Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Počet porcií (kusov): 4 |
4 porcie kuracieho mäsa ( podľa vlastného uváženia, ja používam vykostené nožičky ), 3 paradajky, 2 papriky, 1 červená a 1 obyčajná cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, provensálske korenie, soľ, mleté čierne korenie, 2 bobkové listy, 1 lyžička solamylu, ½ l hydinového vývaru, olej
placky : 250 g celozrnnej múky, ½ balíčka prášku do pečiva, 2 lyžice masla alebo margarínu, 60 g tvrdého syra, 2 lyžičky plnotučnej horčice, soľ, sezam, mlieko
Do zapekacej misy uložíme narezané paradajky a papriku.
Mäso rýchlo opečieme na oleji z oboch strán a uložíme na zeleninu. Obložíme narezanou cibuľou, strúčikami cesnaku, posypeme provensálskym korením, čiernym korením a soľou.
Vložíme bobkové listy.
V troške vývaru rozmiešame solamyl a vlejeme do zvyšného horúceho vývaru. Privedieme k varu, odstavíme a vlejeme do misy k mäsu.
Zakryjeme a 30 minút v rúre pri 200 °C dusíme.
Potom vyberieme von, odkryjeme, obložíme plackami. Placky potrieme mliekom a posypeme sezamom. Ešte 20 minút pečieme v rúre odkryté.
Placky : Zmiešame múku, štipku soli, prášok do pečiva, strúhaný syr, horčicu, maslo a pridáme toľko mlieka, aby sme vypracovali nie príliš tuhé cesto. Formujeme z neho asi 1-1,5 cm vysoké placky.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
ale ja som ti len napísala, že sa dá použiť aj iná zelenina, skutočne tam nemusia byť paradajky, hrášok je výborný tiež A tú mrkvu som pochopila ako si to myslela
boze ty nerozumies srande...tam som tu mkrvu vypichla preto lebo viem ze ju vo varenom stave nemas rada
vybusna, zeleninu môžeš dať podľa svojej chuti, dobre sa hodí aj hrášok
vyborne, az na to, ze ja nedam paradajky, ale radse nieco ine...trebars cuketu...ja raz neviem preco nemam rada rozpecene paradajky....alebo si pridam radsej mrkvu tejaja