Ingredience: 50 g hovädzieho a 50 g bravčového mletého mäsa ( alebo 100 g bravčového mletého mäsa ) 80 g strúhaného syra 1 pl nasekanej petržlenovej vňate 1 pl nasekanej pažítky soľ, mleté čierne korenie 4 plátky hovädzej roštenky alebo 4 ks bravčových plátkov mleté červené korenie 4 plátky šunky 4 sterilizované uhorky 2 pl oleja
Postup: Do misy dáme mleté mäso, pridáme nastrúhaný syr, nasekané...
Ingredience: 700 g - 800 g mleté maso 2 vejce 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice trochu mletého kmínu trochu mletého pepře sůl, pár kapek sojové omáčky špetku vegety 2 polévkové lžíce škrobu kukuřičný, bramborový) trochu strouhanky na zahuštění. Náplň : 4 uvařená vejce 1/2 cibule 1-2 kyselé okurky - rozkrájet 4-8 plátků uzeniny (šunka, salám, anglická) můžeme dát i kousek kápie...
Ingredience: 500 g mlete bravcove, 1 cibula, 4 struciky cesnak, 1 vajce, plytka lyzicka skorica, plna lyzicka majoranka, sol, mlete korenie, maslovy olej (oriesok masla + lyzica oleja). 200 g hranata sunka, 200g struhany syr, 250 ml sladka smotana, stava z citrona, zmes mleteho korenia. Maslo na vytretie pekacika.
Postup: Cibulu pokrajame nadrobno a udusime do zlata na maslovom oleji. Udusenu cibulu aj s...
Ingredience: 500 g mlete miesane maso 2 mensie cibule 5 PL olej (nie olivovy) 50 g platky anglickej slaniny 2 PL ovsene vlocky 100 ml mlieko 1 plytka CL sol, cerstvo mlete korenie Na besamelovu omacku: Maly orech masla 1 PL hladka muka 150 ml vyvar + 100 g sladka smotana + 50 ml sladke mlieko sol, cerstvo mlete korenie, mlety muskt. oriesok (ten oriesok som ja nedala, ja ho nemam...
Ingredience: 1000 g zomletého vykosteného bôčika, 5 vajec, 5 strúčikov prelisovaného cesnaku, 100 g vykôstkovaných čiernych olív, 1 CL mletého čierneho korenia, 1 CL sladkej mletej čiernej papriky, 1 CL vegety, 1 CL morskej soli, 1 PL olivového oleja, 1 rukáv na tlačenku, voda, potravinársky motúz
Postup: Do mletého mäsa pridáme koreniny, vajcia, olej a posekané olivy. Dobre spracujeme a odložíme odstáť do...
Ingredience: 400g mlete hovadzieho maso, 3 struciky prelisovaneho cesnaku, 1 vajce, 1 lyzicka talianske korenie, 1 velka polievkova lyzica nadrobno nakrajana petrzlenova vniatka, 3 polievkove lyzice nastruhany parmazan, 1 lyzicka sol, 2 az 3 lyzice nadrobno nakrajana biela zemla.
Postup: Vsetky suroviny dame do misy a dobre vymiesame ..az bude zmes pekne kompaktna. Rukou robime male gulky...ja som ich mala...
Ingredience: Na masove gulky : 500 g mlete miesane maso 1 salotka (alebo 3 jarne cibulky aj s vnatou) 1 vajce 1 kytica cerstva koriandrova vnat 1 CL s kopcekom susena citronova trava (alebo stonka cerstvej) kusok cerstvy dumbier 1 CL paliva mleta paprika ( podla seba) 1/2 CL sol 2 nasekane cesnakove strucky olej na opekanie Na omacku 2 PL olej (nie olivovy) + 1 lyzica maslo po 1 CL...
Ingredience: 400 g mletého mäsa, 1 rožok, 3 vajcia, 100 ml mlieka, 100 g moravského bochníka alebo eidamu, 200 g tvarohu, 1 strúčik cesnaku, čierne korenie, soľ, petržlenová vňať, 2 lyžice masla
Postup: Rohlík namočíme v mlieku, vymačkáme a zmiešame s mäsom, 2 vajciami a strúhaným syrom. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame s prelisovaným cesnakom. Tvaroh zmiešame s 1 vajcom, osolíme, opipríme a vmiešame...
Ingredience: Na cesto : 170 g polohruba muka (v roznych castiach Juznej Ameriky sa pouziva aj kukuricna) 4 PL olej slabych 100 ml tepla voda pol lyzicky sol Napln : 200 g mlete hovadzie maso 1 mensia cervena cibula 4 velke velke cesnakove struciky 1 chilli papricka hrst ceresnovych paradajok (cca 8 kusov) 100 ml pasirovane paradajku 100 ml vyvar 1 cl mleta sladka paprika 1 cl...
Ingredience: 300 g ľubovoľného vareného alebo pečeného mäsa (zbytky, môže byť i mäso z polievky), 50 g šampiňónov, 1 cibuľa, 1 vajce, 20 g hladké múky, 1/8 l mlieka, 20 g masla, 20 g oleja, soľ, petržlenová vňať, čierne korenie Na obaľovanie: polohrubá múka, 1-2 vajcia, strúhanka
Postup: V zmesi masla a oleja opražíme nakrájanú cibuli, pridáme sekanú vňať, nakrájané šampiňóny, pomleté mäso, osolíme,...
Ingredience: 600 g zemiaky 250 g mleté bravčové 150 ml pasírované paradajky soľ, čerstvo mleté korenie, pálivá mletá paprika 1 cibuľa + 2 PL olej 1 veľké vajce + strúhanka na obalenie olej na vyprážanie
Postup: Očistené a nakrájané zemiaky uvaríme v slanej vode, zlejeme a popučíme na hladkú kašu. Môžeme pridať 2 lyžičky oleja aby sa nám kaša zhladila, rukami vypracujeme plastelínovú...
Ingredience: 250g kapusta, 4 lyzice olej, bujonova kocka Na gulky 500g mleteho mastnejsieho bravcoveho masa, 30g namocenych cinskych ciernych hub ( mozu byt aj susene domace), 2 mensie cibule, plytka lyzica jemne nasekaneho dumbiera (zazvor), 2 lyzice biele vino, 2 lyzice sojova omacka, 1 lyzicka soli, 1 lyzica cukru. 250g
Postup: Namocene huby predvarime a pokrajame na jemne pruzky. Cibulu a dumbier...
Ingredience: 300 g mleté maso 100 g hub-může být i více 1 cibule 1/2 brokolice uvařené 2 vejce 100-150 g sýr eidam 2 starší rohlíky 1 stroužek česneku asi 3 cm pórku kousek zelené papriky špetku chilli špetku sušeného libečku mletý pepř sůl olej-50 ml
Postup: Brokolici uvaříme.Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli,přidáme maso a nakrájené houby(já jsem měla podušené zmrazené),mírně osolíme...
Ingredience: 8 listov červenej kapusty, 800 g mletého mäsa, 150 g eidamu, ½ l vývaru, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, majoránka, soľ, petržlenová vňať, čierne korenie
Postup: Mäso zmiešame so sekanou cibuľou, cesnakom, vajcami, sekanou vňaťou, ochutíme soľou, korením a majoránkou. Listy sparíme v horúcej vode, naplníme plnkou a zabalíme. Vložíme do vymasteného pekáča, zalejeme vývarom a pečieme v...
Ingredience: 1 kg zemiakov, 3 lyžice polohrubej múky, 1 vajce, 1 žemľa, 500 g mletého mäsa, 1 cibuľa, olej, 3 lyžice kukuričných vločiek alebo kukuričnej krupice, ¼ lyžičky mletého korenia, soľ
Postup: Ošúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a 2x prelisujeme. Pridáme múku, vajce a spracujeme do kyprej hmoty. Do mäsa pridáme vopred namočenú a vyžmýkanú žemľu, opipríme, osolíme. Pridáme na polkolieska...
Ingredience: cca 400 g zemiaky (ja som mala asi 380) 2 PL sol 1 vajce cca 120 g polohruba muka + muka na podsypanie Na napln: 300 g mlete maso 2 PL olej necela lyzicka soli 1 cl Cerstvo drvene korenie 1 mala lyzicka sladka mleta paprika podla chuti paliva mleta paprika 1 cervena cibula 1 plytka PL susena majoranka
Postup: Zemiaky umyjeme a v supke uvarime v slanej vode (ja som dala 2 PL ). Po...
Ingredience: Na zemiaky : 4 male zemiaky, platky tvrdeho syra, platky mensich paradajok, hrubozrnna sol, cela rasca, sol, olej Na karbonatky : 130 g mlete miesane maso, 1 polovica cibule, 1 vacsi strucik cesnaku, mleta rasca, mlete cierne korenie, sol
Postup: Zapekaciu nadobu vystelieme alobalom, potrieme olejom, vysypeme hrubozrnnou solou, posypeme celou rascou. Zemiaky v supke dobre umyjeme kefkou...
Ingredience: cca 300g vareneho slepacieho masa bez kosti, cca 8 rovnako velkych zemiakov, 200 ml smotany, 100 g udenej prerastanej slaniny, 1 cibula, 250 g struhany syr, 1 vajce, trosku prasku z muskatoveho orieska, sol, mlete cierne korenie.
Postup: Zemiaky uvarime v supke. Do vody v kt. varime vhodime aspon dve polievkove lyzice soli. Zemiaky nechame uplne vychladnut. Uvarene slepacie maso s ocistenou...
Sekaná so zeleninou | Šunkové rolky v syrovej... | Madarská domáca "gyulai"... | Anglické bravčové fašírky ... |
Bifteky z mletého mäsa s... | Bomba - čistý cholesterol | Čevabčiči | Čevapi z Bosny - Čevapčiči |