Viac ako  4 000  receptov

Bešamelové dolky

Bešamelové dolky
Bešamelové dolky
nahoru
Bešamelové dolky Bešamelové dolky Bešamelové dolky Bešamelové dolky Bešamelové dolky Bešamelové dolky Bešamelové dolky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Sladké jedlá

Suroviny:

60 g masla
60 g hrubej múky
0,5 l mlieka
4 vajcia
štipka soli
1 lyžička cukru

Postup

1. v hrnci si rozpustíme maslo
2. pridáme múku a dobre rozmiešame
3. pridáme teplé mlieko a uvaríme hustý bešamel
4. necháme trochu vychladnúť a pridáme soľ a cukor
5. nakoniec pridáme vajíčka a dobre vymiešame
6. zo vzniknutého cesta pečieme dolky a zdobíme ľubovoľne

Poznámka

Lepšie dolky som ešte nejedla.

Recept pochádza z jednej veľmi starej kuchárskej knihy, ktorá má asi 600 strán :-D

Autor Autor: (Jana Ali Zibolenová)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Bešamelové dolky"

autor: va-mi (neregistrovaný/á)
vložené: 07. 02. 2012 17:48:16  nahlásiť  reagovať
 

zvnútra sú surové

autor: JanaAli
vložené: 19. 03. 2010 14:28:59  nahlásiť  reagovať
 

tesim sa Miska smajlik

autor: michsamant
vložené: 19. 03. 2010 13:25:42  nahlásiť  reagovať
 

Vyborne!! Urcite neboli naposledy smajliksmajliksmajlik

autor: JanaAli
vložené: 14. 03. 2010 22:51:16  nahlásiť  reagovať
 

dakujem evi smajlik

autor: eva hubova
vložené: 14. 03. 2010 22:50:19  nahlásiť  reagovať
 

smajlik+3

autor: JanaAli
vložené: 14. 03. 2010 12:35:30  nahlásiť  reagovať
 

chrobac, tam malo byt smajlik

autor: JanaAli
vložené: 14. 03. 2010 12:32:18  nahlásiť  reagovať
 

fiha zaujimavy napad, ja by som skor povedala, ze by mi tam ta chorac naliezla smajliksmajliksmajliksmajlik inak preosievam aj ja od istej doby, ako som v muke nasla rozne spagaty a podobne

autor: michsamant
vložené: 14. 03. 2010 12:30:04  nahlásiť  reagovať
 

tu to teta susedka preosievala na streche a nechala na slnku aby chrobac vyliezla a potom to dala do teste uzavretej nadoby.

autor: JanaAli
vložené: 14. 03. 2010 12:26:35  nahlásiť  reagovať
 

ja kupujem vo velkom a skladujem, naposledy som kupila 10 kil a uz je po nich smajlik ale skladovat ju musim tak, ze hned po otvoreni dat do nadoby, ktora sa da velmi tesne uzavriet, aby sa tam nic nedostalo, alebo otvorenu do ladnicky, inak by som tam tiez mala hned chrobaky a ine hnusy !!! smajliksmajliksmajlik

autor: michsamant
vložené: 14. 03. 2010 12:23:41  nahlásiť  reagovať
 

ja kupim len pol kila vzdy podla toho co idem robit,neskladujem, tiez sa do toho hned daju chrobaciky

autor: JanaAli
vložené: 14. 03. 2010 12:22:50  nahlásiť  reagovať
 

tu mame tiez hladku ako klasiku a potom ostatne druhy, ako kukuricnu a podobne, ale tie nekupujem, lebo raz som kupila a boli v nej cerviky smajlik, odvtedy kupujem len hladku jednu znacku a nic viac

autor: michsamant
vložené: 14. 03. 2010 12:20:42  nahlásiť  reagovať
 

s tymi mukami ani ja niekedy neviem...okrem hladkej je celozrnna, potom z 5 obylovin, co davam na capaty, cicerova, ryzova, kukuricna-co je skor skrob a este zo vselijakych strukovin aj sojova tusim a tie neviem do coho by som pouzila,ale su zdrave tak musim nieco vyspekulovat

autor: JanaAli
vložené: 14. 03. 2010 12:09:36  nahlásiť  reagovať
 

Miska daj v poho hladku, ale v tom pripade jej daj viac, ja som tiez robila len z hladkej, ale boli potom velmi riedke (a mali chut sladkej omeletysmajlik) , tak som prisypavala od oka a tusim mi tam voslo na dobru konzistenciu este raz tak muky, cize 120g hladkej, ono ten besamel ma dobru konzistenciu,kym tam nedas vajcia, ktore ho urobia v pripade pouzitia hladkej muky riedkym, tak potom od oka prisyp muky, alebo daj menej vajec

nechapem preco vo svete sa pouziva len hladka muka, strasne to robi problemy pri vareni v zahranici, sakris !smajlik

autor: michsamant
vložené: 14. 03. 2010 11:44:19  nahlásiť  reagovať
 

ale ten postup je zaujimavy, takto som to este nikdy nepocula, ze by sa dolky robili skusim urcite bez prasku aj kvasnic, podla toho ako robis ty, len muku dam hladku, lebo u nas hruba neni

autor: JanaAli
vložené: 14. 03. 2010 09:52:36  nahlásiť  reagovať
 

nie Miska, ani kvasnice, ani prasok do peciva, ale raz som predsa len skusila pridat prasok do peciva, nejaky zasadny rozdiel v tom nebol, ak chces mozes tam prihodit aj citronovu koru, vylepsi ich chut, zabudla som to napisat do receptusmajlik

autor: michsamant
vložené: 14. 03. 2010 07:30:46  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik nedavas kvasnice ani prasok do peciva?

autor: JanaAli
vložené: 13. 03. 2010 23:33:55  nahlásiť  reagovať
 

smajlik

vložené: 13. 03. 2010 23:33:02  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz