajce na tvrdo v sójovej omáčke Roláda z toastového chleba
Sýrové a různé jednohubky,...Bruselské rezyVajce na tvrdo v sójovej...Roláda z toastového chleba
Majonéza z mlieka a oleja bez vajíčok /Majonéza z mléka a oleje Vaječná tlačenka Plněné slané košíčky Plnený Hermelín
Majonéza z mlieka a oleja...Vaječná tlačenkaPlněné slané košíčkyPlnený Hermelín

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz