Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Prílohy | |
Čas prípravy: 30 minút | |
Počet porcií (kusov): 2-3 |
6-8 ks zemiakov
1 stredne veľká cibuľa
1 ČL soli
1 ČL zo všetkého - čierne korenie, červená paprika, sušený cesnak, kari korenie, kurkuma, koriander mletý, kardamón mletý
1 stredne veľká zelená paprika
2 PL horčice
2 PL majonézy
3 poháre vody
olej / maslo
1. Cibuľu si nakrájame na jemno a dáme restovať na olej.
2. Medzitým si nakrájame zemiačiky na malé kocky a pridáme k cibuli.
3. K zemiačikom a cibuli pridáme soľ a všetky koreniny - čierne korenie, červenú papriku, sušený cesnak, kari korenie, kurkumu, koriander, kardamón. Poriadne premiešame.
4. Pridáme 2 poháre vody a necháme zemiačiky variť zakryté pokrievkou.
5. Keď sa nám značná časť vody odparí, pridáme ďalší pohár vody a na pásiky nakrájanú zelenú papriku.
6. Zemiačiky ďalej dusíme, až kým nám nevznikne polokašovitá hmota, do ktorej na záver pridáme 2 PL horčice a 2 PL majonézy.
Dobre premiešame a podávame k čomukoľvek, na čo máme chuť. Výborné sú aj samé o sebe.
Neodporúčam pre detičky, len pre milovníkov "ostrých" jedál.
Autor: JanaAli (Jana Ali Zibolenová) | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
jasne Ivka, vyskusaj, ako ti ide na chut
Jani,asi to bude týmJa mám koriander čerstvý,v kvetináči,takže ten pálivý nebol,ale dá sa pridať viac pálivej papriky,alebo čierne korenie.Nakoniec som ešte dala jeden pretlačený cesnak a fakt som sa nemohla dojesťAle musím vyskúšať aj s tou paprikou,môže to byť dobré
a dakujem za bodik
Ivka, palive su zo vsetkych tych korenin, ak to nebolo u teba palive, je mozne, ze tie koreniny nie su tak silne, ako v Egypte, pretoze ked som ich robila z tamojsich korenin, ozaj nas palila "huba" este aspon pol dna.....palive by mali byt hlavne z korenia a koriandra....ale podla mna je to silou korenin, nakolko mamina na slovensku pouzila veelmi vela korenia na maso a vobec nepalilo, keby som tolko korenia dala na maso v Egypte, nedalo by sa zjest...
V poslednej chvíli som zistila,že papriku niekto ráno zjedol a pridala som namiesto nej hrášokAle musím potvrdiť,že sú naozaj strašne dobréa pálivé som si ich urobila pridaním štipľavej papriky,podľa chuti.Odporúčama Janke dávam bod a fotku
Práve ich idem robiť...ale teraz pozerám na tie surovinyz čoho budú vlastne pálivéNejde tam feferónka,ani štiplavá paprika,čili...Ale nevadí,aj tak sa na ne teším
Jani, tak to budu chutit, zarucene...
pálivé mám ráda!!
dakujem
1
skus aj bez horcice a majonezy, ale upozornujem su ozaj palive ....
ja by som ich veru najradsej same so sebou jedla, lenze ta horcica a majoneza je zatial pre mna cesta zarubana...davam na vyskusanie...ale srdce mi puka...dala by som si ich najradsej hned teraz