Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Pre zaciatocnikov |
polohrubá múka, 1 vajce, soľ, voda
Nasypeme do misy múku ( množstvo podľa vlastného uváženia ), pridáme vajíčko, štipku soli a studenú vodu. Vypracujeme tuhé cesto, vody dáme len toľko, aby sme mohli vypracovať tuhú guľu z cesta. Potom cesto nastrúhame na strúhadle s drobnými slzičkami, tarhoňu rozložíme na čistú utierku a necháme preschnúť.
Pripravujeme ju varením ako cestoviny alebo :
I. spôsob : V hrnci na horúcom oleji za stáleho miešania opražíme tarhoňu, kým nezačne hnednúť ( pozor na spálenie ). Potom zalejeme vodou ( ako ryžu ), osolíme a prikryté dusíme asi 10 min. Potom vypneme a necháme dôjsť.
II. spôsob : Po opražení a zaliati vodou dáme tarhoňu prikrytú do rúry a dusíme v rúre.
Tarhoňa je prílohová cestovina tvaru malých uličiek, podáva sa teda k akémukoľvek mäsu so šťavou. Na Slovensku dostať tarhoňu hotovú bežne v každých potravinách, netreba ju teda pripravovať doma. Doma robená tarhoňa nemá tvar dokonalých guličiek, to kvôli tomu strúhaniu.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
ercicka, nemohla, to môže urobiť hocikto, aj ty a vložiť fotku. Neviem si predstaviť, žeby som hotové nastrúhané cesto hodila do koša, pretože by sa to dalo použiť na mnoho iných spôsobov, hoci len ako závarka do polievky.
Mimochodom, u nás sa vraví, kto chce psa biť, palicu si nájde. Mám pocit, že je to aj tento prípad.
no ja neviem baby, tarhoňa sa konzumuje s mäsom a to, čo vy tu opisujete je "rajbanička" alebo "mrvenička", skôr závarka do polievky a dá sa tiež kúpiť
http://www.erce.sk/joomla/images/erce/sacky/lez5+vysypane.jpg
tejaja, ale kvoli receptu si to mohla raz pripravit a vlozit fotku, lebo tato fotka je zavadzajuca. Aspon si pod fotku mohla dopisat, ze to je kupovana tarhona. Keby som ja tarhonu nikdy nevidela a skusala by som to robit podla tvojho receptu, porovnala by som moj vysledok s tvojou fotkou, asi by to letelo do kosa
ercicka : Tarhoňa sa doma pripravuje tak ako píšem v recepte. Dnes to ale málokto bude robiť doma, keď v obchode tá tarhoňa je bežne k dostaniu. Takže obrázok je z tarhone kúpenej v obchode. Preto je rozdiel v tvare, doma robená nemá tvar presných guličiek.
Tarhoňa na obrázku je pripravovaná II. spôsobom - v rúre.
no ale mne sa teda nezda, ze ta tarhona na fotke je pripravena podla uvedeneho receptu... ci? Terka?
Mám ji doma, ráda bych ji zkusila. Jaký je poměr vody a opražené tarhoně? Nerada bych ji rozvařila. Díky.
Ivanka, recept som vložila, pozri :
http://www.toprecepty.sk/recept/1088-pikantne-fazu...
ĎakujemTeším sa
Ivanka, tie pikantné fazuľky tu nie sú, recept mám z iného webu, ale sú výborné, tak ho vložím.
Tejaja,dnes robím ako prílohu tarhoňu,nerobievam ju často,tak som pre istotu pozrela sem,ako sa presne má robiť.Ale zaujali ma tie pikantné fazuľky,vyzerá to strašne dobre ale recept na ne som tu nenašla.Mohla by si,prosim ťa,napísať ako sa robia?