Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Sladké jedlá |
60 g masla
60 g hrubej múky
0,5 l mlieka
4 vajcia
štipka soli
1 lyžička cukru
1. v hrnci si rozpustíme maslo
2. pridáme múku a dobre rozmiešame
3. pridáme teplé mlieko a uvaríme hustý bešamel
4. necháme trochu vychladnúť a pridáme soľ a cukor
5. nakoniec pridáme vajíčka a dobre vymiešame
6. zo vzniknutého cesta pečieme dolky a zdobíme ľubovoľne
Lepšie dolky som ešte nejedla.
Recept pochádza z jednej veľmi starej kuchárskej knihy, ktorá má asi 600 strán :-D
Autor: JanaAli (Jana Ali Zibolenová) | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
zvnútra sú surové
tesim sa Miska
Vyborne!! Urcite neboli naposledy
dakujem evi
+3
chrobac, tam malo byt
fiha zaujimavy napad, ja by som skor povedala, ze by mi tam ta chorac naliezla inak preosievam aj ja od istej doby, ako som v muke nasla rozne spagaty a podobne
tu to teta susedka preosievala na streche a nechala na slnku aby chrobac vyliezla a potom to dala do teste uzavretej nadoby.
ja kupujem vo velkom a skladujem, naposledy som kupila 10 kil a uz je po nich ale skladovat ju musim tak, ze hned po otvoreni dat do nadoby, ktora sa da velmi tesne uzavriet, aby sa tam nic nedostalo, alebo otvorenu do ladnicky, inak by som tam tiez mala hned chrobaky a ine hnusy !!!
ja kupim len pol kila vzdy podla toho co idem robit,neskladujem, tiez sa do toho hned daju chrobaciky
tu mame tiez hladku ako klasiku a potom ostatne druhy, ako kukuricnu a podobne, ale tie nekupujem, lebo raz som kupila a boli v nej cerviky , odvtedy kupujem len hladku jednu znacku a nic viac
s tymi mukami ani ja niekedy neviem...okrem hladkej je celozrnna, potom z 5 obylovin, co davam na capaty, cicerova, ryzova, kukuricna-co je skor skrob a este zo vselijakych strukovin aj sojova tusim a tie neviem do coho by som pouzila,ale su zdrave tak musim nieco vyspekulovat
Miska daj v poho hladku, ale v tom pripade jej daj viac, ja som tiez robila len z hladkej, ale boli potom velmi riedke (a mali chut sladkej omelety) , tak som prisypavala od oka a tusim mi tam voslo na dobru konzistenciu este raz tak muky, cize 120g hladkej, ono ten besamel ma dobru konzistenciu,kym tam nedas vajcia, ktore ho urobia v pripade pouzitia hladkej muky riedkym, tak potom od oka prisyp muky, alebo daj menej vajec
nechapem preco vo svete sa pouziva len hladka muka, strasne to robi problemy pri vareni v zahranici, sakris !
ale ten postup je zaujimavy, takto som to este nikdy nepocula, ze by sa dolky robili skusim urcite bez prasku aj kvasnic, podla toho ako robis ty, len muku dam hladku, lebo u nas hruba neni
nie Miska, ani kvasnice, ani prasok do peciva, ale raz som predsa len skusila pridat prasok do peciva, nejaky zasadny rozdiel v tom nebol, ak chces mozes tam prihodit aj citronovu koru, vylepsi ich chut, zabudla som to napisat do receptu
nedavas kvasnice ani prasok do peciva?