Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Zemiakové jedlá |
750 g zemiakov, 1 zväzok kôpru, 100 g tvrdého syra, 3 lyžice kyslej smotany, 200 ml sladkej smotany, soľ, čierne korenie
Očistené a umyté zemiaky priečne hlboko narežeme na plátky tak, aby sa zemiak nerozpadol ( najlepšie je každý zemiak položiť na lyžicu a tak narezávať ). Takto upravené zemiaky položíme do vymastenej ohňovzdornej misy a v rúre pečieme asi 20 minút. Obidve smotany zmiešame, pridáme nasekaný kôpor, osolíme, okoreníme a nalejeme na zemiaky. Pečieme ďalej asi 40 minút. Pred dopečením posypeme nastrúhaným syrom a necháme v rúre, kým sa roztaví do zlata.
Podávame s rôznymi zeleninovými šalátami alebo s kyslým mliekom, kefírom, acidofilným mliekom.
![]() |
Autor: tejaja |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 kladné ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
...tak to je pochutnání..