Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Slané pečivo | |
Čas prípravy: 1 hodina + odležanie cesta | |
Počet porcií (kusov): 4 veľke plechy |
300 g celozrnej hladkej múky, 200 g masla, 300 g bryndza, 1 vajce,1 prášok do pečiva, 1 žĺtok, pól lyžičky soli, rasca na posypanie
Všetko bez žĺtka zmiesime na hladké cesto. Cesto najmenej na 1 hodinu odložíme do chladničky (ja nechávam na noc). Hneď po vybratí cesta z chladničky (nie je potrebné, aby cesto malo izbovú teplotu) cesto vyvaľkáme cca na hrúbku 3-4 mm. S cestom sa robí veľmi dobre, cesto sa len málinko lepí a neláme sa. Vykrojené tvary ukladáme blízko vedľa seba, lebo bryndziaky vyskočia, ale zmenšia sa. Pečieme na nepriľnavom papieri na pečenie.Potrieme žĺtkom a posypeme na ozdobu rascou, makom, sezamom, alebo položíme na stred menšiu lúpanú mandľu. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 10 minút.
Bryndziaky sú trvanlivé a vydržia 2-3 týždne, ale u nás veľmi chutia a tak sa rýchlo pojedia a NEVYDRŽIA
Autor: alenka111 | |
Dátum vloženia: |
7 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Adriana: Skladujem ich tak, že ich dávam len do dózy, ale u nás sú veľmi obľúbené a nakoľko som dosť navštevovaná domácnosť tak veľmi dlho som ich ešte nikdy neskladovala, do dózy nič nedávam. Nabudúce ich skúsim uskladniť v mraziaku, ale zatiaľ to vyskúšané nemám.
Prosim vas,a ako sa skladuju,ak chcem,aby mi vydrzali dlhsie?Dat ich do mraznicky,alebo staci do dozy?Treba do dozy nieco vlozit,aby boli makke
?Dakujem ❤
Super!!! vyskusam na silvestra
neviem ako, ale mala by som doplnit do surovin 1 prasok do peciva, zabudla som ho tam napisat
krasny nazov, krasny recept, ukladam
+4
Líbí se mi "trvanlivé", ale asi to nejde ani posoudit, že? Když nevydrží. No, bodejť by vydržely, u nás by se po nich taky zaprášilo
Zavádějící název - TRVANLIVÉ U nás by stopro byly také hned pryč