Ingredience: 1 lístkové cesto, 500 g mletého mäsa, 3 hrste mrazenej Maďarskej zeleniny ( kapia, hrášok, kukurica ), soľ, čierne korenie, 1 vajce, 150 g strúhaného syra
Postup: Mleté mäso zmiešame so zeleninou, vajíčkom, syrom, osolíme, okoreníme, prípadne dochutíme korením podľa vlastnej chuti. Cesto rozdelíme na polovice a každú vyvaľkáme na obdĺžnik. Mäsovú zmes rozdelíme na vyvaľkané cestá a záviny...
Ingredience: 550g ocistenych zemiakov (uvarene v supke), hrasok a mrkva v konzerve, kysle uhorky, nakladana kapia, 1 cibula, lyzica horcie, 3 lyzice oleja, sol, mlete korenie Nalev : 100ml voda, 2 lyzice cukor, 1 lyzica ocot.
Postup: V letnej vode rozpustime cukor a pridame ocot,mnozstvo cukru a octu su len startovacie. Pokial sa Vam zda nalev malo vyrazny podla vasej chute, pridajte bud cukor, alebo...
Ingredience: 5 zemiakov uvarených v šupke, 5 vajec uvarených na tvrdo, 20 dkg diétnej salámy pokrájanej na prúžky, 1 stredne veľká pose-kaná cibuľa, 3-4 nakladané uhorky pokrájané na malé kocky, 1 uvarená mrkva pokrájaná na kocky, 2 PL horčice, 2 PL tatarskej omáčky, 2 PL majonézy, soľ, cukor, mleté čierne korenie, trochu uhorkového láku,petržlenová vňať posekaná na drobno
Postup: Do misy dáme vajcia a...
Ingredience: koža z 1 husacieho krku, 1 včerajší rožok, 1 pečeň z nevykrmenej husi, husacia masť, 1 vajíčko, trochu mlieka, vývar z husacích drobov, 1/2 malej cibule, nadrobno nasekaná petržlenová vňať, soľ mleté čierne korenie
Postup: Kožu stiahneme z husacieho krku, očistíme, ale vnútorný tuk ponecháme. Užší koniec zašijeme.Na husacej masti orestujeme cibuľku s petržlenovou vňaťou a necháme vychladnúť....
Ingredience: upravená koža z 1 husacieho krku, 4-5 varených kuracích pečienok, 1 husacie prsia bez kože-pomleté, 5O g uvarenej ryže,1 vajce, 1 PL najemno posekanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, 5 zrniek celého čierneho korenia, štipka mletej červenej sladkej papriky, 1 stredná cibuľa pokrájaná na hrubšie kliny, 1 zelená paprika pokrájaná na prúžky, 1 paradajka pokrájaná na...
Ingredience: Žemličky: 1/2 kg polohrubej múky, 1 kocka droždia, 3 dl mlieka, 30 g tuku, 1 lyžička cukru, štipka soli, 2 žĺtky Pomazánka: 150 g údeného tvrdého syra, 1 kelímok majonézy, 120 g kyslej smotany, 3-4 strúčiky cesnaku suchá saláma, paradajky, petržlenová vňať
Postup: Z prísad pripravíme klasické kysnuté cesto. Necháme vykysnúť a rukou tvarujeme guličky - žemličky s priemerom asi 3 cm. Uložíme na...
Sýrové a různé jednohubky,... | Bruselské rezy | Vajce na tvrdo v sójovej... | Roláda z toastového chleba |
Majonéza z mlieka a oleja... | Vaječná tlačenka | Plněné slané košíčky | Plnený Hermelín |