Ingredience: 400 g širokých rezancov ( nudlí ), 200 g mletých orechov, maslo, soľ, práškový cukor
Postup: Rezance uvaríme v osolenej vode. Necháme dobre otiecť. Medzitým na miernom ohni rozpražíme maslo ( neprepražiť, len roztopiť a prehriať ), vsypeme rezance, orechy a premiešame. Osladíme podľa chuti práškovým cukrom.
Ingredience: 1 balík širokých rezancov, 500 g hrudkovitého tvarohu, maslo, soľ, práškový cukor
Postup: Rezance uvaríme v osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať. V hrnci roztopíme maslo, vložíme cestoviny a premiešame. Pridáme tvaroh a cukor podľa chuti, premiešame a ihneď podávame.
Ingredience: Na palacinky : 150 ml mlieka, 1 vajce, cca 60 az 70g hladka muka, 1 PL rumu, 1 cajova lyzicka citronovej kory, stipka soli Na plnku : 100 ml mlieko, 50g trstinovy cukor, trosku vanilkoveho cukru, 40g hrozienok, 100g lieskove oriesky, 1 cajova lyzicka citronovej kory, 2 az 3 lyzice rumu, lyzica piskotovych omrvinek.
Postup: Lieskove oriesky nasucho opecieme (odkaz v poznamke), vyfukame a...
Ingredience: 1 vajce, 1 lyžica práškového cukru, 1 lyžica polohrubej múky
Postup: Vymiešame žĺtok s cukrom, vmiešame tuhý sneh s opatrne pridáme múku. Vaječnú zmes vylejeme na rozpálenú panvicu a pečieme z oboch strán. Na tanieri pocukrujeme a podávame s rôznym ovocím, poprípade šľahačkou, zmrzlinou.
Ingredience: 1/4 hrnceka ryze voda 3-5cm nad ryzou stipka mletej skorice asi 8ks hrozienok maslo sol v hrnceku rozmiesame: 1/3 hrnceka vody 1 lyzicka cukru 1 lyzicka vanilkoveho pudinku
Postup: Na rozpustenom masle poopekame minutku vopred namacanu ryzu, zalejeme vodou, osolime, pridame skoricu a hrozienka a varime na miernom ohni prikryte, kym sa ryza trosku nerozvari (treba davat pozor, aby v...
Ingredience: 1 hrncek sparenej ryze (moze byt rozvarena) 2 hrnceky plnotucneho mlieka 1/3 hrnceka kondenzovaneho mlieka 2 lyzice cukru 1/2 lyzicky kardamomoveho prasku (elaichi) 1 lyzicka ghee
Postup: Spolu zmiesame sparenu ryzu, mlieko a kondenzovane mlieko a zhrievame na ohni za staleho miesania asi 10 minut. Pridame cukor, kardamom a ghee a dobre premiesame pokym sa cukor nerozpusti. Podavame teple...
Ingredience: 120 g masla, 1400 ml mlieka, 20 g droždia, 350 g polohrubej múky, 10 lyžíc cukru, 1 celá škorica, 300 g guľatej ryže, 4 vajcia, 4 sáčky vanilkového cukru, štipka soli
Postup: Z múky, droždia, tuku, štipky soli, 200 ml mlieka , 2 lyžíc cukru urobíme klasické kysnuté cesto a necháme ho 30 min kysnúť. Zvyšné mlieko privedieme k varu s cukrom a škoricou, prisypeme ryžu a pri nízkej teplote varíme...
Ingredience: 2 l hrniec na varenie mlieka ( hrniec na mlieko s dvojitým dnom ) 1 l mlieka 250 g ryže 200 ml vody 2 lyžičky vanilkového cukru 2 žĺtka 2 bielky 10 - 15 dag cukru, alebo podľa chuti 2 lyžice masla 1 lyžička múky Pudingová omáčka : 40 g kakaového ( vanilkového ) pudingového prášku, podľa chuti 7 dl mlieka 2-3 lyžičky cukru
Postup: Do hrnca dáme umytú ryžu, mlieko, vanilkový cukor...
Ingredience: 1 l mlieka, 2 vanilkové cukry, 350 g ryže, 125 g Hery, 4 vajcia, 4 polievkové lyžice kryštálového cukru, štipka soli, strúhanka a tuk na posypanie plechu
Postup: I. Ryžu, mlieko, 1 van. cukor a štipku soli uvaríme a odstavíme do chladu. II. Zvlášť z vajec žĺtok, kryštálový cukor a vanilkový cukor s maslom vymiešame do penista. III. Bielky vyšľaháme. Prvú masu s druhou vymiešame a primiešame...
Ingredience: 1 vrecko piškot 400g ryže 4-5 klinčekov štipka soli 4-5 ks nastrúhaných jablk 2-3 pl kryštálového cukru 1 škoricový cukor 1 vanilkový cukor 50g masla 2 vajíčka orechy, hrozienka 1 vanilkový puding 1/2 l mlieka kokosová múčka džem
Postup: Ryžu uvaríme s klinčekami štipkou soli, tak aby bola sypká. Nastrúhané jablká podusíme s cukrom a škoricovým cukrom. V miske vymiešame maslo,...
Ingredience: 300 g guľatozrnnej ryže, voda, 500-700 mlieka, 100 g práškového cukru, 2 vanilkové cukry, mletá škorica, štipka soli, 500 g jablk, 2 žltka, 2 bielka, maslo
Postup: Umytú ryžu zalejeme takým množstvom horúcej vody, aby ju pokryla. Pridáme cukor a vanilkový cukor a mletú škoricu. Za sústavného miešania varíme dovtedy, kým je polomäkká. Prilejeme mlieko a varíme za stáleho miešania, kým ryža nie je...
Ingredience: 200 g dlhozrnnej ryze (typ basmati), necela polovica plechovky kondenzovaneho mlieka Salka, 300 ml vody, 80 ml mlieka, lyzica praskoveho cukru, 50 g masla, hrst hrozienok, hrst mandlovych lupienkov, lyzicka mletej skorice.
Postup: Ryzu namocime na 30 minut do studenej vody, potom ju scedime a nechame odkvapkat. Zmiesame obidvie mlieka. V hrnci zohrejeme vodu a pridame ryzu, premiesame ,...
Ingredience: 1 l mlieka, 1 Zlatý klas, 200 g kryštálového cukru, 200 g ryže, 1 vanilkový cukor, 350 g kompótu (marhuľového, čerešňového alebo akékoľvek mäkké ovocie, drobné ovocie môže byť čerstvé)
Postup: Z 1/2 l mlieka, Zlatého klasu a 120 g cukru uvaríme hustý puding. Vlejeme do formy na srnčí chrbát, kterú sme vypláchli studenou vodou. Na puding položíme vykôstkované čerešne a ostatné ovocie. Zo zvyšného...
Ingredience: sladky chlieb 1 vajicko troska vanilky 1 lyzica mlieka olej a maslo na smazenie vanilkovy cukor na obalenie
Postup: Zmiesame vajicko, mlieko a vanilku. Namocime do tohto platky chleba a opekame na rozpalenom oleji zmiesanym s maslom, do hneda. Hotove obalime vo vanilkovom cukre. Lahodka pre deti.
Ingredience: 300 ml švestkových povidel - nejlépe domácí né moc tuhé asi 100 ml smetany na vaření asi 50 g másla trochu hladké mouky mletá skořice trošku jemně strouhané citrónové kůry cukr moučka podle chuti voda Knedlíčky: 350 g uvařených oloupaných brambor 100 g polohrubé mouky 1 vejce 1 kávová lžička kukuřičný škrob špetku soli trošku rozpuštěného másla nebo olej
Postup: Do hrnce dáme...
Ingredience: 250 g tvarohu 250 g polohrubé mouky 1 vejce 1 žloutek 2 špetky prášku do pečiva špetku soli švestky mletý cukr na posypání rozpuštěné máslo na polití
Postup: Švestky vypeckujeme. Z tvarohu, mouky, soli, vajíčka, žloutku a prášku do pečiva vypracujeme těsto. Z těsta uděláme váleček, nakrájíme na menší dílky, z dílků uděláme placičky, doprostřed dáme vypeckovanou švestku a dobře...
Ingredience: 150 ml smetany ke šlehání 100 ml bílý jogurt 200 ml minerální vody perlivé 190 g hladké mouky 3 vejce 2 polévkové lžíce polohrubé mouky špetku soli trochu oleje jahodová marmeláda cukr moučka
Postup: Smetanu, jogurt, vejce, minerálku, sůl rozšleháme ručním šlehačem a postupně zašleháme mouky. Na pánev dáme pár kapek oleje a do rozpáleného nalejeme naběračkou trochu těsta. Rozlejeme po...
Ingredience: kysnuté cesto klasicky urobené, 1 stredná hlávka kapusty (zelí), soľ, čierne korenie, masť alebo olej, práškový cukor
Postup: Pripravíme klasické hustejšie kysnuté cesto a necháme vykysnúť. Kapustu nastrúhame na strúhadle a na troške oleja podusíme so soľou a korením, kým sa nevydusí šťava. Necháme vychladnúť. Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a urobíme bochníky veľké asi ako na pizzu....
Ingredience: 1 kg polohrubej múky, 40 g droždia, 4 žĺtky, citrónová kôra, 80 g práškového cukru, štipka soli, 2 lyžice rumu, mlieko, 0,5 dl oleja na plnenie : lekvár na posypanie : práškový cukor, vanilkový cukor olej na vyprážanie
Postup: Z prísad vymiesime klasické kysnuté cesto. Prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Na pomúčenej doske zľahka vyvaľkáme a formičkou vykrajujeme kolieska. Necháme 15...
Ingredience: 3 vejce 1 dl mléka 1 vanilkový cukr 1 lžička mleté skořice 6 plátků vánočky (toastového chleba, veky) 5 lžic másla ml.cukr na posypání
Postup: Vejce, mléko, vanilk. cukr a skořici vyšleháme vidličkou. Vánočku nakrájenou na plátky namáčíme v této směsi a smažíme na másle dozlatova po obou stranách. Hotové posypeme mletým cukrem.
Uplne uzasna zemlovka | Dukátové buchtičky /... | Mandľové lievančeky s... | Rafaelo knedlíčky |
Fánky - mašličky | Gaufres | Jablkove lievance | Malajzské banánové... |