Viac ako  4 000  receptov

Rýchla sviečková na smotane bez pácovania

Rýchla sviečková na smotane bez pácovania
nahoru
Rýchla sviečková na smotane bez pácovania Rýchla sviečková na smotane bez pácovania Rýchla sviečková na smotane bez pácovania
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovädzie mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 90 min + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4 porcie

Suroviny:

800g hovädzieho zo stehna, 150g mrkvy, 100g zeleru, 50g kalerábu, kúsok petržlenu, 1 cibuľa, 2 bobkové listy, 4 guličky borievky, 5 guličiek nového korenia, 1 mala lyžička horčičného semienka, 20ml sladkej smotany, 2 plátky slaniny.

Nálev : 1 liter vody, 6 zarovnanych PL cukor, 2 PL ocot, 2 CL sol

Postup

Maso nakrajame na platky hrube cca 1,5 cm...nevyklepavame ich ! Osolime ich a okorenime mletym korenim. Zeleninu ocistime a nakrajame na mensie kusky. Slaninu a cibulu nakrajame na kocky.
V hrnci, v kt. budeme svieckovu robit, rozohrejeme olej a opecieme na nom z oboch stran pripravene platky. Vyberieme a odlozime na bok, do hrnca vhodime slaninu a nechame rozprazit, pridame cibulu a zeleninu....orestujeme, pridame maso a koreniny a podlejeme asi litrom vriacej vody. Ak mate vyvar, tak mozete pridat vyvar...ale musi byt horuci.
Prikryjeme pokrievkou a asi hodinu nechame dusit.
Po hodine by malo byt maso takmer makke a tekutina velmi zredukovana.
Uvarime si nalev, podla navodu v surovinach. Polovicu horuceho nalevu vlejeme k masu a dodusime ho do makka.
Makke maso vyberieme, bobkovy list vyhodime a zeleninu vymixujeme do hladkej omacky. Ak je velmi husta nariedime ostatkom nalevu a nechame prevriet.
Pridame smotanu a znovu nechame prevriet. Ak sa Vam zda omacka stale husta, tak doriedujte nalevom..
Ak sa vam naopak zda omacka riedka, tak odoberte pol hrnceka omacky a rozlahajte v nej lyzicku hladkej muky a vratte do hrnca..nechajte prevriet.
Do hotovej omacky vratime maso a podavame s knedlou.

Poznámka

Tento a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=344

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
8 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Rýchla sviečková na smotane bez pácovania"

autor: vybusna
vložené: 05. 02. 2012 17:47:20  nahlásiť  reagovať
 

dumbaje@web.de: no myslim, ze anosmajlik

autor: dumbaje@web.de (neregistrovaný/á)
vložené: 05. 02. 2012 17:45:57  nahlásiť  reagovať
 

vybusna smajlik

vies aj jako sa urobi steak in der pfanne ???smajlik

autor: dumbaje@web.de (neregistrovaný/á)
vložené: 05. 02. 2012 16:50:59  nahlásiť  reagovať
 

vybusna smajlik prave knedle ako poznam z tschech je robota jako na kostole smajlik obcas sa daju kupit in kaufhof tak hned si kupim plny mrazak smajlik staci mi doniest z tschech len svieckovu v sackoch . grußsmajlik

autor: vybusna
vložené: 05. 02. 2012 10:46:39  nahlásiť  reagovať
 

dumbaje: dumbaje..aj ja som v nemecku. knedle si robim sama v domacej pekarni...je to praca hrou..pokial nemas pekaren, tak skus hrncekove knedle. nie su to tie nadychane slovenske, ale to nie su ani tie kupovane v nemecku.
no a moj manzel je uplne zavisly na ceskych knedliach z prasku. Takze pre neho si vzdy kupim doma na slovensku, alebo v cechach 10 balikov a mam po probleme.

autor: dumbaje (neregistrovaný/á)
vložené: 05. 02. 2012 10:43:10  nahlásiť  reagovať
 

podarila sa ale knedle som kupil hotove raz za rok sa daju aj u nas ( deutschland ) kupit a do omacky som pridal muskat a sacok hotovej omacky co som priniesol zo slowenska smajlikwww.toprecepty.sk

autor: vietnamka
vložené: 24. 04. 2011 14:47:58  nahlásiť  reagovať
 

dnes som to urobila prvykrat v zivote, a je skuocne vynikajuca! aj moj muz sivelmi pochvaloval, mnam.
Uz ju inak ani nebudem robit!

vložené: 19. 08. 2010 16:41:30  nahlásiť  reagovať
 

Vybusnasmajlikreceptík se mi moc líbísmajliksmajlika fotky jsou nádhernésmajlikukládám a tobě posílám bodík+smajliksmajlik

autor: Ewelin (neregistrovaný/á)
vložené: 21. 07. 2010 18:25:25  nahlásiť  reagovať
 

Ja som teda 1krát v živote varila sviečkovú, teda aj 1krát omáčku :) ale je úplne že úžasná. Super receptik. Ďakujem veľmi pekne

autor: vybusna
vložené: 14. 03. 2010 22:49:58  nahlásiť  reagovať
 

janka pa...smajlik pacovanie...no ...marinovanie?...ked nakladas maso do toho laku...

autor: Jana Pa
vložené: 14. 03. 2010 13:48:09  nahlásiť  reagovať
 

vybusná máš bodíkasmajlik, nejen za recept - ale hlavně za popis, co a jak-přidat,atd.atd.smajlik,sice nevím, co je "pácovania"smajliksmajlik, ale svíčkovou doma neustále zkouším, tak vyzkouším i tudle tusmajliksmajlik

autor: maris
vložené: 14. 03. 2010 08:07:36  nahlásiť  reagovať
 

Nádherné fotkysmajliksmajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 13. 03. 2010 20:16:19  nahlásiť  reagovať
 

To je papaníčkosmajliksmajlik+3

autor: michsamant
vložené: 13. 03. 2010 19:17:36  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik

vložené: 13. 03. 2010 19:16:50  nahlásiť  reagovať
 

vybusna, tys určitě byla na nějakém kurzu focení, to není možnésmajliksmajliksmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz