Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá |
Knedlíky : 4 v šupke uvarené zemiaky, 350 g špenátu, 250 g jemného tvarohu, 100 g strúhaného syra, 100-150 g polohrubej múky, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, 4 prelisované strúčiky cesnaku
Šalviové maslo : 100 g masla, 5 lyžíc čerstvých šalviových lístkov alebo asi 15 lístkov sušených, soľ, čierne korenie
Špenát necháme rozmraziť a odkvapkať.
Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle.
Zo špenátu, zemiakov a ostatných ingrediencií vymiešame cesto. Múky dávame len toľko, aby sa dali tvarovať knedlíky, ale cesto nemá byť tuhé.
Mokrými rukami formujeme gule s priemerom asi 5 cm a vo vriacej osolenej vode ich na slabom ohni varíme asi 8 minút ( vyskúšame jeden či je uvarený ). Knedlíky vyberieme a necháme otiecť.
Maslo v malom kastróliku zotopíme, pridáme nadrobno nasekanú šalviu a za stáleho miešania 2 minúty povaríme.
Odkvapkané knedlíky uložíme na tanier a prelejeme šalviovým maslom.
![]() |
Autor: tejaja |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
+1