Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Slané pečivo |
250 ml vody
500g vyzreteho kvasku (moze byt trojstupnovy)
2cl soli
2cl cukru
3 pl slknecnicovych semien
300g raznej chlebovaj muky
200g razneho srotu
100g ryzovej muky
Zo surovin vypracujeme cesto v pekarni alebo v kuchynskom robote. Cesto velmi lepi, preto ho preklopime na silno pomucenu pracovnu dosku (ranou mukou). Trochu este prehnetieme a urobime bochnik, ktory dame do papierom na pecenie vylozeneho rimskeho hrnca a nechame na teplom mieste kysnut min. 2 hodiny. Ja ho davam do teplej truby. Pecieme podla zasad rimskeho hrnca. Vrchnak namocime do vody na 20minut, RH zakryjeme a vlozime do studenej truby. Nastavime termostat na 220°C, nechame 20min. Potom nastavime na 170°C a nechame piect 40min. POtom vatocime na 220°C a pecieme este asi 15-20min
![]() |
Autor: ercicka (Erika) |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
žiadne ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.