Viac ako  4 000  receptov

Domáca roštenka

Domáca roštenka
nahoru
Domáca roštenka Domáca roštenka
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovädzie mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 90 min + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 3 porcie

Suroviny:

600 g hovadzie na rostenky, 1 velka cibula, kavova lyzicka horcice, sol, korenie, hladka muka, 3 velke zemiaky, maslovy olej, alebo orech masla + olej, vyvar.

Postup

Odlezane hovadzie maso nakrajam na platky a nasolim a nakorenim ich. Zlahka ich obalim, v hladkej muke. Rozohrejem maslovy olej, ak ho nemame, tak len olej. Rostenky opeciem z obidvoch stran do zlata. Vyberieme ich a odlozime na teple miesto. Cibulu ocistime a nakrajame na kocky, orestujeme na vypekovom oleji, ak sme nemali maslovy olej, tak pridame vacsi orech masla, vratime naspat rostenky. Zemiaky ocistime a nakrajame na *dukaty*, osolime ich a poukladame na rostenky. Nakoniec podlejeme horucim vyvarom. Dusim prikryte pod pokrievkou za obcasneho podliatia vyvarom. Ked je maso makke, pridame do stavy za kavovu lyzicku horcicu a nechame prevriet. Ja mavam stavu taku hustu, ze ju potrebujem obcas nariedit, ale pokial sa Vam stava dobre nezahusti, tak popraste opatrne mukou.

Poznámka

Ja hovadzie maso nikdy nenaklepuvam, ale toto som asi mala, rezne som nejako narezala hrubsie ako obycajne a nesli sa mi dorobit. Pozor na hrubku platku.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Domáca roštenka"

autor: vybusna
vložené: 26. 09. 2012 21:03:35  nahlásiť  reagovať
 

Elen: ale nie...ved v uvode receptu je pisane, ze z toho mnozstva 600g su 3 porcie.....a dufam, ze Vam pochuti....smajlik

autor: Elen (neregistrovaný/á)
vložené: 26. 09. 2012 20:45:07  nahlásiť  reagovať
 

vybusna:
... ako krehké žieňa máte dobrý apetít, na obedík 300g plátok mäska smajlik, ale určite to bolo ozaj "žravé" (pardon za výraz). Cez víkend navaríme.

seby2705:

autor: seby2705 (neregistrovaný/á)
vložené: 29. 10. 2010 13:36:51  nahlásiť  reagovať
 

super receptin hned zajtra ho vyskusamsmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 07. 04. 2010 23:06:30  nahlásiť  reagovať
 

Já tu opravdu přestanu choditsmajliksmajlikphlavně tak pozdě večersmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik+3

autor: michsamant
vložené: 07. 04. 2010 21:52:18  nahlásiť  reagovať
 

hinduisti nejedia, krestania a moslimovia ano.

autor: vybusna
vložené: 07. 04. 2010 21:48:37  nahlásiť  reagovať
 

michs...vies co...o nic si neprisla...podla mnasmajliksmajliksmajlik co sa tyka hovadzieho...ozaj..v indii sa jedava hovadzie? naozaj je tam krava posvatna, tak ako nam to prezentuju?

autor: michsamant
vložené: 07. 04. 2010 21:45:41  nahlásiť  reagovať
 

Nevadi, nabuduce smajlik ja hovadzinku nejem,tak by som sa aspon potesila ockom.

autor: vybusna
vložené: 07. 04. 2010 21:42:56  nahlásiť  reagovať
 

michs...vies co ja furt robim aj celkovy pohlad a sama som ju hladala a ja som ju zabudla urobit, vies ako ma to mrzelo, hned som vedela, ze to je take na figu. a uz nemam z coho odfotit...uz je to zjedenesmajlik ja som urobila naozaj len tri porcie. 1 a pol porcie som mala ja na obed a na veceru a a 1 a pol porcie mal jakub na veceru. vsetko zjedol do mrte.

autor: michsamant
vložené: 07. 04. 2010 21:36:39  nahlásiť  reagovať
 

vybusna, chcem ta o nieco poprosit...fotky mas naozaj pekne, kvalitne, ale skus urobit ste jeden zaber na cely tanier, zda sa mi to trosku moc zblizka, vies pre celkovy dojem z takeho chutneho zazitku smajlik dakujem

autor: vybusna
vložené: 07. 04. 2010 21:34:23  nahlásiť  reagovať
 

vdaka za bodiky....ibiko...tak TOTO je kastrolova rostenka.smajlik ten nazov samozrejme poznam, len som netusila o com bol.

autor: maris
vložené: 07. 04. 2010 21:32:21  nahlásiť  reagovať
 

vybusna - velká krása - recept i fotkysmajliksmajlik. Až budeš mít doma PH, určitě vyzkoušej v něm, maso bude jak dortsmajlik

vložené: 07. 04. 2010 21:09:56  nahlásiť  reagovať
 

Výborné. Poznám z madarskej kuchyne, pravda s pridaním papriky.Správna roštenka má byť pred osmažením obalená múkou. Dáva jej to jemne chrumkavý povrch a dlhším dusením sa nerozpadne. U nás doma bola známa ako kastrolová roštenka.smajlik+

autor: michsamant
vložené: 07. 04. 2010 20:46:17  nahlásiť  reagovať
 

smajlik

autor: cathleen
vložené: 07. 04. 2010 20:39:28  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik+


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz