Redakce: Jedálenské stoličky na Favi.sk - široký výber
Ingredience: na 2 porcie: 50g brokolice vodu na jej blansirovanie 1 lyzica sladkej smotany sol stipka mleteho cierneho korenia cerstva bazalka (alebo susena) kusok masla struhany syr 1 strucik cesnaku
Postup: Do hrnca dame varit vodu. Ked voda zacne vriet, vhodime ruzicky brokolice a asi minutku ju nechame povarit - blansirujeme. Hned vyberieme a nechame chvilu vychladnut. Vodu, v ktorej sa...
Ingredience: 100-150 g těstovin 100 g kuřecí šunky 1 vejce kousek brokolice sůl plátek másla
Postup: Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na sáčku,propláchneme teplou vodou a necháme na sítku okapat. Brokolici krátce povaříme.Na pánvi rozpustíme máslo,přidáme drobně nakrájenou šunku a brokolici a krátce orestujeme.Do směsi vlejeme rozšlehané vejce a usmažíme.Vaječnou směs zamícháme do...
Ingredience: 250 g tvarohu 1 vanilkový cukor 200 ml smotany na šľahanie cukor podľa chuti
Postup: V mise rozšľaháme smotanu, pridáme tvaroh zmiešaný s vanilkovým cukrom a osladíme práškovým cukrom podľa chuti. Dáme vychladiť do chladničky.
Ingredience: 180 g masla (nie margarín), 20 g Santen – kokosový krém, 150 g práškového cukru, 20 g vanilkového cukru, 2 vajcia, 330 g hladkej múky, 60 g hrubej múky , Cornflakes
Postup: V miske si rozšľaháme vajcia. V druhej miske si vyšľaháme maslo, kokosový krém, práškový cukor a pridáme rozšľahané vajcia. Ďalej pridáme vanilkový cukor a múku. Je potrebné celú zmes dôkladne vymiešať (tak, aby sa nám...
Ingredience: 2 vykostené králičie chrbty, 1 cibuľa, 500 g brokolice, 2 mrkvy, 2 tvrdšie hrušky, soľ, olej, maslo, tymián, petržlenová vňať.
Postup: Mäso nakrájame na kocky. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme mäso a opražíme. Podlejeme vodou a dusíme do polomäkka. Medzitým si očistíme brokolicu a mrkvu. Nakrájame. Mrkvu a hlúbiky brokolice pridáme k mäsu. Osolíme, pridáme tymián a vňať. Dusíme....
Ingredience: 250 g lupana cervena sosovica 1 vacsi zemiak 1 mala mkrva 2 krehke stopky stopkaty zeler kusocek petrzlena sol orech masla
Postup: Ja sosovicu nepremyvam rovno ju sypnem do hrnca. Zeleninu ocistim a nakrajam. Petrzlen a mrkvu krajam na velmi male kusky aby sa stihli uvarit, zaroven so sosovicou. Nakrajanu zeleninu, pridame ku sosovici, pridame zemiak. Zalejeme studenou vodou, osolime a...
Ingredience: 0,5 l mlieka 50 g detskej krupice 2 lyžice cukru alebo podľa chuti 1 vanilkový cukor (nemusí byť) 2 kopcovité lyžice džemu
Postup: Detskú krupicu zalejeme mliekom a necháme aspoň 30 minút napučať. Pridáme cukor a vanilku a uvaríme krupicovú kašu. Necháme ju dobre vychladnúť. Studenú kašu prešľaháme šľahačom, aby sa trochu napenila a pridáme 2 kopcovité lyžice džemu. Poriadne našľaháme...
Ingredience: 1 kuraci trup (na ktorom zostalo este nejake masko) 5-6 kapustovych listov 2-3 velke mrkvy kusok zelenej papriky 1 mensia cibula 2 struciky cesnaku (dalej mozete pridat petrzlen, zeler, kalerab... bouquet garni) 5-6 guliciek cierneho korenia sol 1 a pol litra vody
Postup: Ja ju robim celkom jednoducho. Mozno to nie je ten spravny postup ako v 5* restauracii, ale nam to nevadi. Vsetko...
Ingredience: kusok kuracieho masa 3 pohare vody 1 mala mrkva 1 maly zemiak 1 lyzica lupanej sosovice stipka majoranky stipka bazalky sol olej
Postup: Na oleji troska opecieme umyje kuracie maso. Prihodime mrkvu a zemiak nakrajany na malicke kocky, sosovicu a vsetko zalejeme vodou. Osolime, pridame bazalku a majoranku a varime, kym maso nie je makke, asi 30 minut.
Ingredience: toustovy chlieb ( alebo aj obycajny) maslo ( obycajne, alebo pomazankove alebo lahko rozotieratelny syr) listky z bazalky cierne olivy par stebielok pazitky
Postup: z chleba pomocou formicky vykrojime macaciu hlavu, potrieme maslom . Na polovicu tvare prilozime vykrojeny platok sunky na druhu polovicu vykrojeny syr. Dozdobime ciernou olivou, pazitkou a listkami bazalky
Ingredience: 100g ryža 125ml voda 350ml mlieko 1 PL cukru Na ozdobenie: Roztopené maslo Škoricový cukor Sušené jahody Hrozno Banán
Postup: 1. Ryžu premyjeme a zalejeme vodou, ochutíme cukrom, pod pokrievkou na malom plameni varíme. 2. Keď už vody ubúda, tak zalejeme mliekom a ďalej na malom plameni zakryté varíme. Ak by sa stalo, že by ryža ešte bola tvrdá, tak dolievame po menšom množstve...
Ingredience: 100g morčacích pŕs, 1/4 cibule, 3pl hrášku (môže byť aj z konzervy), 1pl masla 3pl uvarenej ryže (kopcovié) olej, soľ, múka
Postup: 1. cibuľu pokrájame na prúžky, mäso na väčšie kúsky 2. panvicu potrieme olejom (napr. prejdeme po panvici servítkou namočenou v oleji), pridáme maslo, necháme rozpustiť. 3. na rozpustené maslo vložíme cibuľu aj mäso (naraz) 4. pomiešame a zalejeme vodou....
Ingredience: 150g pomletého morčacieho mäsa 1/2 menšej cibule 1čl sušeného majoránu 1pl suchej ryže 3pl paradajkového pretlaku 2-3 kolieska zelenej papriky (odporúčam tú svetlozelenú, je aromatickejšia) kvalitná teflónová panvica
Postup: 1. očistíme cibuľu, pokrájame na malé kocky 2. cibuľu zmiešame s mletým mäsom a s majoránom 3. pripravenú zmes nasucho opečieme na teflónovej panvici, cca pol...
Ingredience: 6 hrubších koliesok póru 1pl masla 1čl sladkej papriky 1/2čl mletej rasce 2 pl domáceho vývaru (nemusí byť) štipka soli
Postup: 1. rozpustíme v kastróliku maslo, pridáme pór 2. pór len zľahka premiešame (len aby sa obalil maslom), pridáme papriku a rascu 3. zalejeme vodou, pridáme vývar(ak máme) 4. pór varíme cca 10-15min, kým nie je mäkký. Voda by mala byť zredukovaná tak, aby polievka...
Ingredience: 1 malý hrnček detskej krupice (Bombay Rava) 3/4 malého hrnčeka cukru 1 lyžica Ghí 1 1/2 malého hrnčeka vody 2 zelené kardamóny pár nasekaných mandlí pár hrozienok štipka soli
Postup: V panvici zohrejeme ghí a opečiem na ňom krupicu, pokiaľ sa neuvoľní jej aróma a máličko nezhnedne. Opekáme na slabom ohni. Do druhého hrnca dáme variť vodu, vhodíme do nej kardamónové tobolky a keď začne...
Ingredience: 200ml lúpanej oranžovej šošovice 3 zemiaky 2 mrkvy lyžica masla troška oleja (alebo miesto masla a oleja použite ghí) soľ štipka sušenej bazalky štipka sušeného majoránu 600-800ml vývaru (zeleninový alebo kurací)
Postup: Dáme si do hrnca roztopiť maslo a troška oleja, aby maslo nehorelo (alebo použite ghí), pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, nadrobno nakrájaný zemiak a chvíľku na silnom...
Ingredience: toustovy chlieb maslo alebo oblubena natierka slane pracliky a mini tycinky citron oliva
Postup: velmi jednoduchy. Vykrojit z chleba tvar hlavy. Natriet maslom/pomazankou a ozdobit.
Ingredience: 3 telacie rezne 1 mala cervena nestiplava kapia 1 mala mrkva 1 malicky petrzlen 1/2 bielej redkovky 1 malicka cervena cibula hladka muka na poprasenie 3 PL dobry olej 1 bobkovy list sol, mleta sladka paprika
Postup: Zeleninu som ocistila a nakrajala na male kocky.….varime pre deticky, takze by mali byt mensie ako obycajne. Na dusenie a varenie pouzivam kapiu, doda jedlu omnoho lepsiu...
Ingredience: 400 g chude telacie maso + 500 ml voda 1 mrkva 1 petrzlen 1 mala cervena cibula 2 bobkove listy 1 CL sol 1 velka lyzica maslo 1 zarovnana PL muka 200 ml sladka smotana 1 zltko…. limetova , alebo citronova stava
Postup: Telacie maso pokrajame na mensie kusky a zalejeme ho 0.5 litrom studenej vody. Telacie maso musi byt prikryte vodou. Ocistime mrkvu, petrzlen a cibulu a v celosti ich...
Ingredience: 1 vajce 4 lyzicky hladkej muky sol 1 lyzica nastruhaneho Cheddaru alebo ineho struhatelneho syru
Postup: Vajicko si v miske rozslahame vidlickou. Pridame muku a sol a dobre vymiesame. Pridame nastruhany syr a znova dobre vymiesame. Cesticko lejeme tenkym prudom do vriacej polievky. Ked sme vsetko do polievky vyliali, zlahka premiesame, zmiernime ohen a s trosku odchylenou pokrievkou...
1 2
Krupicová pena pre deti | Srandovne chlebicky a ine | Cestoviny s brokolicou a... | Brokolicova polievka |
Domáci Pribináčik | Kokosové Cookies z... | Králičie kúsky v brokolici | Kuracia polievka pre... |