Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Slané pečivo |
250ml vody
400g zreleho kvasku
2cl soli
2cl cukru (ovocneho cukru alebo medu)
1PL slnecnice
300g raznej chlebovej muky
200g raznej celozrnnej muky
50g nahrubo nasekanych vlasskych orechov
Zo surovin vypracujeme cesto v pekarni alebo v kuchynskom robote. Cesto velmi lepi, preto ho preklopime na silno pomucenu pracovnu dosku (ranou mukou). Trochu este prehnetieme a urobime bochnik, ktory dame do papierom na pecenie vylozeneho rimskeho hrnca a nechame na teplom mieste kysnut min. 2 hodiny. Ja ho davam do teplej truby. Pecieme podla zasad rimskeho hrnca. Vrchnak namocime do vody na 20minut, RH zakryjeme a vlozime do studenej truby. Nastavime termostat na 220°C, nechame 20min. Potom nastavime na 170°C a nechame piect 40min. Potom vytocime na 220°C a pecieme este asi 15-20min
Autor: ercicka (Erika) | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Díky, nebudem experimentovať, upečiem radšej podľa teba, máš to odskúšané ešte bodík +2
da sa piect aj v pekarni, ale doporucujem nechat vymiesit cesto a potom ho nechat tie dve hodky kysnut a az potom upiect na programe pecenie... este som to neskusala, ja som si kupila RH hlavne kvoli peceniu chleba
erika a dá sa piecť aj v pekárni alebo je to chlebík len pre pečenie v rúre ?
ale inak asi bude dirkovy, nie tehlovy, pozri ten prvy chleba co som vlozila, tiez je cisto kvaskovy a je nakrojeny. tento sa mi zda lepsi
ja nesmiem drozdie, takze musim robit len cisto kvaskove. podla mna, keby si pridala trosku drozdia, tak by trosku viac nabehol. toto nie je dobra fotka, ale nemozem ho este nakrojit, beriem ho na slovac, aby som mala co jest
ale vyzera krasne....naozaj ako vytiahnuty z pece u starej mamy....a on bude asi dost taky hutny vsak? a ked tam davas kvasok tak drozdie uz nejde?