Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zemiakové jedlá | |
Čas prípravy: 45 minút + príprava surovín | |
Počet porcií (kusov): 8-10 |
2 kg varených zemiakov v šupke, 1 vačšia cibuľa, 2-3 nožičky pikantnej klobásy madarského typu, 6 vajec uvarených na tvrdo,1 kyslá smotana, olej, soľ, mleté čierne korenie, polohrubá múka 2-3 polievkové lyžice, 2 vajcia, 150 ml mlieka
Do zapekacej misy dáme vrstvu varených zemiakov pokrájaných na kolieska. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením. Pokladieme osmaženou cibuľou, pokrájanou na tenké mesiačiky a dalšiu vrstvu tvoria kolieska na tvrdo uvarených vajec. Znovu osolíme a okoreníme. Pokladieme kolieskami nakrájanej klobásky a potrieme vrstvou kyslej smotany. V tomto poradí pokračujeme, kým sa suroviny nespotrebujú. Vložíme na 30 minút do trúby rozo-hriatej na 180 stupňov. Vyberieme a zalejeme povrch zmesou rozšľahaných vajec s múkou, mliekom a malým množstvom soli. Ešte asi 15 minút zapekáme. Vhodnou prílohou je kyslá uhorka alebo kyslá kapusta. Je to vhodné samostatné jedlo v chladnejších dňoch po Veľkej noci, ale aj inokedy.
Zdroj: rodinný recept. Odporúčam soliť podľa vlastných zvyklostí
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
No, vzhledem k tomu, že máme "ošatku nakoledovaných vajec", tak tento recept přijde vhod