Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Torty |
Cesto : 5 vajec, hladká múka vo váhe vajec, kryštálový cukor vo váhe vajec, 5 lyžíc horúcej vody
Krém : 250 g masla, 200 g cukru, kašička z 1 dl mlieka a 2 lyžíc Zlatého klasu ( možno použiť vanilkový puding ), 2 lyžice kakaa
Piškótová náplň : 200 g masla, 200 g práškového cukru, 50 g kakaa, 200 g hrozienok, 200 g mletých orechov, 4 lyžice ríbezľovej šťavy ( pre dospelých rumu ), 4 lyžice ríbezľového lekváru
Ríbezľový lekvár na potretie
Čokoládová poleva : 100 g čokolády na varenie, 200 g stuženého tuku, 1 lyžica oleja
Vajcia odvážime celé v škruinke a navážime si rovnaké množstvo cukru a hladkej múky.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne všľaháme po 1 lyžici horúcej vody ( spolu 5 lyžíc ).
Vyšľaháme sneh z bielkov a do žĺtkovej hmoty postupne striedavo vmiešame múku a sneh.
Cesto vylejeme na plech a upečieme. Necháme vychladnúť.
Vychladnuté cesto rozrežeme na 2 časti asi v pomere 60% : 40%, teda režeme niečo za polovicou.
Väčšiu časť rozrežeme priečne na 2 časti. Spodnú časť namažeme krémom ( trocha necháme na boky ), prikryjeme druhou časťou a dáme do chladu.
Vrch potrieme ríbezľovým lekvárom a z náplne vytvarujeme tvar knihy tak, že masu tvarujeme od stredu k okrajom ( v strede vyššie, k okrajom sa zvažuje ).
Tortu prelejeme čokoládovou polevou a ozdobíme.
Krém :
Z mlieka a Zlatého klasu ( pudingu ) uvaríme hustú kašičku. Necháme vychladnúť.
Vyšľaháme maslo s cukrom do peny, vmiešame postupne vychladnutú kašičku a v lyžici teplej vody rozmiešané kakao.
Piškótová náplň :
Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme kakao, hrozienky, šťavu a lekvár, nadrobíme menšiu časť upečenej piškóty a všetko dobre premiešame.
Poleva :
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, tuk a olej, dobre premiešame.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Názov : Zákon č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon)
A i tady chybí název spisu , jinak prima. Mám podobný recept ale světším množstvím vody a je tekutější, myslí, že udělám ten tvůj a uvidím