Viac ako  4 000  receptov

Trvanlivé bryndziaky čo dlho nevydržia

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Trvanlivé bryndziaky čo dlho nevydržia
nahoru
Trvanlivé bryndziaky čo dlho nevydržia Trvanlivé bryndziaky čo dlho nevydržia
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Slané pečivo
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina + odležanie cesta
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4 veľke plechy

Suroviny:

300 g celozrnej hladkej múky, 200 g masla, 300 g bryndza, 1 vajce,1 prášok do pečiva, 1 žĺtok, pól lyžičky soli, rasca na posypanie

Postup

Všetko bez žĺtka zmiesime na hladké cesto. Cesto najmenej na 1 hodinu odložíme do chladničky (ja nechávam na noc). Hneď po vybratí cesta z chladničky (nie je potrebné, aby cesto malo izbovú teplotu) cesto vyvaľkáme cca na hrúbku 3-4 mm. S cestom sa robí veľmi dobre, cesto sa len málinko lepí a neláme sa. Vykrojené tvary ukladáme blízko vedľa seba, lebo bryndziaky vyskočia, ale zmenšia sa. Pečieme na nepriľnavom papieri na pečenie.Potrieme žĺtkom a posypeme na ozdobu rascou, makom, sezamom, alebo položíme na stred menšiu lúpanú mandľu. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 10 minút.

Poznámka

Bryndziaky sú trvanlivé a vydržia 2-3 týždne, ale u nás veľmi chutia a tak sa rýchlo pojedia a NEVYDRŽIA

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
7 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Trvanlivé bryndziaky čo dlho nevydržia"

autor: alenka111
vložené: 05. 06. 2017 13:56:22  nahlásiť  reagovať
 

Adriana: Skladujem ich tak, že ich dávam len do dózy, ale u nás sú veľmi obľúbené a nakoľko som dosť navštevovaná domácnosť tak veľmi dlho som ich ešte nikdy neskladovala, do dózy nič nedávam. Nabudúce ich skúsim uskladniť v mraziaku, ale zatiaľ to vyskúšané nemám.

autor: Adriana (neregistrovaný/á)
vložené: 20. 02. 2017 11:43:04  nahlásiť  reagovať
 

Prosim vas,a ako sa skladuju,ak chcem,aby mi vydrzali dlhsie?Dat ich do mraznicky,alebo staci do dozy?Treba do dozy nieco vlozit,aby boli makke
?Dakujem ❤smajlik

autor: ercicka
vložené: 28. 12. 2010 07:50:56  nahlásiť  reagovať
 

Super!!! vyskusam na silvestra smajlik

autor: alenka111
vložené: 16. 03. 2010 14:03:09  nahlásiť  reagovať
 

neviem ako, ale mala by som doplnit do surovin 1 prasok do peciva, zabudla som ho tam napisat

autor: JanaAli
vložené: 15. 03. 2010 20:24:54  nahlásiť  reagovať
 

krasny nazov, krasny recept, ukladam smajlik

autor: eva hubova
vložené: 15. 03. 2010 13:33:29  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik+4

vložené: 15. 03. 2010 12:04:22  nahlásiť  reagovať
 

Líbí se mi "trvanlivé"smajliksmajlik, ale asi to nejde ani posoudit, že? Když nevydrží. No, bodejť by vydržely, u nás by se po nich taky zaprášilosmajliksmajlik

autor: cathleen
vložené: 15. 03. 2010 10:14:02  nahlásiť  reagovať
 

Zavádějící název - TRVANLIVÉ smajliksmajlik U nás by stopro byly také hned pryčsmajliksmajlik

autor: michsamant
vložené: 15. 03. 2010 09:56:34  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2025 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné obchodné podmienky | Zásady ochrany súkromia | Cookies zásady | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz