Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Huby |
1 mensia cervena cibula
olej alebo ghee
1/2 lyzicky rimskej rasce
1 azijsky bobkovy list
3 klinceky
kusok skorice
1 hnedy kardamon
4 struciky cesnaku
kusok cerstveho zazvoru
4-5ks vacsich sampinonov
hrst mrazeneho hrachu
1/3 lyzicky mletej kurkumy
1/2 lyzicky garam masala
1/4 lyzicky mleteho cierneho korenia
sol
1 pohar ryze (basmati alebo ina dlhozrnna)
2 pohare vody
cerstva koriandrova vnat
Ryzu preplachneme a na 30 minut namocime vo vode.
Olej zohrejeme a pridame rimsku rascu, hnedy kardamon, skoricu, klinceky a azijsky bobkovy list. Nechame chvilocku rozvonat.
Pridame nadrobno nakrajnu cibulu, cesnak a zazvor a restujeme domakka. Dalej pridame nakrajane sampinony a mrazeny (alebo cerstvo vyluskany) hrach.
Pridame cierne korenie, kurkumu a garam masala. Premiesame.
Pridame scedenu ryzu, zalejeme vodou a pridame sol. Premiesame, ohen zmiernime a pulaou pod pokrievkou varime 10 minut.
Po 10 minutach ohen vypneme a pulao nechame odpocivat dalsich 5-10 minut. Do hotoveho jedla zamiesame nasekanu cerstvu koriandrovu vnat.
http://akochutimasala.blogspot.in/2014/01/sampinon...
Autor: michsamant (Michaela Samant) | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
+1