Ingredience: POTREBUJEME:) Cesto: 500 g hladkej múky, 3 dl mlieka, 20 g droždia, 50 g cukru, 1 vajce, štipka soli, 1 dcl oleja, olej na potieranie Krém: 8 dcl mlieka, 2 PL kryštálového cukru, vanilkový cukor, zlatý klas
Postup: POSTUP :) Múku preosejeme, rozdrobíme droždie, klepneme vajíčko, štipka soli + cukor, olej a teplé mliečko - z toho všetkého si vymiesime cestíčko a dáme ho kysnúť. keď...
Ingredience: 5 vajec 8 starších rožkov 6 dl mlieka cukor kryštál cukor krupica škorica 3 malé dulové kompóty (zaváraniny) maslo strúhanka
Postup: 4 vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky dôkladne premiešame a zmiešame s 1 celým vajcom a mliekom. Pridáme vanilku a 1/2 čajovej lyžičky soli a dve vrchovaté lyžičky cukru. Premiešame a vylejeme na rožky nakrájané na kocky. Zľahka premiešame. Z...
Ingredience: 250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 0,5 dl oleja, 60 g práškového cukru, 3 žĺtky, 4 lyžice rumu, soľ, 100 ml kyslej smotany, štipka soli, 20 g droždia, mlieko podľa potreby na posypanie : práškový cukor, vanilkový cukor olej na vyprážanie
Postup: Z prísad vypracujeme cesto, necháme vykysnúť. Jemne vyvaľkáme a radielkom narežeme na obdĺžniky asi 10 x 3 cm a v strede každého urobíme rez....
Ingredience: 1 vajce, 1/2 kelímka kyslej smotany (cca 100g), 2 lyžice práškového cukru, 2 lyžice rumu, štipka soli, 1 malá mocca lyžička sódy bikarbony zarovno (nie kopcom), hladká múka podľa potreby (cca 250g) - olej na vyprážanie - práškový cukor + vanilkový cukor na obaľovanie
Postup: Zo všetkých surovín zamiesim veľmi tuhé cesto, ako na rezance. Múku treba prisýpať postupne podľa potreby, preto...
Ingredience: 700 g polohrubej muky 35 g cerstveho drozdia ( alebo 1 sacok suseneho) 5 PL praskoveho cukru 300 ml mlieka 1 vajicko 3 zltka 1 KL soli ( mensia) 70 g roztopeneho masla 1 vanilkovy cukor 50 ml rumu mozno pridat nastruhanu pomarancovu koru
Postup: Z mlieka odoberieme asi 100 ml, pridame 1 PL cukru a zahrejeme na ( nesmie byt horuce, inak sa drozdie zapari a nevykysne). Do vlazneho mlieka...
Ingredience: 300 g hladka muka 21 g zive drozdie (pol kocky) 100 ml letne mlieko 40 g krystal. cukor 2 balicky vanilinovy cukor 1 cele vajce + 3 zltka 40 g roztopene maslo nastruhana zlta citronova kora 2 PL rum stipka soli pohar marhuloveho lekvaru vela oleja….urcite aspon 1 liter
Postup: Do preosiatej muky urobime jamku a nasypeme do nej rozdrobene drozdie, lyzicku cukru z navazeneho mnozstva a...
Ingredience: Biely chlieb od vcera s makkou korkou 2 vajcia Slabych 100 ml sladka smotana Stipka soli 3 kvapky vanilkovy extrakt Maslo Javorovy sirup Skoricovy prasok Oblubene ovocie
Postup: Pri tychto toastoch je dolezity vyber chleba. Pouzit na to nas klasicky chlieb s korkou by bola chyba. Takze jednoznacne najlepsi je sandvicovy typ, alebo sladke pecivo. Pouzite starsie, predidete...
Ingredience: 1000 ml plnotučného mlieka 500 g mrkvy, olúpané a jemne nastrúhané 200 g cukru 4 kardamónové struky 1 lyžica hrozienok 1 lyžica černíc 1 lyžica sušených melónových semienok 5 pistáciových orechov, lúpaných a vločiek 1 štipka šafránu Vanilková zmrzlina: 2 vanilkové struky 500 ml smotany na šľahanie, najlepšie 33% 70 g hnedého cukru 3 vaječné žĺtky
Postup: Na panvicu pridajte ...
Ingredience: 350 ml mlieka (200 + 150), 60 g masla (nie margarín!), 40 g cukru, 150 h hladkej múky, 6 vajec, 250 ml šľahačkovej smotany, 2 pl vody z pomarančových kvetov (namiesto nej môžete použiť napríklad likér amaretto, soľ, javorový sirup na podávanie
Postup: Do kastróla najeleme 200 ml mlieka, pridáme maslo, cukor a štipku soli a necháme zovrieť. Len čo začne mlieko vrieť, odstavíme ho z ohňa a naraz...
Ingredience: 250 g jemného tvarohu, 2 vajcia, 100 g hrozienok, 250 g celozrnnej múky, ½ prášku do perníka na posypanie : maslo, orechy, práškový cukor
Postup: Z tvarohu, múky, vajec, hrozienok a prášku do perníku vypracujeme tuhé cesto. Z cesta tvarujeme guľky s priemerom asi 3-4 cm a varíme ich v osolenej vode 10 minút. Vyberieme dierovanou naberačkou a necháme odkvapkať. Na tanieri prelejeme...
Ingredience: Cesto na palacinky : 1 zltko, 120g hladka muka, 100ml mlieko, 100ml sytena voda, 1 cl krystalovy cukor, stipka soli, olej na opekanie Napln do palaciniek : 3 pl hrozienka, 2 pl kandizovane ovocie (ja som mala len citron t.j. citrovit), 50ml rum, 50 ml smotana na slahanie (ja som pouzila rastlinnu slahacku rama cremefine), mokka lyzicka mleta skorica, 60g krystalovy cukor, 3...
Ingredience: 3 hrnčeky detskej krupice, 3 hrnčeky mlieka, ½ hrnčeka cukru, 2 vajcia, 2 lyžice masla, 1 vanilkový cukor omáčka : 300 g drobného ovocia ( ríbezle biele, červené alebo čierne, josta, černice ) , 1 vanilkový cukor, 1 lyžica cukru na posypanie trocha kryštálového cukru, 50 g na plátky nastrúhaných mandlí 1 hrnček = 2,5 dl
Postup: Mlieko privedieme k varu a pomaly doň vsypeme krupicu. Za...
Ingredience: 4 vajcia 1/2 hrnčeka cukru 1/2 hrnčeka oleja 1 hrnček (250ml)kyslej smotany alebo hustého smotanového jogurtu 1 hrnček mlieka 1 hrnček vody 2 hrnčeky hladkej alebo polohrubej múky 2 polievkové lyžice zemiakového škrobu (kopcom) hrnček má objem 250ml
Postup: Z bielkov vyšľahám tuhý sneh. V druhej miske vyšľahám žĺtky s cukrom, prilejem olej, znova prešľahám, pridám kyslú smotanu alebo...
Ingredience: 20 hrušek stejné velikosti 1,5 l silné černé kávy – bez fousů – logru 750 g cukru 1 vanilkový lusk 1 l smetany 33% 1 tabulka extra hořké čokolády
Postup: Připravíme si kastrol, do kterého se nám hrušky vejdou bez toho aby se kácely. Hrušky na spodu (bubáku) seřízneme na plocho. Dutou škrabkou na brambory opatrně vybereme jádřinec. V hrnku rozpustíme cukr, až začne řetízkovat přidáme...
Ingredience: 500 ml mlieka 50 g kakaového prášku 6 vajec 270 g cukru 40 g hladkej múky 35 g kukuričného muky (kukuričné vločky) 1 lyžička citrónovej šťavy soľ
Postup: Nalejte mlieko do hrnca a pomaly ho priveďte k varu. Oddeľte bielky od žĺtkov a miešajte vaječné žĺtky so 150 g cukru do peny. Zmiešajte múku, kukuričné vločky a kakao do zmesi a dôkladne premiešajte, nech sa zmes dobre spojí....
Ingredience: 200 g masla, 4 vajcia, 200 g kryštálového cukru, 200 g hladkej múky, 250 ml šľahačkovej smotany, 3 pl kakaového prášku holandského typu, 100 ml tmavého rumu
Postup: Do väčšej hlbokej panvice alebo do kastróla nalejeme smotanu, pridáme maslo a cukor a za stáleho miešania necháme zovrieť. Potom naraz vsypeme všetku múku, panvicu okamžite stiahneme zo sporáka a zmes vymiešame dohladka. Po jednom...
Ingredience: 1 šálka ryže, trošku oleja na dusenie ryže, 4 - 5 jabĺk, citrónová šťava, cukor, klasické maslo, sekané orechy.
Postup: Ryžu udusíme obvyklým spôsobom, ale nesolíme. Jablká očistíme a nakrájame na kocky. Dáme do hrnca, pokvapkáme vodou a zakryté dusíme domäkka. Zmiešame s ryžou. Podľa chuti ocukríme a okyslíme citrónovou šťavou. Maslo roztopíme a porcie ryže ním na tanieroch polejeme....
Ingredience: 250 g lístkového cesta, 4 jablká, hrozienka, ríbezľový lekvár 1 vajce na potretie
Postup: Lístkové cesto vyvaľkáme a rozrežeme na 4 štvorce. Jablká umyjeme a vyrežeme jaderník. Na každý štvorec položíme jedno jablko. Do otvoru po jaderníku nasypeme hrozienka, asi 1 cm vysoko, lyžičkou vložíme lekvár a opäť dáme hrozienka. Jablká zabalíme do cesta. Potrieme vajíčkom a v rúre upečieme. Upečené...
Ingredience: 2 jablká narezané na plátky, 20g masla, 4 vajcia, 4 lyžice mlieka, 2 lyžice polohrubej múky
Postup: Jablká podusíme na masle. Vajcia rozšľaháme s mliekom a múkou, nalejeme na jablká a necháme stuhnúť. Hotové omelety pocukrujeme.
Ingredience: 5 ks väčších očistených jabľk hrubá múka podľa potreby, soľ, maslo, sladká posýpka podľa chuti
Postup: Očistené jablká nastrúhame na väčšom strúhadle a pridáme toľko múky, aby vzniklo knedľové cestíčko. Mokrými rukami tvarujeme guľky veľkosti pingpongovej loptičky a vyvárame v mierne osolenej vode 3 minúty po vyplávaní na povrch. Scedíme, prelejeme roztopeným maslom a posypeme sladkou posýpkou...
Uplne uzasna zemlovka | Dukátové buchtičky /... | Mandľové lievančeky s... | Rafaelo knedlíčky |
Fánky - mašličky | Gaufres | Jablkove lievance | Malajzské banánové... |